Marmara Üniversitesi Haberleri Ve Son Dakika Marmara Üniversitesi Haberleri

Marmara Üniversitesi Haberleri Ve Son Dakika Marmara Üniversitesi Haberleri

Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi’nin tarihi 1883’e uzanmaktadır. Kurum eğitim veöğretim hayatına 16 Ocak 1883 tarihinde Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi ismi altında Ticaret ve Ziraat Orman ve Maadin Nezareti’ne bağlı olarak adım atmıştır. 1893 yılında kapatıldıktan sonra 1897’de yeniden açılmış, 1959’da İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne dönüşmüş ve son olarak 1982 yılında Marmara Üniversitesi adıyla ve düzenlemeleriyle yükseköğretim kurumları arasındaki yerini almıştır. Ana kampüsü İstanbul Anadolu yakasında olan üniversitenin Avrupa yakasında da olmak üzere 7 yerleşkesi bulunmaktadır. Üniversite 2020 yılında açıklanan üniversite mezunlarının iş bulma endeksine göre 7. sırada yer almıştır. Bünyesinde farklı yerleşkelere dağılmış olarak çok sayıda fakülte barındırmaktadır.

Marmara Üniversitesi Haberleri

Marmara Üniversitesi'nden İstanbul semalarına dumanlar yükseldi: Tarihi binanın restorasyonunda riskli anlar

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından Marmara Üniversitesi'nden gökyüzüne dumanların yükseldiği görüntüler gündem oldu. Restorasyon süreci devam ederken meydana gelen olayın duvarın hemen dibindeki moloz ve atıkların yakılmasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Tarihi değer taşıyan binaya risk oluşturan o anlar 'pes' dedirtti.

Haber 22-01-2024 10:37

Marmara Üniversitesi'nde korkutan yangın

Marmara Üniversitesi Maltepe Yerleşkesinde, inşaat alanında iki katlı işçi konteynerlerinde yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında işçilerin kaldığı konteynerler zarar gördü.

Haber 30-10-2023 15:14

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023! YKS ile 2 yıllık ve 4 yıllık Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjan ve başarı sıralamaları

YKS 2023 sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Tercih süreci öncesi taban puanları, başarı sıralamaları ve Üniversitelerin kontenjanları internette araştırılıyor. Marmara Üniversitesi'ni hayal eden birçok aday tapan puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili detayları merak ediyor. ÖSYM her sene üniversite sınavının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu yayımlıyor. Peki, 2023 Marmara Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları açıklandı mı?

Egitim 21-07-2023 09:00

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023! 2 ve 4 yıllık Marmara Üniversitesi bölümleri taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlar

Marmara Üniversitesi taban puanları, 2023 YKS sonuçları sonrası internette araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda düzenlenen sınavın sonuçları açıklandı. "2023 YKS sonuçları açıklandı" duyurusu sonrası Marmara Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. İşte Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve barı sıralamaları hakkında bilgiler...

Egitim 20-07-2023 10:57

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023! 2 ve 4 yıllık bölümler ile Marmara Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları

Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları "2023 YKS sonuçları açıklandı" duyurusunu bekleyen adaylar tarafından araştırılıyor. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda düzenlenen YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Marmara Üniversitesi taban puanı, kontenjan, başarı sıralaması gibi unsurlar bu kurumda öğrenim görmek isteyen öğrenciler tarafından dikkate alınacak. İşte Marmara Üniversitesi taban puanları ile ilgili detaylar...

Egitim 19-07-2023 07:18

MARMARA ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ 2023! Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları! 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler başarı sıralaması

Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları 2023 YKS sonuçları öncesi arama motorlarında araştırılmaya başlandı. YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. ÖSYM'den gelecek açıklamalar üniversite hayali kuran kişiler tarafından bekleniyor. Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları merak konusu oldu. İşte Marmara Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve barı sıralamaları hakkında bilgiler...

Egitim 18-07-2023 07:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin, Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden yeni açıklama

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin yeni açıklama yapıldı. Açıklamada, "Üniversitemizin paylaşımında sehven 440-687 olarak açıklanan ancak kurum kayıtlarında 440-678 nolu kaydı taşıyan belge, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilen ve bilahare diplomanın tesliminde geri alınan ikinci nüshasıdır." ifadelerine yer verildi.

