Microsoft Office Haberleri

Microsoft Office gidiyor! Yerine bakın ne geliyor

Ofis programları denildiğine akla gelen ilk yazılımlardan biri Microsoft Office oluyor. Excel, Powerpoint ve Word gibi programların Microsoft Office'ın birer parçası olduğu biliniyor. Ancak 30 yıllık hizmet serüvenini ardından Microsoft Office'te büyük bir değişiklik yapılıyor. Microsoft, Microsoft Office'i yeniden adlandırılıyor. Microsoft Office'ın yeni adı ise bakın ne oluyor!

Haber 14-10-2022 12:37

Adımları ile PowerPoint'te varsayılan dil değiştirme: PowerPoint varsayılan dil değiştirme ayarları nereden yapılır?

PowerPoint slaytlarında kullanılan dil, hedef kitleye göre değişebilir. Bu nedenle PowerPoint dil değiştirme özelliğini kullanmak gerekir. İnsanlar konuştuğu ve kullandığı dilin dışında bir dil ile de PowerPoint sunuları hazırlayabilir. PowerPoint slaytta dil seçeneklerini değiştirmek için ne yapılır? PowerPoint varsayılan dil değiştirme ayarları nereden yapılır?

Haber 27-09-2022 14:30

Adımları ile PowerPoint'te sunuma grafik ekleme: PowerPoint'te pasta grafik nasıl yapılır?

PowerPoint grafik ekleme özelliği ile anlaşılması güç sayısal veriler daha rahat anlaşılabilir. Şekiller ve renklerle çeşitlenebilen grafikler, soyut verilerin somut bir şekilde gözlemlenmesine imkan tanır. PowerPoint grafik ekleme yöntemi nasıl kullanılır? PowerPoint pasta grafiği nasıl yapılır, grafik bilgileri nasıl değiştirilir?

Haber 27-09-2022 14:30

Adımları ile Powerpoint'te sayfayı dikey yapma ayarları: Powerpoint'te sayfa boyutu ve yönlendirmesi nasıl ayarlanır?

Sunum, ödev veya projeler hazırlanırken sayfa boyutu değişkenlik gösterir. Hazırlanan içeriğe göre sayfa boyutlandırması da farklılaşır. Daha estetik ve yerinde kullanım için yatay ve dikey sayfa seçeneklerinin yanında A4 ve A3 gibi boyutlandırmalar da yapılabilir. Powerpoint'te sayfa yönlendirmesi nasıl değiştirilir? Powerpoint'te A3 ve A4 boyutu ayarlama nasıl yapılır? Powerpoint'te sayfayı yatay ve dikey yapma yöntemi nedir?

Haber 27-09-2022 14:30

Diğer Haber Etiketleri

Microsoft Office

Microsoft Office Hakkındaki Haberler Mynet'te. Microsoft Office Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

PowerPoint ne işe yarar, nasıl kullanılır? Powerpoint'in kaç ana görünümü var?

PowerPoint, günümüz dünyasında ne anlatıldığı kadar nasıl anlatıldığını da önemli kılar. PowerPoint ne işe yarar? Anlatımlarda yer alan çeşitli görsel ve işitsel ekler ile hitap edilen kitleyi etkilemeyi sağlayan PowerPoint programı, bu eklerin çeşitli versiyon ve seçenekleriyle etkili sunum hazırlamaya yardımcı olur. PowerPoint nasıl kullanılır, kaç ana görünümü vardır? PowerPoint yeni slayt ekleme ve tema seçimi nasıl yapılır?

Haber 27-09-2022 14:29

Adımları ile PowerPoint'te sunuma kaynakça ekleme: PowerPoint'te dipnot ekleme veya kaldırma nasıl yapılır?

İnternetten alınıp kullanılan her bilgi herkese açık değildir. Yazarı veya kaynağı belli olan üretimlerin kullanılması için alıntı yapmak gerekir. Kaynak göstermek yasal olarak herkesin uyması gereken bir kuraldır. Sunuma kaynakça nasıl eklenir veya dipnot nasıl kaldırılır?

Haber 27-09-2022 14:18

Adımları ile PowerPoint'te sunuma arka plan ekleme: PowerPoint slaytta arka plan ekleme sonrası kaldırma nasıl yapılır?

