Mehmet Ceyhan Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Ceyhan Haberleri

Mehmet Ceyhan Haberleri Ve Son Dakika Mehmet Ceyhan Haberleri

1960 doğumlu Mehmet Ceyhan, Akademisyen ve Tıp Profesörüdür. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanlığı da yapan Ceyhan, Pandemi döneminde oluşturulan bilim kuruluna da alınmıştır. 1981 senesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Ceyahan ihtisasını çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında tamamladı. Zorunlu hizmetinin ardından 1989’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları biriminde göreve başladı. Bununla beraber Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları’nda yandal ihtisasını bitirdi ve 1995’te çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu. Bir dönem ABD’de de çalışan Ceyhan 1988’de TÜBİTAK’tan teşvik ödülü kazanmıştır.

Mehmet Ceyhan Haberleri

Mehmet Ceyhan'dan Eris varyantı uyarısı! 'Bulaşı engellemezsek pandemi devam edebilir'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eris varyantının ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyleyen Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi. İşte Ceyhan'ın o açıklamaları...

Haber 15-09-2023 14:45

Koronavirüse benzemez çok daha yıkıcı Korkutan 'Yeni pandemi' sözleri! Girmediği ev kalmadı…

Uzun süredir halk arasındaki en önemli gündemlerden bir tanesi grip. Geçmek bilmeyen hastalıklardan herkes şikayet ederken grip neredeyse her eve bir şekilde girmiş durumda. Koronavirüs pandemisi sonrası bu hastalıklarla ilgili korku dolu sorular da akıllara gelmeye başladı. Kovid, grip, RSV ve rinovirüs derken ortalık adeta virüs kaynıyor. Koronavirün yeni varyantı kraken de çıkınca endişe arttı ancak uzmanlar asıl olarak gripten endişe duruyor. Çünkü yeni pandeminin gripten olma ihtimali var.

Haber 09-01-2023 16:50

Koronavirüs pandemisinde endişelendiren gelişme! 'Kasım- aralık aylarında...'

Türkiye'deki koronavirüs vakalarıyla ilgili Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgının başından beri en yüksek vaka döneminin yaşandığını belirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise kasım-aralık aylarında vakalarda yeni bir pik yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Haber 11-08-2022 07:29

Koronavirüs kabusu... Vakalar artışa geçti, uzmanlardan uyarı geldi! Kurban Bayramı'na dikkat...

Koronavirüs vakaları son haftalarda yeniden tırmanışa geçti. Tedbirsiz ve önlemsiz olduğumuz şu günlerde vakaların artıyor olması uzmanları endişelendirdi. Kurban Bayramı öncesi uyarı yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önlemlerin yeniden alınması gerektiğini belirtti. Uzm. Dr. Akyol ise 6. dalganın kapıda olduğunu ve önlem alınmazsa son bahara kötü bir giriş yapılacağını söyledi. Öte yandan uzmanlar, "Koronavirüs hastalarına bakmaktan başımızı kaldıramıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber 06-07-2022 08:09

Mehmet Ceyhan’dan ‘maymun çiçeği’ açıklaması: Her ülke aşısını saklamış, Türkiye'deki ölmüş

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği virüsüne karşı yüzde 85 etkili olduğu belirtilen çiçek virüsü aşısının 1972'de görülen son vakanın ardından dünyada üretiminin yasaklandığını söyledi. Maymun çiçeği virüsü için özel aşı olmadığını belirten Ceyhan, her ülkenin çiçek aşısını sakladığını belirtti. Türkiye'nin de çiçek aşısı sakladığını ifade eden Ceyhan, onu çoğaltmaya kalktıklarında çoğalmadığını, çünkü virüsün canlı olmadığını kaydetti. İşte Mehmet Ceyhan'ın çok konuşulacak o açıklamaları!

Haber 24-05-2022 14:59

Yeni varyant uyarısı! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Aşılara karşı duyarlılığı düşük...

Koronavirüs salgınında vaka sayıları ve ölümlerinin azalmasıyla uygulanan kısıtlama kararları tek tek kaldırılırken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan endişelendiren bir açıklama geldi. Omicron'un yeni varyantına karşı uyaran Ceyhan, "Mevcut aşılara ve antikor kokteyllerine karşı duyarlılığının düşük olduğu görülüyor" dedi.

