Malulen Emeklilik Haberleri

SGK listeyi güncelledi! Bu şartları sağlıyorsanız erkenden emekli olabilirsiniz!

SGK malulen emeklilikten yararlanacak hastalıkların listesini değiştirdi. Peki kimler erken emekli olabilir? Şartlar nelerdir?

Finans 14-01-2024 14:46

Malulen emekli nasıl olunur? Yeni yasaya göre malulen emeklilik şartları nelerdir?

Çalışan kişi, iş hayatında herhangi bir sebepten dolayı hastalık, iş kazası ya da meslek hastalığı durumuyla karşılaşabilir. Bu durumdan dolayı kişinin çalışma gücü azalır. Azalan çalışma gücü ile ekonomik geleceği tehlike altına giren çalışan gereken şartları sağladığı takdirde malulen emekli olabilir. Çalışma gücü kaybının değerlendirilmesi için hangi şartların sağlanması gerektiği ve prosedürün nasıl işleyeceği kanun ile izah edilmiştir. Peki malulen emekli nasıl olunur?

Haber 25-08-2023 17:54

SGK'dan depremden etkilenen 11 il için karar! Malulen emeklilik, ölüm aylığı, maaş desteği...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Depremden etkilenen illerde yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Depremzedelere aylık ve ödeneklerde bir dizi kolaylılar da sağlanmaya başlanacak.

Finans 24-02-2023 10:03

Malulen emeklilik yaşı tablosu nasıl hesaplanır? Malulen emeklilik yaşı kaç, malulen emekli olma şartları nedir?

Emekli olabilmek için sigortalı çalışanların belirli şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Emeklilik kişinin sigorta başlangıç tarihi, yaşı, cinsiyeti ve sigorta sistemine göre değişiklik göstermektedir. Bu doğrultuda emeklilik için gerekli olan prim gün sayısının tamamlanması da önemli bir rol oynamaktadır. Malulen emeklilik ise diğer emeklilik türlerine göre değişiklik göstermektedir. Peki, malulen emekli olma şartları nedir?

Haber 08-11-2022 15:36

Malulen Emeklilik

Malülen Emeklilik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Malülen Emeklilik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Malulen emekli maaşı ne zaman yatar, şartları nedir? Malulen emekli maaşı ayın kaçında yatar?

Çalışma hayatı hastalık ya da engel gibi sebeplerden ötürü güçleşen kişilere belli şartlara sahip olmaları durumunda erken emeklilik şansı tanınıyor. Bu erken emeklilik türü, malulen emeklilik olarak adlandırılıyor. Malulen emekli olan kişiler de malulen emekli maaşı ne zaman yatar merak edebiliyor. Malulen emekliler aylık maaşlarını normal emeklilerle aynı tarihlerde alabiliyorlar. Peki, malulen emekli maaşı ayın kaçında yatar?

Haber 08-11-2022 14:53

Malulen emekli nelerden faydalanır, vergi indiriminden faydalanabilir mi? Malulen emekli sosyal yardım alabilir mi?

Gerekli şartlara sahip olduğu doğrulanan ve belgelenen kişiler, malulen emeklilik ile erkenden emekli olabiliyor. Bu kişiler, özellikle tekrar çalışamayacak durumda oldukları zaman ek yardım ve desteğe ihtiyaç duyabiliyor. Malulen emekliler, bu yüzden nelerden faydalanabileceklerini merak ediyor. Malulen emeklilere yapılan yardım, destek ve indirimler nelerdir, malulen emekli sosyal yardım alabilir mi?

Haber 08-11-2022 14:51

Yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olabilir mi? Yüksek tansiyon malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekir?

Bazı hastalıklar kişilerin iş hayatını olumsuz olarak etkilediğinde bu kişilere malulen emeklilik hakkı tanınır. Malulen emekliliğe hak tanınabilmesi için kişinin herhangi bir hastalıktan ya da engelden kaynaklı olarak çalışmasında güçlük çekmesi ve çalışmaya devam edememesi gerekir. Malulen emekliliğe hak kazanan kişilerin iş gücünü kaybetmesinden ve çalışamamasından dolayı sigorta tarafından ekonomik refahı koruma altına alınır. Peki, yüksek tansiyon hastaları malulen emekli olur mu?

Haber 08-11-2022 14:26

Siroz hastaları malulen emekli olabilir mi? Siroz hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekir?

