Merkez Bankası Haberleri Ve Son Dakika Merkez Bankası Haberleri

Merkez Bankası

Merkez Bankası Haberleri

Merkez Bankası rezervleri rekor kırmaya devam ediyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 19 Temmuz itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 350 milyon dolar artışla 94 milyar 695 milyon dolara çıktı. Brüt döviz rezervleri, 12 Temmuz'da 94 milyar 345 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Finans

TCMB'nin TL depo alım ihalesine 39 milyar 354 milyon liralık teklif geldi

Merkez Bankası'nın TL depo alım ihalesine 39 milyar 354 milyon liralık teklif geldi.

Finans

Merkez Bankası'ndan 3 şirket için karar: Faaliyet izinleri değişti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 3 şirketin faaliyet izninde değişiklik yaptı. Kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

Bankada parası olanları sevindirecek haber! Merkez Bankası hamle yaptı, bankalara talimat gönderildi, mevduat faizinde yeni tablo!

Bankada parası olanlar dikkat! Merkez Bankası'ndan likidite sterilizasyonu için yeni adım geldi, bankalara talimat gönderildi. Bankanın yeni adımı sonrası ise mevduat faizlerinde tablo değişti. Bankanın hamlesiyle mevduat faizlerinde düşüş mü yoksa yükseliş mi yaşanır? İşte detaylar...

Finans

Merkez Bankası

Merkez Bankası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Merkez Bankası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi temmuzda yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), temmuzda geçen aya göre 9,2 puan artarak 158,7 seviyesine çıktı.

Finans

Merkez Bankası'ndan Suudi Arabistan kararı! Sonlandırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığını açıkladı.

Finans

SON DAKİKA: Merkez Bankası'ndan yeni adım! Bankalara talimat gönderildi: Altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenleyebilecek!

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan likidite sterilizasyonu için yeni adım geldi. Satım yönlü altın ve döviz karşılığı swap ihaleleri düzenlenebilecek.

Finans

Ekonomist Yalçınkaya hesapladı: Merkez Bankası rezervlerinden yeni rekor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervlerinde yükseliş devam ediyor.Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi 19 Temmuz haftasında 153,9 milyar dolarla yeni zirvesine yükseldi.

Finans

SON DAKİKA: Merkez Bankası kararını duyurdu! Uzmanlardan ilk yorum geldi! Ne araba ne ev! Şu an zamanı değil, ilave düzenlemeler gelebilir!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son dakika faiz kararını duyurdu. Banka beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50'de sabit bırakırken uzmanlardan da ilk değerlendirmeler geldi.

Finans

SON DAKİKA: Merkez Bankası FAİZ KARARI açıklandı! Politika faizi belli oldu! Temmuz enflasyonu için dikkat çeken öngörü: Artacak

Son dakika haberi… Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Enflasyonun düşmesinin ardından faiz indirimi geleceği iddialarına Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan temkinli yaklaşmıştı. Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB temmuz ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Merkez Bankası beklentilerle paralel şekilde politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı.

Finans

Merkez Bankası'ndan depo alım ihalesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın TL depo alım ihalesine 58 milyar 532 milyon liralık teklif geldi. İhaleye 58 milyar 532 milyon liralık teklif geldi.

Finans

Biden kararı etkiledi: Küresel piyasalarda karışık seyir!

ABD'de seçim sürecine ilişkin gelişmeler yatırımcıların odağındaki yerini korurken, bilanço sezonu da yoğunlaşıyor. Küresel piyasalarda karışık seyir hakim.

Finans

Bakan Şimşek 'Riskler azalıyor' diyerek duyurdu: Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku verilerini yorumladı. Bakan Şimşek, uygulanan program sayesinde normalleşmenin sürdüğü kaydedildi.

Finans

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararına bankalar bile şaşırdı! ‘Beklemediğimiz bir artıştı’ diyerek sebebi açıkladı: ‘Dolar 50 lira olacak’ beklentisi planları değiştirdi

Son dakika haberleri… Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Politika faizi Temmuz ayı için yüzde 50 seviyesinde ekonomistlerin beklentileri dahilinde sabit bırakıldı. Mart ayında gelen son sürpriz artış için Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran faizler için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bankalar için sınır kabul edilebilecek oranı açıkladı.

Finans

Dolar/TL kuru için Merkez Bankası'ndan tahmin! TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Faiz kararı öncesi ipucu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Yıl sonu dolar kuru tahmini 37,37 lira oldu.

Finans

Tüm piyasaların kilit noktası! Salı günü belli oluyor: Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? TCMB politika faizi ne olur? Piyasaların dikkat kesildiği Salı gününe kısa bir süre kala tahminler netleşti. Yüzde 50 seviyesinde bulunan Merkez Bankası faiz kararı için beklenti sabit kalması yönünde oldu. İşte detaylar...

Finans

Enflasyondaki düşüş sonrası Merkez Bankası'ndan sürpriz gelir mi? Ekonomistlerin tamamı o rakamda birleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları da belirlendi. Haziran ayı enflasyonunda yaşanan düşüşün ardından Merkez Bankası'ndan sürpriz bir faiz indirimi kararı gelir mi? Ekonomistler bu konuda ne düşünüyor? 23 Temmuz'da açıklanacak faiz kararı öncesi değerlendirmeler...

