Likidite Haberleri

Likidite arttı, gecelik faiz politika faizinin altına indi

Merkez Bankası verileri açıkladı. Likidite fazlası 462 milyar TL oldu. BIST gecelik faizi yüzde 47 seviyelerine geriledi.

Finans

Gün içi likidite imkânı nedir?

Likidite, pazar içinde ekonomik cinsten bir malın hızlı bir şekilde diğeri ile değiş tokuş yapılması işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle likidite yeterli miktarda nakit durumunun olmasını ifade eder. Bazı durumlarda gün içinde acil TL ihtiyacının karşılanması için yeterli likit olmayabilir. Bu gibi durumlarda Merkez Bankası tarafından sunulan "Hazır İmkânlar" dâhilinde değerlendirilen gün içi likidite imkânı nedir?

Finans

Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu nedir?

TCMB ve BNM gibi bankaların da hissedarı olduğu Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu'nun kısaltması IILM olarak belirtilebilir. Bu organizasyonun merkezi Malezya iken, temel amacı İslami esaslar doğrultusunda likidite yönetiminin kolaylaştırılmasıdır. En az maliyet ile likidite yönetiminin kolaylaştırılmasının hedeflendiği Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu nedir?

Finans

Geç likidite penceresi nedir? Geç likidite penceresine neden ihtiyaç duyulur?

Likidite genel olarak pazar içinde ekonomik cinsten bir malı çabuk bir şekilde bir diğerine karşı değiş tokuş yapılması anlamını ifade eder. Bir başka şekilde ifade etmek gerekirse; bir menkul kıymet değerini çok kaybetmeden nakde çevriliyor ise ilgili olan menkul kıymet likittir. Yani likidite döviz piyasalarının dışında olan bir varlığın parasal olarak ödeme aracıdır.

Finans

Likidite

Likidite Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Likidite Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Likidite senetleri nedir?

Para piyasalarında birçok terim yer alır. Likit senedi de bu terimlerden biridir. Piyasalardaki para politikalarının etkinliklerini arttırmak amacı ile düzenlenen likidite senedi kısa vadeli olan bir araçtır. Likiditenin piyasalardaki düzenini sağlama amacı taşır.

Finans

Likidite riski nedir? Likidite riski nasıl ölçülür?

Likidite riski para piyasalarında kullanılan ve likit para akışı konusunda yaşanabilecek olan olası sıkıntıları ifade eden bir terimdir. Finans şirketlerinin varlıklarını sürdürebilmeleri için son derece önemli bir etken olarak kabul edilir. Bazı önlemler alınarak likidite riskinin önüne geçmek mümkün olabilir.

Finans

Likidite Desteği Kredisi nedir?

Likidite desteği kredisi, mevcut bankacılık sisteminde herhangi bir güvensizlik oluşması ve belirsizlik gerçekleşmesi durumunda kullanılır. Gerekli şartlara sahip olan bankalar kanun içeriği doğrultusunda Merkez Bankası’ndan kredi alma hakkına sahip olur.

Finans

Likidite nedir? Likidite oranı hesaplama nasıl yapılır?

Kolay bir şekilde paraya çevrilebilecek özellikteki tüm varlıklar ve ürünler likitide olarak tanımlanır. Ticaret işlemlerinde, her türlü para piyasası işlemlerinde kullanılabilecek olan kısa vadeli ana mal olarak da tanımlanabilir. Likidite oranı nasıl hesaplanır?

Finans

Likidite ne demek? Likidite oranı nedir?

Likidite, işletmeler tarafından satın alınmış varlıkların hızlı ve kısa bir sürede nakde dönüşme özelliğidir. Aynı zamanda likiditesi yüksek varlıklar alınıp satılırken varlık fiyatında değişim olmaz. Piyasa fiyatı etkilenmeden alınıp satılabildiği için işlem hacimleri yüksektir. Likiditeye sahip olan varlık, finansal bir ürün, menkul kıymet veya gayrimenkul olabilir.

Finans

Disponibilite nedir? Disponibilite oranı ne demek, ankes ile farkı ne?

İhtiyari karşılık anlamına gelen disponibilite kavramı, hazır para ve kasada nakit bulundurma olarak tanımlanabilmektedir. Disponibilite oranı, Merkez Bankası tarafından belirlenmektedir. Bankaların Merkez Bankası’na yatırdığı mevduat munzam karşılığının haricinde kendi kasalarında tuttukları parasal varlık, disponibilite olarak adlandırılmaktadır. Disponibilite oranı ne demek, ankes ve disponibilite farkı nedir?

