Lohusalık Dönemi Haberleri

Lohusa mıyım? Lohusalık belirtileri nelerdir?

Anne olan birçok kadın için hamilelik süreci nasıl ki farklıysa doğum sonraki süreçte farklı olabilmektedir. Kimi kadınlar gerek gebelik gerekse lohusalık dönemini daha hızlı ve kolay atlatırken kimi kadınlar için ise bu süreçler çok daha zor ve çekilmez bir hal alabilir. Özellikle doğumdan sonraki süreç genel olarak her kadın için son derece hassas bir dönemdir. Lohusalık süreci kendini birtakım belirtilerle göstermektedir. Peki, lohusalık belirtileri nelerdir?

Kadin 18-10-2023 19:52

Lohusalık nedir? Lohusalık döneminde ne olur?

Anne olmak ve annelik duygusunu yaşamak her kadının hakkıdır. Bir bebek sahibi olacağının heyecanı, onu kucağına almayı bekleme, geleceğe dair hayaller kurma gibi durumlar birçok kadında görülmektedir. Gebelik sürecinde çoğu kadınlarda fiziksel değişimler söz konusu olur ve kimisi kilo alırken kimisi ise yalnızca göbek kısmından kilo almaya başlar. Gebelikte belirlenen süre bittiğinde yani doğum gerçekleştiğinde ise lohusalık dönemine geçiş yapılır. Peki, lohusalık nedir?

Kadin 18-10-2023 19:50

Doğum sonrası cinsel yaşam nasıl olmalı, ne zaman ilişkiye girilmelidir? Doğum sonrası cinsel yaşam önerileri ve tavsiyeleri

Çocuk sahibi olmak isteyen bir kadın sezaryen ya da normal doğum yapmayı tercih edebilir. Bir kadının sezaryen ya da normal doğumdan sonra cinsel yaşama ne zaman geri dönebileceği ise sıklıkla araştırılan konulardandır. Cinsel yaşama dönüş yapılmadan önce doğumun ardından kadın vücudunun eski hâline kavuşması için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Genelde 6-8 haftayı kapsayan bu süreçte kadın vücudu mental ve fiziksel anlamda sağlamlığına kavuşur. Doğum sonrasında cinsel ilişki nasıl olmalıdır?

Kadin 24-03-2023 17:23

Üzülmeyin bu durumu tek siz yaşamıyorsunuz! Kylie Jenner lohusalık depresyonu geçirdiğini açıkladı

Ebeveynlik oldukça stresli olabiliyor. Hamilelik süreci boyunca gerilen anne adayları bebekleri doğduktan sonra lohusalık depresyonuna girebiliyor. Birçok kadın lohusalık depresyonu yaşasa da depresyon sırasında bu durumu sadece kendileri yaşıyormuş gibi düşünerek üzülüyorlar. Oysa ki dünyanın her yerinde bu depresyonu geçiren sayısız kadın bulunuyor. Kylie Jenner'da lohusalık depresyonu sürecini anlattı.

Kadin 21-10-2022 10:48

Lohusalık Dönemi

Lohusalık Dönemi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lohusalık Dönemi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.