Lenf Bezi Haberleri

Yıllardır sütyen giymediğini paylaşarak sütyenin zararlarını anlattı! Herkes çöpe atmalı

Kadınlar göğüslerini toparlamak ve daha dik tutmak için çeşitli sütyenler kullanıyor. Ancak sütyen takmak zaman içerisinde rahatsız edici olabiliyor. Bu sebeple birçok kadın sütyen kullanmadığını paylaşarak diğer kadınlara da bu konuda özgür olmaları için destek oluyor. TikTok'ta yıllardır sütyen kullanmadığını paylaşan bir kadın sütyenin zararlarını açıkladı.

Kadin 06-03-2023 11:10

Boyun ve kulaklara dikkat! Şişlik varsa hemen doktora başvurun: Kanserin yaygın belirtisi

Vücudumuzda zaman zaman çeşitli şişlikler meydana gelebiliyor. Şişliklerin genellikle bir yere çarpma nedeniyle oluştuğu düşünülse de vücudun göremediğiniz yerlerinde çıkan şişlik ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Uzmanlar kulak ve boyun şişlikleri hakkında uyarıyor.

Haber 14-12-2022 16:59

Terlemeniz sıcak havalardan kaynaklanmıyor olabilir! O tehlikeli hastalığın belirtisi...

Terlemek toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Bu durum hem terleyen kişiyi hem de çevresini oldukça rahatsız ediyor. Terlemenin genelde hava değişimlerinden meydana geldiği düşünülse de altında yatan neden çok ciddi olabiliyor. Terlemek lenf kanseri(lenfoma) belirtileri arasında bulunuyor.

Haber 16-09-2022 09:30

Meme kanserinde erken teşhis tedavinin seyrini değiştiriyor!

Meme kanseri ile ilgili kişilerin kendi başına geleceğini düşünmemesi nedeniyle erken tanı ve tedavide geç kalındığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş, kontrollerin düşünüldüğünden daha önemli olduğunu vurguladı.

Haber 08-04-2021 16:42

PFAPA sendromu nedir? PFAPA sendromu nedeni D vitamini eksikliği mi?

D vitamini eksikliğiyle PFAPA sendromu arasındaki ilişkiye dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Öznur Yılmaz Gondal, son zamanlarda sıkça çocuklarda görülen ve halk arasında pafa ya da periyodik ateş gibi isimlerle tanınan PFAPA sendromu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 17-02-2021 14:20

Lenfoma tedavi edilebilir bir hastalıktır

Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: - "Lenfoma, kür şansı olan yani tedavi sonrası tamamen iyileşecek kanserlerden biridir. Tedavi sonuçları nispeten yüz güldürücü hastalıklardan biridir, güncel tedaviler ile başarı oranı yüksektir. Örneğin, Hodgkin lenfoma tedavisinde yüzde 95'e kadar varan başarı oranı olabilir" - "Lenf bezi kanserlerinde kök hücre nakli önemli bir tedavi seçeneğidir. Ağır seyreden bazı lenfoma tiplerinde kök hücre nakli ile yüksek başarı oranları sağlanabilir"

Haber 15-09-2019 15:20

Çocuğunuzun vücudunda kendiliğinden şişlikler oluşuyorsa dikkat!

Bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenf bezleri, vücuda giren enfeksiyonlarla savaşma görevi üstlenir. Bu nedenle lenf bezlerinin, özellikle çocukluk döneminde işlevini yerine getirirken sıklıkla büyüdüğü görülebilir.

Haber 02-04-2018 17:06

Lenfoma erkeklerde daha sık görülüyor

Lenf kanseri olarak da bilinen 'Lenfoma' hastalığı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Atilla Tanyeli, lenfomanın tedavi edilebilir bir kanser türü olduğunu söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00