Haber 10-05-2022 10:25

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan gizemli hepatit açıklaması: Türkiye’de nedeni bilinmeyen 2 vaka çıkmış ama...

Başta İngiltere, ABD olmak üzere şimdiye kadar 19 ülkede tespit edilen gizemli hepatit ile ilgili endişeli bekleyiş sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Bu tablo çıkınca kayıtlarımıza baktım, 2 tane nedeni bilinmeyen ve servise yatacak kadar ağır seyreden hepatit vakası olmuş ama biz adenovirüsü şimdiye kadar sağlıklı bir çocuğun hepatitinde taramıyorduk" açıklamasında bulundu.

Haber 30-04-2022 15:31

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 'Gizemli hepatit' virüsü açıklaması: 'Türkiye'de görülmedi' diyemeyiz

Başta Avrupa olmak üzere ABD, Kanada gibi ülkelerde peş peşe görülmeye başlanan gizemli hepatit korku salıyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'gizemli hepatit' virüsü vakalarında birinden diğerine bulaş gösterilmediğini söyledi. Ceyhan, "Bildirilen 169 vakanın tamamı, birbirinden bağımsız hastalar. Covid-19 salgını gibi bir ülkeden başka bir ülkeye yayılma durumu gibi bir şeyi çok beklemiyoruz" dedi.

Haber 29-04-2022 11:15

Maske zorunluluğu kalktı! Mehmet Ceyhan'dan tedirgin eden eden sözler: Kritik nokta bu

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tedirgin eden bir açıklama geldi. "Korunmak istenler maske takmaya devam etmeli" diyen Prof. Dr. Ceyhan, "Salgının nereye doğru gideceğini, evrileceğini kimse bilmiyor aslında. Kritik nokta bu. Yeni bir dalga gelecek mi, gelmeyecek mi problemi var" diye konuştu.

Haber 26-04-2022 16:26

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Sağlık Bakanlığı'na koronavirüs tepkisi! ‘Kumar oynuyorlar…’

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs vaka sayıları dün daha da düşerek 3 bin 268 kişiye kadar geriledi ancak uzmanlar bu rakamlara ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına tepki gösterdi. Salgında 5. dalgayı yaşadığımızı söyleyen Prof. Dr. Ceyhan, ‘Vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor’ derken Prof. Dr. Saltık ise ‘Salgının bittiğini söyleyemeyiz’ diyerek DSÖ’nün açıklamalarını hatırlattı.

Haber 18-04-2022 07:57

Son dakika | Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan menenjit uyarısı: 12 yıl sonra yeniden ortaya çıktı, 6 vaka tespit edildi

Son dakika haberi: Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Çocuklarda aşılama oranındaki düşüşe dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, en son 2009 yılında görülen menenjit vakasının bu yıl yeniden ortaya çıktığını duyurdu. Şu ana kadar 6 vaka tespit edildiğini belirten Ceyhan, "Uyarılarımız dikkate alınmadı. Müdahale edilmezse, bizde de polio vakalarının görünmesi yakındır." diye konuştu.

Haber 28-03-2022 15:03

Böylesi ilk kez oldu! Mehmet Ceyhan'dan endişelendiren açıklama: Yakında doktor bulamayacağız

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ‘enfeksiyon’ yan dalı eğitimine başvuruların azaldığına dikkat çeken Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kurulduğundan bu yan ilk kez açılan kadroya başvuran olmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ceyhan, "Böyle giderse yakında salgınlarda çocuklara bakacak kaliteli 'çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı' bulamayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 07-02-2022 09:50

Pandemi ne zaman bitecek? DSÖ'den flaş açıklama! Koronavirüs ne zaman bitecek?

2019 yılının sonundan bu yana devam eden koronavirüs pandemisinin ne zaman sonlanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milyonlarca insanın hastalanmasına ve ölümüne neden olan söz konusu virüs ile birlikte hayatımızda bir çok şey değişim gösterdi. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü'den, Covid-19'un bitiş tarihi hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki Pandemi ne zaman bitecek? Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? İşte DSÖ'den yapılan önemli açıklama!

Haber 03-02-2022 15:23

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner’i isyan ettiren olay!