Finans

Küresel piyasaların gündeminde ABD büyüme verisi var

Merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılırken, ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı olası belirsizlikler küresel piyasalarda risk iştahını törpüledi. Dünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerindeki yazılım sorunu da küresel piyasalarda risk algısını artırdı.

Finans

Merkez Bankası'ndan Türk lirası mevduatı destekleyecek bir adım daha! Faiz oranı değişti, bankalara komisyon ödemesi yapılmayacak!

TCMB'den Türk lirası mevduatı destekleyecek YUVAM adımı geldi. KKM hesaplarında olduğu gibi YUVAM hesapları için de faiz oranı alt sınırı, politika faizi indirildi, vadelere göre ilave getiri oranları 2'şer puan düşürüldü. Merkez Bankasınca YUVAM hesapları için bankalara artık herhangi bir komisyon ödemesi yapılmayacak.

Finans

Merkez Bankası rezervlerinden yeni rekor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 12 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 348 milyon dolar artışla 153 milyar 796 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Finans

Merkez Bankası açıkladı: UYP Mayıs'ta 333,5 milyar dolar açık verdi!

Türkiye'nin mayıs sonu itibarıyla yurt dışı varlıkları 337,3 milyar dolar, yurt dışı yükümlülükleri ise 670,9 milyar dolar olarak hesaplandı. Net UYP, 2023 sonunda eksi 275,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Finans

Rezervlerde yeni rekor! Merkez Bankası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri geçtiğimiz hafta 148,45 milyar dolar seviyesindeydi. Yeni haftada rezervler, 153,8 milyar dolar seviyesine yükselerek rekor kırdı.

Finans

Merkez Bankası duyurdu: Kısa vadeli dış borç stoku mayısta arttı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre, kısa vadeli dış borç stoku, mayısta 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 3,6 artışla 182,5 milyar dolar oldu.

Finans

Merkez Bankası'ndan Türk lirası mevduatı destekleyecek adım: Bankalara talimat gitti, KKM'ye uygulanan faiz oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (TL) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam etti. KKM'ye uygulanan faiz oranları değişti. Değişiklikler, 22 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Finans

Merkez Bankası önlem almıştı ama... Her yeni 82 kredi kartında bir kişi!

Merkez Bankası'nın kredi kartlarına yönelik önlemlerine karşın yasal takibe alınanların sayısında artış kaydedildi. Ocak-Mayıs döneminde 513 bin kredi kartı kullanıcısı borcundan dolayı yasal takibe alındı.

Finans

Tarihi rekor! Merkez Bankası brüt rezervleri zirvesini yeniledi

Merkez Bankası toplam brüt rezervinin 12 Temmuz ile biten haftada 5,4 milyar dolar artışla 153,8 milyar dolara çıkarak tarihi zirvesini gördüğü hesaplandı.

Finans

Merkez Bankası paylaştı: Yabancı kredilerde son durum! 2018 sonrası dikkat çeken artış: Firmaların artan döviz kuru riski risk teşkil ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda görevli ekonomist Tanju Çapacıoğlu yabancı kredilerindeki son dönem eğilimleri inceledi. Merkezin Güncesi'nde yayımlanan yazıda 2018 yılı sonrası azalan yabancı kredilerde son dönem artış eğilimi dikkat çekti. Çapacıoğlu yazısında, "Bu artış sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları atmıştır." değerlendirmesi yapıldı.

Finans

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile aynı toplantıdaydı! Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu! Enflasyon için oran verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.

Finans

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizi şaşırttı: Merkez Bankası'nın verilerinde ortaya çıktı: İşte banka banka yeni oranlar...

Bankada parası olanların yatırım aracı olarak tercih ettiği mevduat faizinde bir süredir devam eden düşüş durdu. Merkez Bankası verilerinde yeni faiz oranı ortaya çıktı. Bankalar da mevduat faizi oranlarını yeniledi. En yüksek faiz oranını hangi bankalar veriyor. 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Finans

Enflasyonda düşüş sonrası gündem olmuştu: Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması! Temkinli yaklaşımımızı korumamız gerekiyor”

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verileri açıklamasının ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin beklentiler paylaşılmaya başlandı. Piyasada faiz indirimi için yılın son çeyreği işaret edilirken Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan da faiz indirim için ilk değerlendirme geldi. Karahan, "Temkinli yaklaşımımızı korumamız gerekiyor” dedi.

Finans

Merkez Bankası'nın internet sitesinde sertifika değişikliği: 13 Temmuz saat 22.00'den itibaren...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) güvenli erişimi sağlamak için kullanılan SSL sertifikasını 13 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de değiştirecek.

Finans

Merkez Bankası açıkladı! Sertifika değişikliği yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi internet sitesi üzerinden basın duyurusu yayımladı. Güvenli erişimi sağlamak amacıyla kullanılan sertifikanın değişimi için tarih verdi.

