Merdan Yanardağ Haberleri Ve Son Dakika Merdan Yanardağ Haberleri

Merdan Yanardağ Haberleri Ve Son Dakika Merdan Yanardağ Haberleri

1959 Sivas doğumlu Merdan Yanardağ, gazeteci ve televizyon programcısıdır. Sivas’ın Divriği ilçesi doğumludur ancak ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamış ve üniversite eğitimini de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) görmüştür. 70’li yılarda siyasi mücadele içinde olmuş ve 1980 askeri darbesi sonrası tutuklanmıştır. Gazeteciliğe adım atışı 1985 yılında Günaydın gazetesinde muhabirlik ile olmuştur. Sabah, Hürriyet, Güneş ve kurucusu olduğu Gündem, Aydınlık Yurt gazetelerinde muhabir, editör, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın koordinatörü/yönetmeni, olarak çalışmıştır. Ayrıca gene kurucusu olduğu Söz Dergisi’ningenel yayın yönetmenliğini yürütmüştür. Türkiye Gazeteciler Sendikası genel sereterliği de yapan Yanardağ, BSP ve ÖDP’nin kurucuları arasında yar almıştır. Televizyon kariyesi ise HBB ile başlamış burada haber programları yapmıştır. Daha sonra Kanal-e (CNBC-e), Kanal 6, ATV gibi televizyonlarında editör, programcı, haber müdürü ve genel müdür olarak çalıştı. Kanaltürk’ün kurucularından olan Yanardağ burada 5. boyut isimli haftalık haber analiz programını yapmıştır. Merdan Yanadcağ Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış, 10 Mart 2014 tarihinde tahliye olmuştur.

Merdan Yanardağ Haberleri

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyordu! Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında karar verildi

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, gazetede yayımlanan "Faşizm ve İslami Faşizm" konulu yazı dizisinde "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Haber 14-11-2023 17:35

Merdan Yanardağ cezaevinden çıktı! İşte ilk sözleri

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan ve bugün yapılan duruşmada, hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen Gazeteci Merdan Yanardağ, Silivri Cezaevi'nden çıktı. Yanardağ cezaevi çıkışı davul ve zurnayla karşılandı. Yanardağ ilk açıklamasında, "Söylediğim sözleri aynen mahkemede tekrar ettim, bunların tamamını savundum." dedi.

Haber 04-10-2023 23:44

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 04-10-2023 16:35

Merdan Yanardağ için tahliye kararı!

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakim karşısına çıktı. Duruşmada savcı, Yanardağ için 7,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi ise Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tahliyesine karar verdi.

Haber 04-10-2023 16:25

Merdan Yanardağ

Merdan Yanardağ Hakkındaki Haberler Mynet'te. Merdan Yanardağ Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın yargılanmasına başlandı

Katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın "basın yoluyla suçu ve suçluyu övme" ile "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 04-10-2023 15:36

Savcı mütalaasını açıkladı! Merdan Yanardağ için istenen hapis cezası belli oldu

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ geçtiğimiz günlerde "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan da yargılanan Yanardağ için savcı, mütalaasını açıklayarak 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Haber 18-07-2023 18:31

Merdan Yanardağ ile ilgili yeni gelişme! İddianame kabul edildi, istenen ceza...

Gazeteci Merdan Yanardağ, televizyon programında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik övgü dolu sözler söylemişti. Tepki çeken sözler sonrasında Yanardağ, gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Yanardağ hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi. Yanardağ, ilk kez 4 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Haber 14-07-2023 14:11

SON DAKİKA | Gazeteci Merdan Yanardağ için istenen ceza belli oldu

Son dakika haberi: Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Gazeteci Merdan Yanardağ hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yanardağ hakkında "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İşte iddianamenin detayları...

Haber 11-07-2023 17:35

RTÜK'ten Tele 1'e 'Merdan Yanardağ' cezası: 7 gün yayın durdurma

RTÜK, gazeteci Yanardağ'ın, katıldığı programda, "bölücü terör örgüt elebaşını övdüğü, yargı organlarını aşağıladığı, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle Tele 1'e, 7 gün yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

Haber 06-07-2023 15:34

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Merdan Yanardağ açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanan Merdan Yanardağ’ın, söz ve açıklamalarının montajlanmış olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 28-06-2023 11:20

Destici’den Merdan Yanardağ açıklaması: ‘Kim vatan hainliği yapıyorsa…’

BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hakkında konuşan Destici “Kim vatan hainliği yapıyorsa elbette ki kanun önünde, hukuk önünde hesabını verecektir. Bu adı geçen şahıs da açıkça devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin kardeşliğine kasteden bir terör örgütünü ve onun teröristbaşı ve diğer terör örgütü üyelerini alenen övmüştür, onlara sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Haber 28-06-2023 08:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Merdan Yanardağ açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanması ile ilgili olarak "Onlar bizim gündemimizde yok. İhanetin serbestisi olmaz" dedi. Rusya'da yaşananlarla ilgili ise Bahçeli, "Rusya'da bir Rus ruleti oynanmıştır. Bu ruleti Putin kazanmıştır" diye konuştu.

Haber 28-06-2023 08:03

AK Partili Hamza Dağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Merdan Yanardağ terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşısıyla ilgili açıklamaları nedeniyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'a ve Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerle eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dağ, "Yanardağ’ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür." ifadelerini kullandı.