Ünlü profesörlerin isimlerini kullanarak yapılan ilaç reklamları isyan ettirdi. Sosyal medyada kimi ünlü doktorun ismi 'ereksiyon ilacı' için kiminin de 'parazit ilacı' reklamlara malzeme edildi. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerde isimleri kullanılan Prof. Mustafa Çetiner ve Prof. Mehmet Ceyhan, bu sahtekârlığa son verilmesini isteyerek çağrıda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 29-01-2022 08:42

İstanbul'da vakalar neden çok artıyor? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıkladı... İşte 2 sebep

Son verilere göre İstanbul, vaka yoğunluğu en fazla artan iller arasında yer aldı. Omicron'un da etkisiyle vaka artışı sürerken, İstanbul'daki bu yoğunluğun nedeni ise dikkat çekti. Kentteki vaka artışının 2 nedeni olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Birincisi, odağın oradan başlaması. Oraya gelen yabancı sayısı fazla. İkinci neden de İstanbul’un yaşam koşulları" dedi.

Haber 19-01-2022 11:07

Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı, ortalık karıştı! TTB istifa çağrısı yaptı, Mehmet Ceyhan'dan vaka sayıları için çarpıcı iddia

Koornavirüs aşı olmayanlar için uygulanan PCR testi şartı kaldırıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmeleri sonucu alınan karar 81 il valiliğine gönderildi. PCR testiyle ilgili alınan karar gündem olurken, Türk Tabipleri Birliği ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan karara tepki gösterdi. TTB istifa çağrısı yaparken, Mehmet Ceyhan vaka sayılarının az gösterildiğine dikkat çekti.

Haber 16-01-2022 09:30

Son dakika haberi: Aşısızlara PCR testi zorunluluğu kararı! Uzmanlardan ilk açıklama

Son dakika haberine göre 81 ile gönderilen yazı ile birlikte aşısızlara ve aşı sürecini tamamlamamış kişilerin PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Flaş karar sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da ilk açıklamasında alınan kararı eleştirdi. İşte kararı sonrası ilk tepkiler...

Haber 15-01-2022 14:38

Tartışmalara yanıt verdi! Mehmet Ceyhan: 1 ay içinde 3 defa yakalananlar var

Türkiye'de baskın hale gelen Omicron varyantı ile ilgili Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıklamalarda bulundu. Omicron varyantının bağışıklık yapma oranının az olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, son günlerdeki "Omicron varyantıyla birlikte salgın bitecek" açıklamalarına katılmadığını belirtti.

Haber 13-01-2022 13:41

Koronavirüs karantina süresi 7 güne düşürüldü, Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi: Bulaş riskini göze alıp...

Koronavirüste karantina süresi 14 günden 7 günde indirildi. Alınan kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, duyurdu. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer." dedi. Omicron kaynaklı vaka sayısındaki tırmanışa rağmen böyle bir karar alınmasına Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi.

Haber 06-01-2022 10:02

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyadan açıkladı! Beklenen etkiyi sağlamadı

2-4 yaşında aralığındaki çocuklara uygulanan aşının sonuçlarını paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "2-4 yaşındaki çocuklara uygulanan 1/10 oranında azaltılmış antijen içeren mRNA aşısı beklenen etkiyi sağlamadı" açıklamasını yaptı.

Haber 19-12-2021 10:19

Son dakika: Mehmet Ceyhan, Omicron'daki asıl tehlikeyi işaret etti! Yeni varyanta neden olabilir...

Son dakika haberi... Türkiye, Omicron'un belirtilerini ve nasıl bulaştığını merak ederken konunun uzmanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 6 kişide görülen koronavirüs mutasyonu Omicron nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanır mı? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 13-12-2021 10:49

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'Omicron' uyarısı: Vakit geçirmeden önlemler alınmalı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Omicron' mutasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ceyhan, "Kaynak vaka bir süper bulaştırıcı değilse, bulaştırıcılık kat sayısı (R) şimdiye kadar görülen pandemilerden çok daha yüksek demektir. Vakit geçirmeden girişlerde ve ülke içinde önlemler alınmalıdır" dedi.

Haber 29-11-2021 16:21

Prof. Dr. Ceyhan'dan kısıtlama çağrısı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron'la ilgili açıklamalarda bulunarak kısıtlamaların fazlalaştırılması çağrısında bulundu.