Haber

Son dakika: Merkez Bankası rezervlerinde yeni rekor! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası brüt rezervleri 148,5 milyar dolarla yeni rekor düzeye çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de ilk değerlendirme geldi.

Finans

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Ana eğilim geriledi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon değerlendirmesi geldi. Bakan Karahan enflasyonda ana eğilimin gerilediğine işaret etti. Karahan sıkı para politikası duruşunun da devam ettiğini belirtti.

Finans

Merkez Bankası'ndan bir rekor daha! Rezervler 150 milyar dolar yolunda...

Merkez Bankası'nın toplam brüt rezervi 5 Temmuz haftasında 5,5 milyar dolar artarak 148,4 milyar dolarla tarihi zirveye çıktı. Hesaplamalara göre, swap hariç net rezerv 6,5 milyar dolar azalarak 18 milyar dolara yükseldi.

Finans

ATM'lere yeni işlem menüsü geldi! Bu işlemleri yapanların banka kartını yutacak: Merkez Bankası'ndan yeni karar

EFT, havale ve FAST gibi elektronik para transfer yöntemlerine ek olarak, son zamanlarda ATM'lerde yeni bir işlem menüsü yer almaya başladı. Yeni özellikte dolandırıcılık yapan kişilerin banka kartlarını yutma özelliği eklendi.

Finans

Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan da katılacak: Yatırımcılar İstanbul'da buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 11 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek olan JP Morgan yatırımcı toplantısına katılacak.

Finans

Kredilerde 'faiz' freni! Merkez Bankası’nın planı işe yaradı: İkinci çeyrekte hız kesti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kredilerde sıkılaşma hamleleri sonrası beklenen yavaşlama geldi. Yüksek faiz oranları sonrası ikinci çeyrekte kredilerde frene basıldı.

Finans

Merkez Bankası anketi: Bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın sona ermesi bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan 2024 yılı ikinci çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'nin sonuçları yayımlandı. Ankete katılan bankalar kredilere ilişkin beklentilerini paylaştı.

Finans

TCMB rezervlerinde 8 hafta sonra ilk! Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri üst üste 8 haftalık yükselişine son verdi.

Finans

Yüzde 1.64 olarak duyuruldu! Merkez Bankası'dan değerlendirme: Tüm gruplarda geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu, emekli ve memurların dört gözle beklediği haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Haziran ayında yüzde 1,64 oranıyla yılın en düşük enflasyon oranının çıkmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan da bir değerlendirme geldi.

Finans

Enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskler bir kez daha PPK metninde! Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir." denildi.

Finans

Küresel piyasaların gözü yoğun veri gündeminde!

Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi. Yılın geri kalanın önemli merkez bankalarının faiz indiriminin büyüklüğü ve hızıyla ilgili belirsizlik varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, açıklanan veriler ve banka yetkililerinin sözle yönlendirmeleri piyasalarda oynaklığı artıyor.

Finans

Finans dışı kesimin net döviz açığı 102,5 milyar dolar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, finansal dışı kesim net döviz pozisyon açığı Nisan'da 102,5 milyar dolar oldu.

Finans

Dünyaca ünlü dev bankalardan Merkez Bankası tahmini! İşte faiz indiriminde işaret edilen tarih!

Merkez Bankası, 27 Haziran'da yapılan son Para Politikası Kurulu toplantısında beklentilerle paralel faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Dünyaca ünlü bankalardan da Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin yeni tahminler geldi. Merkez Bankası faiz indirimine en yakın ne zaman gider? Piyasaların odaklandığı tahminler...

Finans

Kredi ve mevduat faizlerindeki düşüş ipucu verdi: Merkez Bankası için dönüm noktası olacak tarihi açıkladılar! O iki ihtimal güçlendi

Merkez Bankası faiz kararı beklentiler dahilinde yüzde 50 seviyesinde sabit bırakıldı. Uzmanlar bankanın piyasayı aylardır doğru yönlendirdiğine vurgu yaparken faiz artışlarının sonuna gelindiğini açıkladı. Faiz indirim ihtimali için Eylül ihtimali öne çıkarken bazı uzmanlar ise Aralık ayına dikkat çekti.

Finans

Merkez Bankası'ndan yeni kredi hamlesi! Kredi ödemesini erken kapatanlar bu adıma dikkat

Merkez Bankası tarafından yeni bir kredi düzenlemesi geldi. Bu düzenlemede kredisini erken ödeyenlerin ücretlerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Erken dönemde kredi ödemesini kapatanlar bu detaya dikkat edin. İşte yeni kredi hamlesi...

Finans

Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri için yeni hamle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mevduat faizlerini artırmak için yeni önlemler aldı. Buna göre, TCMB vadesi gelmemiş döviz-TL swaplarda limitleri indirdi. Kotasyon yönetimiyle TL karşılığı altın swap ile sonlandırıldı.

Finans

Merkez Bankası ilk kez duyurdu: Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi düştü!

TCMB, farklı ekonomik aktörlerin enflasyon beklentilerini “Sektörel Enflasyon Beklentileri” yayını altında birleştirdi. Haziranda 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,4 puan azalarak yüzde 31,8 seviyesine, hanehalkı için 4,6 puana düştü.

Finans