Malulen emeklilik, belli bir hastalık ya da engel dolayısıyla daha fazla çalışamayacak hâle gelmiş sigortalılara tanınan bir haktır. Bu hak sayesinde, çalışamayacak durumda olan hastalar erkenden emekli olabiliyor. Malulen emekliliğe başvurabilmek ve malulen emekli aylığı alabilmek için bazı şartlar sağlanmalıdır. Bu şartları sağlayan ve iş gücünü kaybetmiş kişilerin ekonomik gelecekleri sigorta tarafından güvence altına alınır. Peki, siroz hastaları malulen emekli olabilir mi?

Haber 08-11-2022 14:25

KOAH hastaları malulen emekli olabilir mi? KOAH hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekli?

İş hayatını zora sokan bir hastalık ya da engele sahip olan kişiler malulen emekli olmak için başvuruda bulunabilir. Malulen emekliliğe başvuru öncesinde bilinmesi gereken bazı malulen emeklilik şartları bulunuyor. Herhangi bir hastalıktan dolayı malulen emeklilik başvurusu yapmak isteyen kişiler malulen emeklilik şartlarını sağladıktan sonra emeklilik hakkı kazanabilir. Peki, KOAH hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir?

Haber 08-11-2022 14:22

Hipertansiyon hastaları malulen emekli olabilir mi? Hipertansiyon hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir, yüzde kaç rapor almak gerekli?

Ağır olduğu genel kabul gören bazı hastalıklar, bireylerin çalışma hayatını etkileyecek noktaya geldiğinde bu bireylere malulen emeklilik hakkı tanınabiliyor. Bu hastalıklardan biri de hipertansiyon hastalığıdır. Malulen emekliliğe başvurmak isteyenler hipertansiyon hastaları için hipertansiyon malulen emeklilik şartları da genel olarak malulen emeklilik şartlarıyla benzerlik gösterir. Hipertansiyon hastalığı malulen emeklilik şartları nelerdir?

Haber 08-11-2022 14:21

Malulen emekli çalışabilir mi veya iş yeri açabilir mi? Malulen emekli olan kişi sigortalı olarak çalışabilir mi?

Hastalık ya da engel gibi sebeplerden dolayı çalışmakta güçlük çekenlere erken emeklilik fırsatı tanınır. Malulen emekli olmuş olmasına rağmen çalışmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği şey bunun mümkün olup olmadığıdır. Kişi malulen emekli olmasına rağmen bazı koşullardan dolayı çalışmaya devam etmek isteyebilir. Peki, malulen emekli çalışabilir mi, çalışırsa emekli maaşı kesilir mi?

Haber 08-11-2022 14:18

Malulen emekli olmak için ne gerekir, şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor, yüzde kaç rapor almak lazım?

Kişilerin çalışmaya engel olabilecek hastalıkları ya da engelleri varsa ve çalışmaya devam edemeyeceklerse malulen emeklilikten faydalanarak daha erken emekli olabilirler. Emeklilik şartları olduğu gibi malulen emekli şartları da bulunur. Emeklilik şartlarından farklılık gösteren malulen emeklilik şartlarının en temeli çalışmaya engel durumun en az %60 oranda olması ve bunun raporlanmış olması gerekir. Peki, malulen emekli olmak için ne gerekir?

Haber 08-11-2022 14:17

Emeklilik için 1800 gün şartı! İşte adım adım yapmanız gerekenler...

Emekli olmak hemen her vatandaşın hayali. İş kazası, tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı gibi bazı rahatsızlıklar sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybeden vatandaşlar malulen emekli olarak aylık almaya hak kazanıyor. 10 sene sigortanız ve 1800 gün priminiz varsa, koşullara uymanız haline malulen emekli olabilmek mümkün. İşte malulen emeklilik için gereken tüm detaylar...

Finans 24-08-2021 10:27

O işlemlerde yeni dönem! Anne baba da maaş alacak

Sosyal sigorta işlemlerinde yeni adımlar hayata geçirildi. Vazife malullüğünde anne-babaya aylıkta statü farkı sonlandırıldı. Mevcut sistemde Emekli Sandığı çalışanlarından (4C) vazife malullüğü aylığı bağlanan ya da bağlanmasına hak kazanmış olan vatandaşlardan ölenlerin anne ve babalarına herhangi bir şart aranmaksızın aylık bağlanıyor. Bundan sonra Bağ-Kur ve SSK kapsamındakilerin anne ve babalarına da aylık bağlanacak...

Finans 20-08-2021 11:31