Lukaşenko Haberleri

Putin'in ardından Lukaşenko'dan da Prigojin açıklaması geldi! Gündem olacak sözler: 'Prigojin'i uyardım'

Dünya, Wagner lideri Prigojin'in ölümünü konuşuyor. Rusya'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Prigojin ile ilgili olarak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan açıklama geldi. Prigojin’e güvenlik garantisi vermediğini ifade eden Lukaşenko, Prigojin ve Utkin ile önceden görüştüğünü, "Beyler, dikkat edin" diyerek uyardığını söyledi.

Haber 25-08-2023 19:24

Ukrayna'dan sonra yeni hedef Polonya mı? Putin'in ardından Lukaşenko'dan açıklama: 'Batıya gitmek istiyorlar'

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'in Polonya ile ilgili sözleri dünyada gündem olmuştu. Dün Putin ile bir araya gelen Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun sözleri de dikkat çekti. Ülkesinde konuşlanan Rus özel güvenlik şirketi Wagner’e ait paralı savaşçıların batıya gitmek istediklerini belirten Lukaşenko “Wagner'ciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar" dedi.

Haber 24-07-2023 07:24

Herkes Wagner lideri Prigojin'in nerede olduğunu merak ediyor! Lukaşenko'dan şaşırtan açıklama

Rusya-Ukrayna savaşında Wagner'in ayaklanıp Moskova'ya ilerlemesi gündem olmuştu. Wagner lideri Prigojin, Rus ordusunun Wagner kamplarını vurduğunu iddia edip başlattığı isyan hareketinde dünyanın gözü yaşanan gelişmelere çevrilmişti. Daha sonra kriz Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun devreye girmesiyle yatışmış ve Prigojin'in Belarus'a sürgüne gideceği aktarılmıştı. Dünya halen Wagner krizini konuşurken Lukaşenko'dan herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.

Haber 06-07-2023 11:19

Diğer Haber Etiketleri

Lukaşenko

Lukaşenko Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lukaşenko Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.