Haber 28-11-2021 20:11

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: TURKOVAC ile ilgili bilimsel açıklama yok

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, acil kullanım onayı başvurusu yapılan yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ın henüz yeterli sayıda kişiye uygulanmadığını söyledi. Ceyhan, "Böyle bir aşının Faz-3 çalışmasının minimum 30-40 bin vaka üzerinde yapılması gerekir. Oysa bakanlığın açıklamalarından 2 bin vakayı daha yeni bulduğumuzu öğrendik. Henüz bilimsel bir açıklama yok, sonuç açıklanmadı. Sadece beyanlar var, 'biz etkili gördük' şeklinde beyanlar. Bunlar bilimsel anlamda yeterli değil" dedi.

Haber 27-11-2021 12:05

Türkiye harekete geçmişti! Molnupiravir ilacıyla ilgili Prof. Dr. Ceyhan'dan açıklama

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de Covid-19 hastalığına karşı tedavi rehberine eklenecek 'Molnupiravir' ilacının henüz Faz-3 çalışmasının tamamlanmadığını söyledi. Ceyhan, "Firma Faz-3 çalışmasındaki ara sonuçlar ile acil kullanım onayı aldı dolayısıyla 'Molnupiravir'in henüz ne oranda etkili olduğuna dair kesin veri yok. Ara sonuçlar hep yanıltabilir insanları. Bence bu ilacın etkinliği ile ilgili Faz-3 çalışmasının bütün sonuçlarını beklemek lazım" dedi.

Haber 26-11-2021 11:42

Mehmet Ceyhan'dan korkutan uyarı: 5. dalga başladı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Avrupa ülkelerinde 5. dalganın başladığını belirterek vaka artışının nedenlerini açıkladı. Ceyhan, "Dikkatli olmalıyız, önlemleri artırmazsak aynı durumu biz de yaşarız. Vaka artan ülkelerde günlük ölü sayıları da artıyor" açıklamasında bulundu.

Haber 08-11-2021 09:56

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs aşısı açıklaması: Dünyadaki 4 ülkeden biri de biziz

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşısıyla ilgili sorulan soruların çok olduğunu belirterek "Mesela şunu soruyorlar; 3'üncü dozu Sinovac mı BioNTech mi yaptırayım. Böyle bir çalışma dünyada çok. Çünkü 2 doz Sinovac üzerine 3'üncü doz aşı yapan 4 ülke var; biri de biziz" dedi.

Haber 07-11-2021 11:11

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Koronavirüs çocuklarda da ölüme yol açabilen, yoğun bakıma yatmaya neden olabilen bir tablo oluşturuyor. Bu yüzden çocukların korunması lazım. ABD'de 12 yaş altının aşılanması için ruhsat verildi. Bana sorarsanız Türkiye'nin de acilen bu uygulamaya ihtiyacı var. Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım" dedi.

Haber 04-11-2021 11:27

Mehmet Ceyhan uyardı: Koronavirüsü soğuk algınlığından ayırmanın tek yolu test

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs ile soğuk algınlığını ayırmanın tek yolunun test yaptırmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Bir aileyi bırakın, ben de ayırt edemem. Sadece koronavirüs için değil, bu virüsler için de testler var, onları da yapmak durumundasınız" dedi.

Haber 17-10-2021 10:45

Prof. Ceyhan'dan hükümete çağrı: Ek önlemler alma zamanı geldi

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez." açıklamasında bulundu.

Haber 11-10-2021 22:47

Mehmet Ceyhan'dan korkutan uyarı: Böyle giderse beşinci, altıncı dalgaları yaşayacağız

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüste vaka sayılarının bir süredir 25-30 bin civarında devam ettiğini hatırlatarak, "Salgın, eğrisi düz çizgi şeklinde seyrettiği için bu iş devam ettiği sürece 5'inci, 6'ncı dalgaları yaşayacağız. Okulların açılmasındaki etkiyi, insanların tatilden dönüp kapalı iş yerlerinde çalışmasının etkisini daha görmedik" dedi.

Haber 02-10-2021 11:18

Prof. Dr. Ceyhan'dan 'virüs' uyarısı: Bu sene ciddi bir şekilde artacak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, geçen yıl çok nadir görülen virüslerin bu sene ciddi bir şekilde artacağını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "İki virüs de aynı anda vücutta bulunabilir, bunlardan biri hastalık yapabilir, diğeri de boğazda sadece çoğalabilir; ama aynı anda ikisi birden hastalık yapamaz. Grip sezonu başlayınca bunu muhtemelen yaşayacağız. Bu yıl grip artı koronavirüs vakalarını göreceğiz" dedi. Öte yandan Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Bu yıl grip aşısını önermeyebiliriz" açıklamasını yaptı.