PowerPoint arka plan ekleme özelliği programda hazırlanan sunumların daha özgün olmasını sağlar. Hazırlayanın ilgi ve zevklerine göre farklılık gösteren sunumlar puntodan slayt tasarımına kadar farklılaşabilir. PowerPoint'te arka plan resmi eklenerek sunum daha ilgi çekici hale getirilebilir. PowerPoint slayta arka plan resmi ekleme nasıl yapılır? PowerPoint slaytı arka planı değiştirme adımları...

Haber 26-09-2022 21:33

PowerPoint kısayolları: PowerPoint klavye kısayol tuşları ve görevleri nelerdir?

PowerPoint genel klavye kısayolları, sunum hazırlarken her eylem için gereken farklı bir işlemin çok daha kısa sürede yapılabilmesini sağlar. PowerPoint'te birbirinden farklı işlevde birçok seçenek bulunur. Bu seçeneklerin her biri ayrı menülerde yer alır. Her işlemde slayt değiştirmek ve arama yapmak fazlaca vakit harcamaya neden olur. Bunu önlemenin yolu ise PowerPoint kısayolları ayarlarını yapmaktır. Karakter biçimlendirmesi için PowerPoint kısayol tuşları nelerdir?

Haber 26-09-2022 21:33

Adımları ile PowerPoint'te sunum birleştirme: Powerpoint dosya birleştirme işlemi ne kadar sürer?

PowerPoint'te yeniden dosya oluşturmak veya kopyala yapıştır yöntemine gerek duymadan sunum hazırlamak için birleştirme özelliği kullanılır. PowerPoint dosyası nasıl birleştirilir? PowerPoint dosya birleştirme seçenekleri ile sunum hazırlama süreci daha hızlı tamamlanabilir. Bu seçenekler çok kısa işlemlerle uygulanır ve isteğe bağlı olarak özelleştirilir. PowerPoint birleştirme özelliği nasıl kullanılır? PPT birleştirmek ne kadar sürer?

Haber 26-09-2022 21:33

Adımları ile PowerPoint'te sunuma müzik ekleme: PowerPoint’te sunuma ses dosyası müzik ekleme ve silme nasıl yapılır?

PowerPoint müzik ve ses ekleme işlemi tüm slaytlara ya da birden fazla slayta uygulanabilir. PowerPoint'te ses ve müzik ekleme dinleyicileri sunuma dahil etmeyi kolaylaştırır. Görseller, ses ve müziklerle desteklenen sunumlar dikkatleri toplamak için önemlidir. PowerPoint dosyasına müzik, ses ekleme ve silme işlemi nasıl gerçekleşir? PowerPoint’te müziği tüm slaytlara uygulama yöntemleri nelerdir?

Haber 26-09-2022 21:33

PowerPoint'te sunum hazırlama teknikleri: PowerPoint sunum kuralları ve etkili sunum için slaytlarda nelere dikkat etmek gerekir?

PowerPoint sunum programı, slaytlar kullanılarak hazırlanır. Profesyonel hayatta kitlelerin dikkati çekmek için kullanılan PowerPoint sunuları hazırlanırken görev araçları ile çeşitli slaytlar hazırlanabilir. Ancak profesyonel sunum hazırlamak söz konusu olduğunda bazı kuralla uymak ve bunlara göre sunum hazırlamak gereklidir. PowerPoint'te sunum nasıl hazırlanır? PowerPoint sunumu kuralları nelerdir? Etkili bir PowerPoint sunumu için slaytlarda programın hangi özelliklerinden yararlanılır?

Haber 26-09-2022 21:32

Adımları ile PowerPoint slaytta resim saydamlaştırma: PowerPoint slayt için resim saydamlaştırma nasıl yapılır?

PowerPoint resim saydamlaştırma ile slaytlar daha ilgi çekici hale getirilebilir. PowerPoint'te resimleri saydamlaştırma özelliği metnin veya görselin öne çıkması için kullanılır. PowerPoint’te resim saydamlaştırma yöntemi ile silik hale getirilen resimler slaytlara arka plan oluşturabilir. Daha önce farklı programlardan yardım alınarak yapılan resim saydamlaştırma özelliği için hangi adımlar izlenmelidir?

Haber 26-09-2022 21:30

Başka sunuya ait slaytları yeniden kullanma işlemi nasıl yapılır? Başka bir PowerPoint sunumundan istediğimiz slaytı nasıl alırız?