Finans

Yüksek enflasyon tüketici kredilerini patlattı! Kamu bankası sınırlıyor, özel bankalarda ise...

Ekonomide üst üste alınan kararların ardından kredi mevduat ve faizleri tırmanışa geçti. Yüksek enflasyon ortamında bireysel kredilerde aşırı hızlanma trendi ise kamu bankaları tarafından BDDK adımlarına da paralel olarak son dönemde sınırlanmaya çalışılırken, kredi faizleri özel bankalarda daha da yükseldi. Bireysel kredilerde talep patlaması yaşandığını söyleyen bankacılar, son üç aya işaret ettiler.

Finans

Dolardaki zirve bakıra yüzde 21 düşüş getirdi! Yatırımcısı şokta...

ABD'de, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında artan belirsizlikler güvenli liman olarak görülen varlıklara yönelimi hızlandırırken, güçlenen dolar talebiyle dolar endeksi de 20 yılın zirvesindeki seyrini koruyor. Güçlü seyreden dolar, emtia fiyatlarını da baskılıyor. Bakırın libresi yılbaşından bu yana yüzde 21 düşüşle 3,5 dolara indi.

Finans

Kripto para aracı kurumu Voyager Digital iflas etti! Başvuru yapıldı...

Kripto paralarda sert düşüşün yaşandığı günlerde ABD'den bir iflas haberi geldi. ABD merkezli kripto para aracı kurumu Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Finans

Yatırımcılar şokta! 19 bin doların altına düştü

Yatırımcıların, büyük merkez bankalarını faiz oranlarını yükseltmeye zorlayan yüksek enflasyon konusundaki endişeleri devam ederken, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altına düştü. Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4,74 düşerek 856 milyar doların altına indi.

Finans

Merkez Bankası faizleri sabit tutmuştu! Toplantı özetini açıklandı

Merkez Bankası, 23 Haziran’da yapılan ve faiz kararının verildiği toplantının özetindi yayımladı. Toplantı özetinde, "Para politikası duruşu, enflasyon görünümüne yönelik risklerin kaynağına, kalıcılığına ve para politikası ile ne ölçüde kontrol altına alınabileceğine dair değerlendirmeler dikkate alınarak, temkinli bir yaklaşımla sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefine ulaşılması odağında belirlenecektir.." denildi.

Finans

SON DAKİKA: Altın alacaklar, altın yatırımı olanlar dikkat! İki dev kurum altın için öyle bir yorumda bulundu ki… Rakam vererek uyardılar

SON DAKİKA: Altın fiyatları 24 Haziran Cuma günü de yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dün Merkez Bankası faiz kararını açıklamasıyla gram altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Ons altın fiyatları ise Fed’in sözlü yönlendirmeleriyle baskılanmaya devam ediyor. Altın yatırımcıları altın fiyatlarına ilişkin tahminleri araştırırken iki dev kurumdan yeni bir değerlendirme yapıldı. Peki ons altın, gram altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? İşte anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans

Son dakika: Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği Haziran ayı faiz kararını açıkladı. TCMB son 5 toplantıda olduğu gibi bu ay da faizleri sabit bıraktı. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası gözler dolar/TL kuruna çevrildi. Dolar kuru faiz kararı sonrası 17,37 liradan işlem görüyor. İşte faiz kararına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans

Doları olanlar, dolar borcu olanlar dikkat! Sayılı günler kaldı! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü açıklayacak. Piyasalar heyecanla bu kararı beklerken ekonomistlerin tahminleri de netleşti. TCMB’nin haftalık repo faizini yüzde 14,00 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde dolar/TL kuru için yeni bir değerlendirme geldi. Peki bu hafta dolar/TL kuru nasıl hareket edecek? Dolar düşecek mi yükselecek mi? İşte piyasalardaki son dakika gelişmelerinin detayları…

Finans

Almanya doğal gaz tüketimini azaltmak istiyor

Doğal gaz ithalatında Rusya’ya bağımlılığın yol açtığı zararı en aza indirmeyi amaçlayan Alman hükümeti, endüstriyel doğal gaz tüketimini azaltmak istiyor.

Haber

Ekonomiye ilişkin atılan yeni adımları duyuruldu! İşte ekonomistlerin değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi yönetiminin, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam ediyor. Bakanlık, Türk lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla gelire endeksli senet ihraç edileceğini duyurmuştu. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden öğretim üyesi ve ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, açıklanan ekonomik önlemler paketini değerlendirdi.