Haber 12-09-2021 11:08

Belirtiler değişti! Prof. Dr. Ceyhan'dan ailelere koronavirüs uyarısı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklarda görülen koronavirüs vakalarının klinik tablolarında farklılıklar olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eskiden ateş, baş, vücut ağrısının, tat alma duyusunun bozukluğunun ön planda olduğu bir tablo varken, şimdi daha çok soğuk algınlığı tablosu ön planda. Bu da Delta varyantının klinikte yaptığı bir değişiklik. Aileler, burnu akan bir çocuğu koronavirüs olabilir diye düşünmeleri lazım" dedi.

Haber 10-09-2021 11:43

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: PCR testi zorunluluğu aşılı olanlara da getirilmeli

Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu faaliyetlerde ve okullarda aşı olmayanlara getirilen PCR testiyle alakalı olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu testin aşı olan kişilere de zorunlu hale getirilmesini savundu. Ceyhan, "PCR testlerinin normalde aşılıya da yapılması lazım, aşısıza da. Çünkü taşıma açısından risk oluşturmuyor. Kaldı ki PCR testlerinin de doğru sonuç verme şansı yaklaşık yüzde 50 civarında." dedi.

Haber 06-09-2021 23:41

Nagehan Alçı'dan Mehmet Ceyhan'a yanıt: Sevimli huysuzluğunu seviyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Ceyhan'ın, "Hayal görüyor sanırım, psikiyatriste görünse iyi olur" dediği Alçı, "Sevimli huysuzluğunu seviyorum" sözleriyle karşılık verdi.

Haber 21-08-2021 15:16

Mehmet Ceyhan'dan Nagehan Alçı'ya 'demans' yanıtı! Polemik büyüyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile gazeteci Nagehan Alçı arasındaki polemik büyüyor. Alçı'nın 'demans herhalde' sözlerine yanıt veren Ceyhan, "Sizden çok daha akıllı olduğum bir tarafta, sizden çok daha akıllı insanlar yetiştiriyorum çok şükür" ifadelerini kullandı.

Haber 18-08-2021 15:50

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan yeni aşı kararıyla ilgili dikkat çeken yorum

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşısıyla ilgili yeni kararlarını değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Sadece PCR testi pozitif olanlara 3 ay yerine 1 ay sonra aşılamayı aylardır öneriyoruz, duyulmuyordu. Şimdi çıkmış karar. Arada bu nedenle hastalananlara yazık oldu" ifadelerini kullandı.

Haber 16-08-2021 14:48

Nagehan Alçı'dan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a tepki: Artık yeter

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, koronavirüs salgını sürecinde yüz yüze eğitime ara verilen okullarla ilgili değerlendirmeleri nedeniyle Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a tepki gösterdi. Alçı, "Artık yeter Sayın Mehmet Ceyhan" ifadesini kullandı.

Haber 16-08-2021 10:58

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan korkutan koronavirüs açıklaması

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüste vaka artışı dalgalarının devam edeceğini söyledi. Ceyhan, "Vaka artışı dönemleri yaşayacağız. Bu artacak, tekrar azalacak. Salgın bütün dünyada son buluna kadar birkaç defa artış dalgaları göreceğiz. Bu dalganın ne kadar büyük olacağı ise alınacak tedbirlere, uygulanacak kısıtlamalara bağlı" dedi.

Haber 26-07-2021 11:22

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Bunun vebaliyle uyuyamazsınız

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs aşıları ile ilgili olarak kulaktan dolma yorumlara adete ateş püskürdü. Ceyhan "Bir insanın aklını çelersiniz, zarar görür, hayatını kaybeder ve bunun vebaliyle uyuyamazsınız." dedi.

Haber 05-07-2021 01:30

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kafa karıştıran 3. doz açıklaması: Hiçbir bilimsel açıklaması yok

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşılamasında 1 Temmuz'da başlayan 3. doz uygulamasıyla ilgili olarak "Bilim Kurulu'nun dün aldığı bu kararın hiçbir bilimsel açıklaması yok. Bilimsel verilerden vazgeçtim artık mantıki bir izahı da yok." açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener ise 3. doz aşının antikor yanıtını yeniden uyarmak için gerekli olduğunu belirtti.

