Lightning Haberleri

Lightning nedir, ne işe yarar? Lightning ve Type-C aynı mı?

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan hayatını daha da kolay bir hâle getiren çok sayıda teknolojik cihaz üretilmiştir. Günümüzde tabletten iPad'e, bilgisayardan akıllı cep telefonu kadar birçok teknolojik cihaz kullanılmaktadır. Bu cihazların şarj edilebilmesi için şarj kablolarına gereksinim vardır. Lightning de bu şarj kabloları arasında yer alan bir bağlantı aracıdır. Peki, lightning nedir, ne işe yarar ve Type-C ile aynı mı?

Haber 20-02-2024 14:50

iPhone sahipleri dikkat! Apple'dan açıklama geldi: Uymak zorunda kalacağız

iPhone sahipleri dikkat! Avrupa Birliği yakın bir zamanda akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdi. Böylece USB-C elektronik cihazlarda standart şarj girişi olacak. Düzenleme özellikle iPhone'ların üreticisi Apple'ı, dolayısıyla iPhone sahiplerini etkileyecek! Nitekim Apple'dan bu konuda önemli bir açıklama geldi. Açıklama şirketin üst düzey yöneticisi olan Greg Joswiak tarafından yapıldı.

Haber 26-10-2022 09:57

Son anketim bunu gösteriyor diyerek paylaştı: İşte USB-C portuna sahip olacak ilk iPhone!

USB-C portuna sahip ilk iPhone için olası tarih ortaya çıktı. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, "Apple, iPhone'larda USB-C'ye ne zaman geçecek?" sorusuna yanıt niteliği taşıyan tweet'ler attı. Analist, 2023'ün ikinci yarısından söz ederek çok merak edilen USB-C portuna sahip ilk iPhone için iPhone 15'i işaret etti.

Haber 11-05-2022 16:37

Beklenen oluyor: Tek tip şarj gerçeğe dönüşüyor! Özellikle Apple'ı etkileyecek

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye destek verdi. Bu düzenlemenin özellikle iPhone'ların üreticisi Apple'ı etkilemesi bekleniyor.

Haber 21-04-2022 10:32

Apple, iPhone'dan şarj girişini tamamen kaldırabilir! Yoksa Şarj girişsiz iPhone mu geliyor?

Apple'ın iPhone'larda şarj girişini tamamen kaldırabileceğine yönelik bir iddia ortaya atıldı. Başta AB (Avrupa Birliği) olmak üzere birçok ülkenin USB Type-C ısrarında bulunduğu biliniyor. Ancak Apple, iPhone'larda USB Type-C'ye geçmek yerine şarj girişini tamamen kaldırabilir.

Haber 07-03-2022 11:27

Apple bile böyle iPhone üretmedi! Satışa çıkarıldı

Apple'ın iPhone X modeline USB-C bağlantısı ekleyen ve böylece dünyanın ilk USB-C girişli iPhone'unu üreten kullanıcı, söz konusu iPhone'u açık artırma yoluyla satışa çıkardı. USB-C girişli iPhone'a dudak uçuklatan fiyatlar teklif ediliyor.

Haber 05-11-2021 09:35

Apple yapmadan kullanıcısı yaptı: İşte dünyanın ilk USB-C girişli iPhone'u!

Apple henüz iPhone'larda USB-C girişine yer vermiş değil. Ancak Ken Pillonel isimli bir kullanıcı, yüklediği YouTube videosuna göre dünyanın ilk USB-C bağlantısına sahip iPhone'unu üretmeyi başardı. Üzerinde büyük emek harcanan iPhone X, Lightning yerine USB-C bağlantısından şarj oluyor.

Haber 12-10-2021 16:28

AB'den akıllı telefonlar için tek tip şarj adımı! Özellikle Apple'ı etkileyecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, birlik ülkelerinde satılan akıllı telefon, tablet ve kulaklık gibi elektronik cihazlarda ortak şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenleme teklif etti. Yeni şarj girişi özellikle Apple gibi firmaları etkileyecek.

Haber 23-09-2021 15:17

Şarj girişi olmayan iPhone 13 gerçek olabilir

Apple sınır tanımıyor. İddialara göre Cupertino merkezli şirket, şimdi de iPhone 13 ile birlikte şarj girişine veda etmeye hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Haber 11-03-2021 09:47