Finans

Merkez Bankası'ndan kredi kararı! Dolar ve Türk Lirası detayı dikkat çekti

Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranı yüzde 20’ye yükseltildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan kararda Türk Lirası ve dolar cinsinden mevduatlara dikkat çekildi. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre menkul kıymet tesisine tabi yükümlülük tutarının hesaplanması, menkul kıymet tesis oranı, süresi, yaptırım uygulanması ve istisnai haller gibi detaylar yer aldı.

Finans

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: En öncelikli konu olarak ön plana çıkmakta

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadelenin önümüzdeki dönemde en öncelikli konu olduğunu söyledi. Nebati, "Enflasyonla mücadelede koordinasyon ve iletişimin güçlendirilmesi, etkin para politikası, kamu maliyesindeki ihtiyatlı yaklaşımın yanında makro- ihtiyati politikaların kapsamlı ve etkin bir şekilde uygulanması önem arz etmekte" ifadelerini kullandı.

Finans

Merkez Bankası faizleri sabit tutmuştu! Toplantı özetini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 26 Mayıs'ta gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantı özetlerini yayımladı. Merkez Bankası, 'Para politikasında sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefi ile liralaşma odaklı yaklaşım sürecek' açıklaması yaptı.

Finans

Swap faizi nedir? Gecelik swap faizi ne demek?

Swap faizi, döviz alım satımı veya borç faizlerinin değiştirilmesi için kullanılan swap anlaşmalarında uygulanan faizdir. Swap faizi, özellikle döviz alım satımına etki ederek döviz kurlarında kısa süreli bir değişim veya koruma yaratır. Swap faizinin artması, TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesini önler. Kısa vadede kur koruması sağlar. Ayrıca swap anlaşmaları ile kur değişiminden yararlanılarak döviz borçlarının kapatılması sağlanır. Swap faizi nedir? Swap faizi nasıl hesaplanır?

Finans

Açık piyasa işlemleri nedir? Açık piyasa işlem türleri hangileridir?

Open Market Operations olarak bilinen İngilizce terimin Türkçe karşılığı olan açık piyasa işlemler, ekonominin likiditesinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Piyasadaki para miktarının kontrolü için kullanılır. Kısaltılmış hali APİ olan açık piyasa işlemleri, Merkez Bankası tarafından yönetilir. Merkez Bankası’nın elli iki ve elli altıncı maddelerinde yer alan açık piyasa işlem türleri nelerdir? Açık piyasa işlemleri nedir?

Finans

Ukrayna savaşı: AB, Rusya'dan petrol ithalatını yüzde 90 azaltacak

Avrupa Birliği (AB) liderleri, yıl sonuna dek Rusya'dan petrol ithalatının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Birliğin, Ukrayna'yı işgale sonrası Rusya'ya yönelik açıkladığı altıncı yaptırım paketi kapsamında en büyük Rus bankalarından Sberbank, para transfer sistemi SWIFT'ten çıkarılacak. Rus devletinin kontrolündeki televizyon kanallarından üçü yasaklanacak.

Haber

Son dakika: AB'den petrol hamlesi! Rusya'dan yapılan ithalat yüzde 90 azaltılacak

Son dakika haberine göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 oranında azaltılması konusunda anlaştı. Öte yandan, AB Liderler Zirvesinden Rus bankası Sberbank'ın SWIFT sisteminden çıkarılması ve Ukrayna'ya 9 milyar avro yardımda bulunulması için de uzlaşı çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber

Ev fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Merkez Bankası açıkladı: Konut kredi faizleri...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Finansal İstikrar Raporu'nunda konut fiyatlarına ilişkin önemli bir detay yer aldı. Buna göre TCMB, liralaşma ile konut fiyatlarında normalleşme bekliyor. Ayrıca kur riski göstergelerinde de iyileşmenin devam ettiği belirtildi.

Finans

Son dakika: Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği mayıs ayı faiz kararını açıkladı. TCMB son 4 toplantıda olduğu gibi bu ay da faizleri sabit bıraktı. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası gözler ay başından bu yana hızlıca yükselen dolar/TL kuruna çevrildi. Dolar kuru faiz kararı sonrası kısa süreli yükselerek 16,33 liradan işlem görmeye devam etti. İşte faiz kararına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans

LUNA COİN SON DURUM! Luna coin neden düşüyor? Luna coin nedir? Luna coin kaç TL oldu?