Haber 27-06-2023 22:12

Son dakika | Terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleriyle büyük tepki toplamıştı! Merdan Yanardağ tutuklandı

Son dakika haberi: Canlı yayında terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle tepki toplayan gazeteci Merdan Yanardağ adliyeye sevk edildi. Yanardağ daha sonra tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Merdan Yanardağ hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada 'soruşturmaya konu söz ve açıklamaların montajlanmış olduğu yönünde' bir iddiada bulunulmadığı belirtildi.

Haber 27-06-2023 11:23

Canlı yayında skandal sözler! Merdan Yanardağ, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgüyle bahsetti! Gözaltına alındı

Tele 1'de skandala imza atıldı. Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan'dan canlı yayında övgü dolu sözlerle bahsederek "Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor" dedi. RTÜK Başkanı Şahin "Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı. Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Haber 26-06-2023 15:53

SON DAKİKA | Gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ'a depremle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma

Son dakika haberi: Gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında, deprem sonrası yaptıkları yayınlarda sarf ettikleri sözler nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Haber 07-02-2023 16:46

Muharrem İnce canlı yayında düelloya çağırdı... Dikkat çeken Tanju Özcan vurgusu! 'Merdane gibi dönme'

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kaybettikten sonra 'adam kazandı' sözünü kullanan ve bunun için CHP tarafından eleştirilen Muharrem İnce kameralar karşısına geçti. "20 defa seçim kaybetmişler 'adam kazandı' lafını bana bırakıyorlar" diyen Muharrem İnce, aralarında para biriktirdiklerini, reklam vermek istediklerini fakat CHP tarafından engellendiğini iddia etti.

Haber 17-08-2022 13:23

Muharrem İnce'den Merdan Yanardağ'ın teklifine yanıt! 'Kabul ediyorum' dedi 4 ismi de istedi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile gazeteci Merdan Yanardağ arasındaki polemik giderek büyürken, Yanardağ'ın çağrısına İnce'den olumlu yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan İnce, "seçim gecesini konuşma teklifini kabul ediyorum." dedi. İnce sözlerinin devamında ise isim vererek "onları da çağırın" dedi.

Haber 12-08-2022 15:32

Muharrem İnce'nin 'Para aldın' iddiasına Merdan Yanardağ'dan yanıt: Hizmet satış anlaşmaları yapıyoruz, hepsi faturalı

Gazeteci Merdan Yanardağ ile Memleket Partisi lideri Muharrem İnce arasındaki tartışma büyüyor. Muharrem İnce, Yanardağ'ın CHP ve İYİ Parti'den para aldığını iddia etmişti. İnce'ye sahibi olduğu Tele1'de yanıt veren Merdan Yanardağ "Biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların arasında siyasi partiler de var. Mitingini yayınladığımızda bunun karşılığında bir bedel alıyoruz. Bunlar da faturalı. Elde ettiğimiz gelirler ise masraflarımızın yüzde 1’i bile değil" ifadelerini kullandı.

Haber 12-08-2022 00:21

Muharrem İnce ile Merdan Yanardağ tartışması gündeme oturdu! Karşılıklı açıklamalar geldi

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın açıklamaları sonrası başlayan tartışmanın dozu yükseldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yanardağ'ın sözlerine sert bir dille yanıt verdi. İnce, videolu yanıtında Yanardağ'ın, CHP ve İYİ Parti'den para aldığını iddia ederken, Yanardağ ise İnce'nin iddiaları sonrası yeni paylaşım yaptı. İşte İnce-Yanardağ polemiğinde son gelişmeler...

Haber 11-08-2022 10:36

Selçuk Bayraktar'dan Merdan Yanardağ'a SİHA tepkisi: En çok ses bundan geliyor

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'ler için kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Yanardağ'ın "Bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani" sözlerine tepki gösteren Bayraktar, "TSK, o oyuncaklarla son yıllarda en fazla kandil'e vuruyor, en çok ses bundan geliyor" dedi.

Haber 05-03-2022 08:54

TELE 1’de 5 günlük karartma son buldu!

RTÜK'ün TELE 1'e verdiği 5 günlük ekran karartma cezası son buldu. Çarşamba günü yayın kapanmadan önce yapılan son program, aynı isimlerle dün gece devam etti. TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "El sallayarak veda etmiştik, el sallayarak başladık. Çok anlamlı oldu" dedi.

Haber 08-09-2020 08:11

RTÜK Başkanı duyurdu! TELE 1'e Abdülhamid soruşturması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ'ın Abdülhamid Han hakkındaki sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber 26-06-2020 12:01

Merdan Yanardağ yazdı: ABD Erdoğan'ın üstünü çizdi mi?

ABD’nin Türkiye vatandaşlarına geniş kapsamlı vize ambargosu uygulaması gündeme bomba gibi düşerken, gazeteci Merdan Yanardağ ABC Gazetesi'ndeki ABD Erdoğan'ın üstünü çizdi mi?" başlıklı yazısında "AKP’yi iktidara getiren bütün iç ve dış dinamikler değişti. Başta bölge jeopolitiği olmak üzere, AKP’ye iktidar yolunu açan uluslararası koşullarda da büyük bir değişiklik meydana geldi. Sadece ABD değil, Batı da Erdoğan’a verdiği desteği çekti" ifadeleriyle gündem yaratacak gibi..."

Haber 10-10-2017 09:07

Ergenekon Davası'nda tutuklama!

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Yanardağ, Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Haber 14-09-2013 19:30

Merdan Yanardağ mahkemeye çıkarıldı

Ergenekon davasından tutuklama kararı olan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarıldı.

Haber 14-09-2013 10:28