Haber 25-03-2023 23:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin Marmara Üniversitesinden açıklama geldi

Marmara Üniversitesinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin açıklama yapıldı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın diploma kaydı, aynı bölümden mezun olanların diploma kayıtlarıyla birlikte, Marmara Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Haber 24-03-2023 20:20

Marmara Üniversitesi'nde hacker şoku! 5 binin üzerinde kişinin verileri ele geçirildi

Marmara Üniversitesi'nin veri sistemi bir hacker tarafından hacklendi. 17 yaşındaki 'YUBA' rumuzlu bilgisayar korsanı toplam 5 bin 698 kişinin bilgilerini aldı. SMS ile yetkilileri uyaran hacker, "Devletime zarar verecek hiçbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hackledim. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim, kapatın" dedi.

Haber 28-09-2022 08:09

Geleceğe Miras porselen bezeme 3 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak

"Geleceğe Miras" porselen bezeme 3 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak

Yurthaber 27-09-2022 17:34

Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz planlarını futbol maçında komutanlarına anlattı

Marmara Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin: "Mustafa Kemal Paşa tam bir kurmay zekasıyla şunu hesaplıyor, 'biz öyle bir şey yapalım ki karşı taraf hiçbir şeyden şüphelenmesin ve biz de komutanlarımıza taarruz planlarımızı anlatalım.' Bunun için bir futbol maçı düzenlemiştir" - "Günümüzde çok kullanılan bir söz var, "Futbol sadece futbol değildir." Mustafa Kemal Paşa kurmay subay zekasıyla 1922'de bunu keşfetmiş" - Spor Tarihi Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kenaroğlu: - "Mustafa Kemal Paşa futbolu bir kamuflaj aracı olarak kullanıyor"

Yurthaber 29-07-2022 12:33

Marmara Üniversitesi taban puanları 2022: ÖSYM Marmara Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları açıklandı mı?

YKS sınav sonuçları ilanı sonrası Marmara Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. YKS 2022 sonuçları 18 Temmuz 2022 tarihinde açıklandı. Tercih yapacak adaylar taban puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanlarını araştırmayı sürdürüyor. Marmara Üniversitesini hayal eden birçok aday da bu soruların cevabını merak ediyor. Peki Marmara Üniversitesi 2022 taban puanları, başarı sıralaması belli mi? İşte detaylar...

Egitim 19-07-2022 10:02

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İstanbul'da öğrencilerle iftar yaptı:

"Tek başımıza güçlü bir şekilde, iki ayağımızla yere sağlam basarak, inşallah bu bölgede büyük bir bölgesel güç ve küresel bir aktör olarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun olması için en büyük sorumluluk da siz sevgili genç kardeşlerimize düşüyor" - "Bu ülkenin en büyük gücü, inanmış, idealist, iyi yetişmiş, dünyayı iyi bilen, Türkiye'yi iyi bilen, kendi köklerini iyi bilen, medeniyetini ve değerlerini fevkalade özümsemiş genç arkadaşlarımızın üzerine yükselecektir"

Yurthaber 11-04-2022 21:35

Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti! 'Hukukçuların büyük hocası'na son veda...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti. 'Hukukçuların büyük hocası' olarak da anılan Prof. Dr. Helvacı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ile öğrencileri taziye mesajları paylaşırken, yarın saat 10.00'da Marmara Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir veda töreni yapılacağı öğrenildi.

Haber 11-04-2022 12:04

Serap Helvacı kimdir? Prof. Dr. Serap Helvacı nereli, kaç yaşında? Serap Helvacı neden öldü?

Serap Helvacı, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı ve Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı'nın eşi olan Serap Helvacı hayatını kaybetti. Serap Helvacı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın mesaj yayımlamasının ardından merak konusu oldu. İşte Serap Helvacı hakkında merak edilen detaylar!

Haber 11-04-2022 08:52

Rusya ne kadar ileri gidebilir? Uzman isim Mynet’e yorumladı: ‘Bu hikayenin senaryosunu…’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ulusa sesleniş konuşmasının yankıları sürüyor. Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerini tanıdığını duyuran ve ardından bölgeye girme emri veren Putin'e ABD ve NATO başta olmak üzere çok sayıda ülkeden peş peşe tepkiler geldi. Putin'in açıklamasının Rusya’nın kurguladığı hikayenin senaryosunu ortaya koyduğunu belirten Marmara Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi Yenal Göksun dünyanın Rusya-Ukrayna gerilimindeki etkinliğini Mynet'e değerlendirdi.