Luna coin gündemde yer alıyor. En büyük sabit coinlerden birisi olan Luna Coin de kripto para piyasasındaki sorundan etkilendi. TerraUSD (UST) sabaha karşı 3.30 civarında Bitcoin 30.000 doların altını gördü. TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, ancak beklenen olmadı ve bir yükseliş yaşanmadı. Peki, Luna coin nedir, neden düşüyor? İşte detaylar!

Finans

Resmen çakıldı! Kripto piyasası neden düştü? Yatırımcılara uyarı!

Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda düşüş devam ediyor. Bitcoin gün içerisinde 26 bin doların altına inerek 20 Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Lider kripto para birimi Bitcoin 16 ayın en düşük seviyesini; Ethereum ise 10 ayın ayın dip seviyesini gördü. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte kripto para piyasasına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Finans

Bitcoin resmen çakıldı! 26 bin dolar seviyesi de görüldü...

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar büyük bir çöküşün ortasında kaldı. Lider kripto para birimi sadece 24 saatte yüzde 15'e yakın düştü. Böylelikle Bitcoin 20 Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. En bütük altcoin Ethereum fiyatı da son 24 saatte yüzde 18 düşüş yaşadı. Ayrıca Google’da “Bitcoin” ve “kripto” aramaları son 17 ayın en düşük seviyelerine yaklaştı.

Finans

AB'den Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık Marshall Yardımı

Avrupa Birliği, savaşın tümüyle yerle bir ettiği Ukrayna'nın yeniden inşa edilebilmesi için düzenlediği bağış konferansında, 6 milyar dolardan fazla yardım sözü verdi

Haber

Son dakika: Altın ve dolar fiyatları için geri sayım başladı! Yatırımcıya kritik uyarı: 'Fed faiz kararı tepeden tırnağa etkileyecek'

Son dakika: Altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olacak merakla beklenen Fed faiz kararı bu akşam 21.00’de açıklanacak. Karar öncesi gram altın fiyatı üzerinde etkili ons altın bugün de düşüşünü sürdürüyor. Dolar/TL kurundaki ılımlı havaya rağmen spot altın fiyatındaki düşüşü takip eden altının gram fiyatı ise 890 liranın altında kalmaya 4 Mayıs Çarşamba günü de devam etti. Peki, gram altın ne kadar? Bugün dolar kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte detaylar...

Finans

Son dakika: Altın ve dolarda Fed fiyatlaması başladı! ‘Ezberleri bozacak’ diyen İslam Memiş’ten ‘tuzak’ uyarısı geldi

Son dakika: Altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olacak ve tüm dünyanın merakla beklediği Fed’in 2 gün sürecek faiz toplantısı bugün başlıyor. Piyasalar 50 baz puanlık faiz artışı ihtimalini şimdiden fiyatlamaya başladı. Ons altın ve gram altın kritik seviyelerin altına çekildi. Dolar ve Euro ise sakin seyrini koruyor. Peki 3 Mayıs Salı günü Gram altın ne kadar? Bugün dolar kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans

Döviz piyasalarında doların hegemonyası belirginleşiyor

Fed, parasal sıkılaştırma sürecini daha da hızlandıracak. Piyasalar aylardır Fed’in Çarşamba günü vereceği faiz kararını fiyatlarken nisanda dolar endeksi 20 yılın zirvesini gördü. Euro, sterlin, Japon yeni, İsviçre frangı, Kanada doları ve İsveç kronu gibi majör para birimlerinde de satış baskıları hızlanırken, analistler döviz piyasalarındaki mevcut havanın dolar için oldukça olumlu olduğunu ifade ettiler.

Finans

Piyasalar çarşamba gününü bekliyor! Fed, 22 yılın en sert faiz kararını almaya hazırlanıyor...

Küresel piyasaların gözü çarşamba günü ABD'den gelecek kritik açıklamaya çevrildi. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell aylardır konuşulan Fed'in faiz kararını açıklayacak. Piyasalar Fed'in faizleri 50 baz puan artırmasını beklerken, bankanın böyle bir karar alması durumunda 22 yılın en sert faiz artışına imza atılacağı belirtildi.

Finans

İsviçre Bankasına ABD’de Oligark Bağlantılı Dava

Bir grup kişi ve kuruluşun, yatırımcıları Rus oligarklarla ilgili iş anlaşmaları konusunda yanılttığını iddia ederek, İsviçre bankası Credit Suisse aleyhine toplu dava açtığı açıklandı

Haber

Hisse senedi alırken nelere dikkat edilmeli? Hisse senedi nasıl seçilir?