Haber 01-07-2021 15:53

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 'üçüncü doz' açıklaması

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 doz Sinovac aşısı olan ve hala virüs ile temas halinde bulunan sağlık çalışanları dışında genel halka 3'üncü doz aşı uygulanması konusunda yeterli veri bulunmadığını, bunun aşıya pazar arama girişimi olduğunu söyledi. Ceyhan, sağlık çalışanlarına 3'üncü doz için ise Biontech aşısını önerdi.

Haber 21-06-2021 10:50

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan 4'üncü dalga uyarısı: Kaçınılmaz olur

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüste 4'üncü dalganın mümkün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Siz yüzde 70-75 aşılamaya ulaşmadığınız sürece 4'üncü dalgayı yaşarsınız. Ama bu insanları çok telaşlandırmasın. Bu çok yüksek sayılarla giden 3'üncü dalgadaki gibi bir dalga mı olacak, yoksa sadece hafif bir vaka artışı ile giden bir dalga mı olacak, bunu belirleyecek ana faktör bizim alacağımız önlemler" dedi.

Haber 19-06-2021 10:17

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Herkese 3. doz aşı yapılmasını önermiyorum

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Covid-19 salgınında herkese 3'üncü doz aşı yapılmasını önermediklerini söyledi. Ceyhan, "Sağlık personeli yaptıkları iş açısından koronavirüs ile çok sık temas ettikleri, 2 doz Sinovac aşısı oldukları için 3'üncü doz Pfizer-BioNTech ile aşılanmalarını öneriyorum" dedi.

Haber 09-06-2021 18:49

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan üçüncü doz aşı açıklaması

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, üçüncü doş aşı tartışmalarıyla ilgili konuştu. Kendisinin Sinovac aşısı olduğunu ve dördüncü ayda oluşan antikorun sıfır olduğunu belirten Ceyhan, sağlıkçılara üçüncü dozu önerdiğini açıkladı. Bu aşının farklı bir yapıda olabileceğini ifade eden Ceyhan, "Aksi ispat edilinceye kadar, ilk iki dozun mutlaka aynı aşı olması gerektiğini biliyoruz" dedi.

Haber 08-06-2021 09:30

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan koronavirüs aşısıyla ilgili karara tepki

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin'de hiçbir bilimsel veri olmadan çocuklarda Sinovac aşısının uygulandığını söyledi ve kararı eleştirdi.

Haber 07-06-2021 15:12

mRNA aşıları DNA'yı değiştiriyor mu? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan açıklama

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 aşılarına ilişkin bazı iddiaların bilimsel dayanaktan uzak olduğunu bildirdi. mRNA aşılarının DNA'yı değiştireceği iddiasıyla ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Bu RNA, vücutta en fazla 3 gün kalabiliyor, daha sonra vücuttan atılıyor. Ayrıca, hücrenin içine girmediği için gidip DNA'yı değiştirme şansı yok." açıklamasını yaptı.

Haber 04-06-2021 11:27

Mehmet Ceyhan ve Necmi İlhan'dan kısıtlamaların kaldırılması sonrası ilk değerlendirme

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni kararları değerlendirdi. Prof. Dr. Ceyhan, "İngiltere örneğinde olduğu gibi, yavaş yavaş açılmaya başladığında 3 bine çıktı. Biz de 6-7 binler civarında takıldık daha aşağıya inemiyoruz. Tedbirleri gevşek bırakırsak biz de yeniden yükselişe geçeriz." ifadelerini kullandı. Öte yandan TRT Haber'de konuşan Mustafa Necmi İlhan ise, "Yaz mevsimini düşündüğümüzde iki anahtar var. Hem kalabalık olmama, hem temiz hava. Geçen sene aşı yoktu elimizde, bu yıl var." dedi.

Haber 31-05-2021 22:29

Maskeleri ne zaman çıkarabiliriz? Mehmet Ceyhan yanıtladı

Türkiye'deki koronavirüs aşılama süreciyle ilgili canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kendisine yöneltilen "Maskeyi ne zaman çıkarabiliriz?" sorusuna, "Maskeleri çıkarabilmemiz için vakaları binli rakamlara indirmemiz şart" yanıtını verdi.

Haber 23-05-2021 16:32