Haber 22-02-2022 16:28

İstanbul Müftülüğüne Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

İstanbul Müftülüğü görevine, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safi Arpaguş getirildi.

Haber 16-10-2021 00:33

Marmara Üniversitesi'nden yüz yüze eğitim açıklaması

Marmara Üniversitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla programlarındaki derslerin en fazla %40’ının uzaktan öğretim yoluyla yürütüleceğini, diğer derslerin yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Haber 31-08-2021 20:13

Prof. Dr. İsmail Cinel: En geç 20 gün içinde aşılılara pozitif ayrımcılık gelmeli

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. İsmail Cinel, "Acilen, en geç 20 gün içinde aşı olanlara pozitif ayrımcılık yönünde kesin adımlar atılmalı" dedi.

Haber 13-08-2021 12:24

Son Dakika: YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Erol Özvar atandı

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, YÖK Başkanlığına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı.

Haber 30-07-2021 03:00

Marmara Üniversitesi taban puanları: Marmara Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamaları

2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci, sınav puanı ve başarı sıralarını öğrendi. YKS sonuçlarına göre iyi bir üniversite ve bölüm tercihi yapmak isteyen adayların en çok araştırdığı üniversitelerden biri de Marmara Üniversitesi oldu. Marmara Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen adaylar ‘Marmara Üniversitesi taban puanları’ ile ilgili araştırma yapıyor. İşte Marmara Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralamaları…

Haber 29-07-2021 15:05

Kadir Has Üniversitesi'nden ardından Marmara Üniversitesi'nden de aşı kararı

Kadir Has Üniversitesi'nin yüz yüze eğitim için aşı şartının ardından Marmara Üniversitesi öğrencilerine aşı tavsiyesinde bulundu. 75 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının önemi ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşırız" denildi.

Haber 07-07-2021 11:02

Müge Anlı hakkında az bilinen o gerçek! İşte Müge Anlı'nın çok konuşulan kariyeri...

Uzun yıllardır farklı kanallarda yaptığı programlar ile birçok olayın çözülmesinde ve insanların sevdiklerine kavuşmasında rol oynayan Müge Anlı, son zamanlarda gittikçe daha da tanınır hale gelmeye başladı. Düzenlediği kampanyalar ve yaptığı bağışlarla adından söz ettiren Müge Anlı bakın hangi konuda yüksek lisans yapmış.

Magazin 22-05-2021 11:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'ni inceledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaat alanında incelemede bulundu.

Haber 17-04-2021 17:45

Girişimci akademisyenler yüzde 100 saf ayçiçeği tohumu geliştirdi

Genetik saflaştırma teknolojisini kullanarak ayçiçeği tohumunu yüzde 100 saf hale getirmeyi başaran TarLab Biyoteknoloji, çeltik, buğday ve kanola üzerinde çalışmayı planlıyor - Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu: - "Gerek Türkiye’de gerekse Fransa ve Almanya’nın önde gelen tohum firmalarına bu hizmeti vermek üzere anlaşmalar imzalayan TarLab, büyük bir heyecan ve motivasyonla çalışmalarına başladı. Böylelikle ülkemiz akademisyenleri mevcut teknolojiler üzerinde kendi birikim ve tecrübeleriyle yaptıkları iyileştirmeler ile yerli çözüm sunmuş oldu"

Yurthaber 06-04-2021 16:29

Kuşum Aydın kimdir, yaşında ve nereli? Gerçek ismi şaşırttı

Şarkıları, sunduğu programları, magazin dünyasında yaptığı çıkışlarla adından söz ettiren Kuşum Aydın, söz yazarlığı da yaptı. İstanbul’da doğup büyüyen ve eğitimini de burada sürdüren Kuşum Aydın’ın gerçek ismi de açıklandı.

Magazin 03-03-2021 13:54

Yeni TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer oldu! Sait Erdal Dinçer kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı.

Finans 02-03-2021 13:48

Marmara Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Selahattin Akkuş ölü bulundu

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Selahattin Akkuş (60), Muğla'nın Datça ilçesindeki evinde ölü bulundu. İlk incelemede herhangi bir darp ile yara izine rastlanmayan Akkuş'un cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haber 02-02-2021 14:54

Marmara Üniversitesi'nden güz döneminde uzaktan öğretim kararı

Marmara Üniversitesi, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.