Hisse senedi alıp satmak yatırım tercihlerinden bir tanesidir. Hisse senedi alıp satarken risk analizi yapmak, riske bağlı olarak az veya çok kazanç elde etmek mümkündür. Hisse senedi alırken şirket hakkında araştırma yapıldığında, teknik analizlerle değerlendirme yapıldığında bu yatırımın barındırdığı riskler ortaya çıkar. Hisse senedi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Finans

CDO nedir, nasıl çalışır? CDO avantajları ve dezavantajları nelerdir?

CDO'lar, bankalar arasında likidite sağlar. Nispeten yeni ortaya çıkan yatırım varlıkları olarak değerlendirilir. Alınıp satılabilen CDO'ların temelini kredi borçları oluşurturur. CDO açılımı 'teminatlandırılmış borç yükümlülükleri'dir. Krediler üzerinden kazanılan haklarla çalışan teminatlandırılmış borç yükümlülükleri, piyasada zaman zaman panik havası yaratabilir. CDO'ların amacı nakit para sağlamaktır.

Finans

Finansal risk nedir? Finansal risk çeşitleri ve yönetimi

Finansal varlık hareketi ile her zaman göz önünde bulundurulan finansal riskler, ortadan kaldırılmaya çalışılır. Risklerin ortadan kaldırılması ise kurumların deneyim ve stratejilerine bağlıdır. Alım-satım esnasında yaşanacak kayıp olarak tanımlanan finansal riskin nasıl yönetildiği çok önemlidir. Finansal risk yönetimi kim tarafından yapılıyorsa finansal risk çeşitleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bu bilgiler, doğru değerlendirme yapılabilmesi açısından önemlidir.

Finans

Altcoin nedir, çeşitleri nelerdir? Altcoin nasıl ve nereden alınır?

Blockchain teknolojisinin en büyük hacme sahip kripto para birimi bitcoin'dir. Zamanla ilk kripto para olma özelliğini taşıyan bitcoin'e alternatif olarak üretilen pek çok altcoin mevcuttur. Altcoin, tek başına bir kripto para birimini ifade etmez. Bitcoin'in alternatifi tüm kripto paralar için bu terim kullanılır.

Finans

Guterres: Ukrayna’da Savaş Artık Durmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güvenlik Konseyi’nde yapılan olağanüstü Ukrayna oturumunda yaptığı konuşmada savaşın derhal sonlandırılıp müzakere masasına oturulması çağrısında bulundu

Haber

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'Liralaşma ve enflasyon' açıklaması

Merkez Bankası'nın Genel Kurul'da açılış konuşması yapan Başkan Şahap Kavcıoğlu ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu 'Liralaşma stratejisi'nin politika gözden geçirme sürecinin asli unsurlarından biri olduğunu dile getirdi. Ayrıca enflasyon ve faizlere ilişkin de konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans

ECB Başkanı Lagarde: Büyümeyi aşağı yönlü revize ettik

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Beklendiği gibi faizler sabit tutulurken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Ukrayna belirsizliğine rağmen 2022 için GSYH büyüme tahmini yüzde 4,2'den 3,7'ye çekti.

Finans

ABD'den yeni Rusya kararı! İşlemlere yasak getirildi

ABD'de Biden hükümeti Rusya Merkez Bankası'na yönelik ek yaptırımlar açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile yapılan işlemlere yasak getirdi.

Finans

ECB: Sberbank Europe batış noktasında

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın bazı Avrupalı yan kuruluşlarının, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının itibar maliyeti nedeniyle batış noktasında veya batma olasılığının yüksek olduğunun değerlendirildiğini duyurdu. Washington yönetimi, geçen hafta Sberbank dahil olmak üzere Rusya'nın 5 bankasına Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle yaptırım uygulama kararı almıştı.

Finans

Moody's’ten korkutan uyarı: Bankalar tehlike altında!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan piyasalar için kritik bir açıklama yapıldı. Buna göre ABD'deki faiz artırımlarının yüksek dolarizasyonun olduğu gelişmekte olan piyasalarda bankaları vurabileceği kaydedildi.

Finans

NBA'de kripto para şoku: Bir gecede sıfırlandı

NBA takımlarından Dallas Mavericks'in ABD'li dolar milyarderi sahibi Mark Cuban, altın yerine parasını Titan adlı bir kripto paraya yatırdı. Cuban'ın yatırım yaptığı kripto para bir günde 60 dolardan düşerek sıfırlandı ve milyarder iş insanı yatırdığı tüm parayı kaybetti.

Finans