Lokman Ayva Haberleri

Engellilerin geldiği nokta, hayal edilenin çok ötesinde

Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva: - "Türkiye'de son 15 yılda engellilerin geldiği nokta inanılmaz, hayal edilenin çok ötesinde. Türkiye'deki engellilerin şartları, dünyanın ilk beşinde" - "Engellilere yönelik projelerde özellikle bilişim teknolojileri konusunda çok ihtiyaç var. Gelin engelilerle ilgili yapay zekayı, donatım teknolojilerini birlikte geliştirelim, dünyanın buna ihtiyacı var" - "Türkiye'de şu anda 60 binden fazla engelli memur var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle şeyler yok. Özel sektörün aldığı istihdam oranları çok yükseldi"

Haber 29-12-2018 11:35

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: - "Engelliler için yapılanlar lütuf değil. Hatta yapılan her hizmet, engellilerin almaları gereken gecikmiş haklarıdır. Biz eğer bunları yaparsak borcumuzu ödemiş oluyoruz. Sizler (engelliler) de alacağınızı talep etmekten çekinmeyin, bu sizin hakkınız" - "Kaldırımları, caddeleri, okulları, camileri, hastaneleri, belediye binalarımızı engellilerin kolay ulaşımını sağlayabilecekleri hale getirmeliyiz. Bugüne kadar çok büyük mesafe alındı. İnşallah engellilerin ulaşamayacağı hiçbir yer kalmayacak"

Haber 03-12-2018 16:31

Görme engelliler için sesli okuma kabini

Türkiye Beyazay Derneği'nin Kartal Rehabilitasyon Merkezi'nde sesli okuma kabini kuruldu

Haber 06-07-2018 12:31

Parlamentoda mutlaka engelli milletvekili olmalı

Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva: - "Parlamentoda mutlaka ve mutlaka engelli milletvekili olmalı, hatta her siyasi parti engelli parlamenter taşımalı meclise. Çünkü demokrasi dediğiniz şey, böyle bir şeydir. Bir karar verilirken, siz de fikrinizi söyleyeceksiniz ben de fikrimi söyleyeceğim. Çünkü ikimiz de bedel ödüyoruz. Sizin fikriniz alınır, benim fikrim alınmazsa, aldığınız karara ben uymak zorunda kalıyorum. Bu, doğru bir şey değil. Onun yüzden hepimizin uyacağı kararları hep beraber alalım" - "Üzüldüğüm bir nokta oldu. 15 Temmuz'da gazi olan vatandaşlarımızın, engelli kategorisinde parlamentoya taşınmak istendiği ile ilgili bir duyum aldım. Bu doğru bir yöntem değil. Çünkü 15 Temmuz sadece engellileri temsil etmiyor. Türkiye'nin hepsini temsil ediyor" -"Bana göre 15 Temmuz gazisi veya şehit yakını şu demek; vatanı ve milleti için canından vazgeçebilen insan demek. Böyle insan sayısı Türkiye'de eşittir 80 milyon. Dolayısıyla hepimizi temsil ediyor. Gazileri bu kategoriye sıkıştırmak hem doğru değil hem de engellilerin temsili anlamında doğru olmaz. Çünkü gazilik ayrı bir şey, engellilik ayrı bir şey"

Haber 16-05-2018 12:07

Diğer Haber Etiketleri

2023 Engelliler Vizyon Projesi

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva: -"Sorunları göz önünde tutarak geçen yıl, 2023 Engelliler Vizyon Projesini hazırladık. Projemizde istihdam, sağlık, spor, toplumu geliştirme, eğitim, engelli bakımı, erişilebilirlik başlıkları altında çalışmalar ürettik"

Haber 08-05-2018 12:56

'Beni önce Memecan, sonra Başbakan çizdi'

Lokman Ayva liste dışı kalmasını bu sözlerle değerlendirdi.

Haber 22-04-2011 15:18