Haber 04-09-2020 22:53

’Mavi Bebek’ siber hırsızların malzemesi oldu

Son günlerde adı sıkça telafuz edilen ’Mavi Bebek’ siber tehlikeye kapı aralıyor. Oyunun adının duyulmasıyla birlikte internette aranma sayısının artması bir oldu. Doç. Dr. Kırık, söz konusu durumun siber hırsızlara malzeme olduğunu belirterek, bu isimle uygulamalar geliştirildiğini ve bu uygulamalar üzerinden cihaza ait bilgilerin siber suçlular tarafından ele geçirilebileceğine vurgu yaptı.

Haber 09-07-2020 15:26

İstanbul Şehir Üniversitesindeki öğrenciler Marmara Üniversitesine aktarılacak

YÖK, faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesindeki öğrencilerin, garantör üniversite Marmara Üniversitesine aktarılmasına karar verdi.

Haber 30-06-2020 20:29

Marmara Üniversitesi Pandemi Hastanesi görüntülendi! Koronavirüs hastaları böyle tedavi ediliyor

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası koronavirüs hastalarına hizmet veriyor. Hem Türkiye'den hem de dünyadan gelen kovid-19 hastalarına şifa kaynağı olan hastane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine pandemi hastanesi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası'ndaki çalışmaları görüntüledi.

Haber 21-05-2020 12:02

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Marmara Üniversitesi Pendik BaşıBüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Üniversitesi Pendik BaşıBüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete açıldığını bildirdi.

Haber 09-04-2020 00:54

FETÖ'cü akademisyenin telefonunda kadınların gizli görüntüleri bulundu

FETÖ'den ihraç edilen Marmara Üniversitesi'nde görevli eski akademisyen A.S.B'in cep telefonunda yapılan incelemede, birçoğu üniversite içerisinde gizli olarak çekilen ve kayıt altına alınan uygunsuz görüntüler bulundu. Ayrıca hard diskte örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait videolar ile silinmiş alanlarda gizli olarak kayıt altına alındığı anlaşılan ve kadınların bacak kısımlarını içeren çok sayıda fotoğraf dosyasının bulunduğu ortaya çıktı.

Haber 01-01-2020 11:12

MÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Engeller Mutluluğa Engel mi? etkinliği düzenlendi

MÜ Diş Hekimliği Fakültesinde "Engeller Mutluluğa Engel mi?" etkinliği düzenlendi

Trend 26-12-2019 16:45

Hukuk Devleti ve Yargı Reformu programı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "Yapılan bir işin yan etki olarak filanca siyasi partiye yarayıp yaramadığı beni ilgilendirmiyor, vatandaşın hayrına olup olmadığı beni ilgilendiriyor. Bu sebeple Yargı Reformu Strateji Belgesi, eksik ama doğru belgeyse, bu paketin sonuçları itibarıyla siyasi iktidara artı yazıyormuş, yazmıyormuş bu benim meselem değil" - "Akıllı bir politika, doğru yapılana karşı çıkarak olmuyor, doğru bir şey yapılmak isteniyorsa onun doğru çıkmasını sağlayarak yanlışı önleyebiliyorsunuz. Yargı reformu bu anlamda doğru bir iştir, eksiktir, daha yapılacaktır"

Haber 25-12-2019 18:06

İstanbul Şehir Üniversitesinin idaresinin Marmara Üniversitesine devredilmesi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü: - "İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinin hakları Marmara Üniversitesinin garantörlüğü altındadır. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınacağı hususunu, başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere bütün kamuoyuna saygılarımızla duyururuz"

Haber 20-12-2019 00:09

Marmara Üniversitesi'nden Şehir Üniversitesi açıklaması

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'ün Şehir Üniversitesi kararına ilişkin açıklamada bulundu. Yapışan açıklamada, "İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki eğitim-öğretim ve akademik faaliyetleri ilgili mevzuat çerçevesinde yürütecektir. İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinin hakları Marmara Üniversitesi'nin garantörlüğü altındadır." denildi.

Haber 19-12-2019 23:39

İstanbul Şehir Üniversitesinin idaresi Marmara Üniversitesine devredildi

YÖK: - "Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gösterilecek"

Haber 19-12-2019 19:53

Son dakika: İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyetleri durduruldu! Garantör Marmara Üniversitesi oldu

YÖK'ten yapılan son dakika açıklamasında "İstanbul Şehir Üniversitesi’nin “Faaliyet İzninin Geçici Olarak Durdurulması”na ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine devrine karar verilmiştir" denildi.

