Kuzey Anadolu Fay Hattı Haberleri

Türkiye’deki en aktif fay hatlarından birisi! Son 100 yıldaki büyük yıkıcı depremlerin birçoğu bu fay üzerinde meydana geldi: 60 farklı lokasyon belirlenecek...

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde deprem tedirginliği yaşanıyor. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde yer alan Çorum ve çevresindeki aktif fay hatları ise Hitit Üniversitesi'nce yürütülecek proje ile araştırılacak. Kuzey Anadolu Fay hattının Türkiye’deki en aktif fay hatlarından birisi olduğuna dikkat çeken Öğretim Görevlisi Kayhan Aladoğan, Türkiye’de son 100 yılda meydana gelen büyük yıkıcı depremlerin birçoğunun bu fay üzerinde meydana geldiğine işaret etti.

Haber 24-03-2024 09:37

Toprak kaymasının meydana geldiği noktayla ilgili dikkat çeken fay detayı: İlçedekiler deprem sandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. Toprağın altında işçiler olduğu belirtilirken henüz sayı verilmedi. Olay yeriyle ilgili konuşan Yer bilimci Prof. Dr. Süleyman Pampal dikkat çeken ifadeler kullanırken, "Biz depremden korkuyorduk, kendi kendine heyelan oldu. Bir de deprem olsa düşünün." dedi. Öte yandan ilçedeki birçok kişinin deprem olduğu hissine kapıldığı belirtildi.

Haber 13-02-2024 17:03

Japon deprem uzmanından Türkiye açıklaması! Akdeniz, Ege, Marmara hepsini tek tek saydı; tsunami yüksekliği…

Türkiye deprem korkusu ile yaşarken uzmanlardan gelen son dakika açıklamaları ile ilgili haberler de gündem yaratmaya devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Kayseri’de katıldığı bir panelde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Moriwaki açıklamasınra “Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1-3 metre yüksekliğinde tsunami meydana gelebilir” dedi. Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği ülkeleri ise tek tek saydı. İşte detaylar…

Haber 02-02-2024 07:42

Depremin her an olabileceği bir bölge '8.2' diyerek o fayı işaret etti: Dünyanın en büyük hatlarından...

Deprem felaketinden sonra herkes, kendi bölgelerinde deprem riski olup olmadığını araştırmaya başladı. Uzmanlardan peş peşe endişelendiren uyarılar geliyor. Jeoloji Yüksek Mühendisi Danişment Hüseyin Şahin, Tokat'ın Niksar, Erbaa ve Reşadiye ilçelerinin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekip “Depremin her an olabileceği bir bölge" dedi. Kuzey Anadolu fayı hattının dünyanın en büyük hatlarından olduğunu söyleyen Şahin, bu fayın üretebileceği maksimum deprem büyüklüğünün 8,2 olduğunu aktardı.

Haber 22-02-2023 14:20

Kuzey Anadolu Fay Hattı

Kuzey Anadolu Fay Hattı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Kuzey Anadolu Fay Hattı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Kuzey Anadolu fay hattı nerelerden geçer? İstanbul'da deprem fay hattına en yakın ilçeler hangileri?

Kuzey Anadolu fay hattının nerelerden geçtiği merak ediliyor. "Yüzyılın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremleri sonrası ülke yasa bürünmüş durumda. Olayın meydana gelişinden bu yana gündemde deprem konusu yer alıyor. Marmara bölgesinde büyük şiddete bir depremin beklendiği Kuzey Anadolu fay hattı yeniden gündeme geldi. Peki, Kuzey Anadolu fay hattı nerelerden geçer? İstanbul'da deprem fay hattına en yakın ilçeler hangileri?

Haber 14-02-2023 00:04

2022 FAY HATTI SORGULAMA EKRANI! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Türkiye deprem haritası ve kuzey Anadolu fay hattı üzerindeki iller!

Fay hattı sorgulama ekranı, Bugün saat 04.08 sıralarında Düzce'nin Gökyaka ilçesinde gerçekleşen depremin ardından merak konusu oldu. 5.9 şiddetindeki deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa ve İzmir'den de hissedildi. Birçok kişi internette "Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusunun araştırıyor. İşte AFAD'ın yayımladığı Türkiye deprem haritası ve kuzey Anadolu fay hattı üzerindeki iller...

Haber 23-11-2022 21:59