Haber 19-12-2019 18:53

Milli Spor Politikası Çalıştayı

Çalıştay kapsamında oluşturulan 6 komisyonda Türk sporunun vizyonuna ilişkin değerlendirmede bulunulacak - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz: "Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak bilgileri, bakanlığımızın politikasının belirlenmesinde yol gösterici olarak görmekteyiz" - "Spor kültürünü yaygınlaştırmak ve her yaştan insanın daha fazla spor yaptığı Türkiye hedefine ulaşmak istiyoruz"

Spor 16-12-2019 11:55

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: - "Buradaki İkmal ve Maliye Okulu'nun da önümüzdeki dönemde İzmir'e taşınması için planlama yaptık. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra biraz gecikmeyle de olsa bu proje işlerliğini sürdürüyor" - "Biz sadece silah, araç ve gereçlerle modernizasyon değil, aynı zamanda teknik konularla da yaptığımız çalışmalarla olabildiğince çağın gereklerini yerine getirmek suretiyle, subay yetiştirmek konusunda elimizden geldiğince en modern yöntemleri kullanmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede subaylarımızın dağınık yerlerde sınıf okullarının olması yerine, bunları uygun yerlerde toplamak suretiyle, hem tasarruf hem etkinlik sağlamak, dolayısıyla subaylarımızın eğitim öğretimini en etkin şekilde gerçekleştirmek amacımız var"

Haber 29-11-2019 16:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a çok sert 'NATO' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'ne yapılacak Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Macron'un NATO sözlerine çok sert tepki göstererek, 'Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir' dedi.

Haber 29-11-2019 15:22

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi açıldı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi açıldı

Haber 28-11-2019 13:52

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim, ülkesinin dış politikasını anlattı

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim, ülkesinin dış politikasını anlattı

Haber 14-11-2019 15:20

Marmara Üniversitesinde Spor ve Kadın zirvesi düzenlendi

Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) tarafından düzenlenen zirveye, spor ile medya dünyasında birçok isim katıldı - Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serap Mungan Ay: "Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için kadınların sporda var olması önemli. Eğitimde kadın-erkek ayrımı yapmadan, zeka ve kabiliyet kriterleri ön planda tutulmalı" - ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu: "Türkiye'nin ilk kurulan kadın araştırma merkeziyiz. Birçok çalışma yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Vahim bir şekilde aramızdan ayrılan Emine Bulut, bu zirvenin ilham kaynağı olmuştur" - Anadolu Ajansı Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan: "Sporda aşamadığımız en büyük sorun, cinsiyetçi söylem. Spor haberlerinin sunumunda cinsiyete vurgu yapılması yanlış. Önemli olan sportif başarı"

Spor 30-10-2019 16:22

Yunanistan'da bir çeşme bile tamir ettiremiyoruz

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neval Konuk Halaçoglu: - "Yunanistan'da 400-500 yıllık eserlerimiz var. Selanik ve Atina'da cami olmamasından vazgeçtim, bir restorasyona dahil edilme durumu bile söz konusu değil, bir çeşme bile tamir ettiremiyoruz ve asla ettiremeyeceğiz" - "Osmanlı mimari eserleri olarak değil de, 'Müslüman eserleri' olarak tescil edilince, biz ülke olarak konuya müdahil olamıyoruz" - "1831'den sonra inşa edilen rüşdiyeler, idadiler, kışlalar, hükümet konakları, Selanik Garı gibi pek çok kamu yapısı Osmanlı eseri olarak kayıtlı değil, Osmanlı tarihi eseri olarak görülmüyor" - "Benim tespitim Yunanistan'da 20 bin Osmanlı eseri var. Selanik'te sokak sokak gezdim, evlerin bahçelerine dahi baktım, Selanik'te Atatürk evinin olduğu üst kısımda 36 çeşme buldum, Osmanlı'dan kalma ancak kimse gidip bakmamış"

Haber 25-10-2019 12:36

Marmara Üniversitesi Akademik Yayın ve Başarı Ödülleri

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Türkiye şu an yaşamış olduğu güç dönemde, Barış Pınarı Harekatı'ndaki en önemli başarısını hem masada hem de sahada aldı. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle."

Haber 24-10-2019 13:44