PowerPoint'te önceden yazılmış ve üretilmiş slaytlar yeni sunularda tekrar kullanılabilir. Bunun için PowerPoint'in slaytları içe aktarma özelliğinden yararlanılır. Eski slaytlarda yer alan metinler, görseller veya veriler başka sunumlarda da işe yarayabilir. Eski bilgileri yeni slayta geçirmek teker teker yapılınca hem zahmetli hem de uzun zaman alan bir yöntem haline dönüşür. Bu nedenle PowerPoint'te başka sunuya ait slaytları yeniden kullanma işleminin nasıl yapıldığını bilmemiz gerekir.

Haber 26-09-2022 21:30

PowerPoint köprü ekleme nasıl yapılır? PowerPoint slaytta yazıya köprü bağlantı ekleme seçenekleri nelerdir?

Sunumlar ve ödevlerin hazırlanmasında birçok kaynaktan faydalanılır. Sayfa, web sitesi veya farklı bir slayttan alınan verilerin hepsinin tek tek paylaşılması sunumları uzatacağından tercih edilmez. Ancak Powepoint köprü özelliği ile bu işlem kolayca yapılabilir. Kusursuz sunular hazırlamayı sağlayan program olan PowerPoint'te köprü ekleme nasıl yapılır? PowerPoint köprü ekleme yöntemleri nelerdir, adım adım nasıl gerçekleştirilir?

Haber 26-09-2022 21:30

PowerPoint'te sunuma GIF ekleme nasıl yapılır? PowerPoint gif ekleme aşamaları nelerdir?

PowerPoint gif ekleme özelliği, slaytları özgünleştirmeyi sağlar. PowerPoint gif ekleme yöntemi, sunuyu hazırlayan kişinin hareketli resimler sayesinde dinleyicilerin ilgisini toplamasını kolaylaştırır. Animasyonlu gif standart görsellere nazaran tekdüzeliği ortadan kaldırır. PowerPoint gif ekleme aşamaları nelerdir? PowerPoint’te slayta animasyonlu gif ekleme

Haber 26-09-2022 20:20

PowerPoint slayt birleştirme adımları nelerdir? PowerPoint 2 farklı slayt birleştirmenin yolu nedir?

PowerPoint slayt birleştirme, iki farklı sunuyu bir dosyada birleştirmeyi sağlayan bir özelliktir. Böylece sunu hazırlanırken zamandan tasarruf yapılabilir. Mevcut slaytla önceden hazırlanmış bir slaytla birleştirmek için slayt birleştirme yöntemi kullanılır. Slayt birleştirme yöntemi, PowerPoint sunumu hazırlarken kullanılan epey önemli bir seçenektir. PowerPoint slayt birleştirme nasıl yapılır? PowerPoint’te 2 farklı slaytı birleştirmenin yolu nedir?

Haber 26-09-2022 20:17

Powerpoint'te slaytlar arası geçiş efekti nasıl verilir? Powerpoint sunumunda slaytlar arasına geçiş ekleme adımları

PowerPoint sunum yapmaya yarayan bir Microsoft Office programıdır. Yaygın olarak kullanılan PowerPoint programında sunumu zenginleştiren pek çok araç bulunmaktadır. Bu araçlardan biri de slaytlar arası geçiş efektleridir. Geçiş efektleri, slaytların alışıldık biçimde değil, belirlenen efektlerle değişmesini sağlar. Bu efektler, slayt değişim komutu verildiğinde sırayla ortaya çıkar. PowerPoint'te slaytlar arası geçişi ayarlamak için komut nasıl ayarlanır?

Haber 26-09-2022 20:10

PowerPoint'te sunuma video ekleme adımları: PowerPoint sunumda slayta nereden video eklenir?

Microsoft PowerPoint, farklı video kaynaklarından video eklemeye olanak sağlayan bir programdır. PowerPoint'e cihazdan ve internet üzerinden video eklenebilir. PowerPoint sunumuna video eklemek isteyen kullanıcılar için nereden ve nasıl video ekleyebileceklerini bilmek önemlidir. PowerPoint video ekleme nasıl yapılır? Sunum sırasında PowerPoint slaytında video nasıl açılır? PowerPoint video ekleme nasıl yapılır?

Haber 26-09-2022 20:09

PowerPoint'te sunumdan kırmızı çizgi kaldırma: PowerPoint'te köprü alt metin çizgisi kaldırma

PowerPoint kırmızı çizgi kullanımı zaman zaman kaldırılmak istenebilir. Yanlış noktalama işaretleri ve yazım hatalarıyla ilgili uyarı amaçlı kullanılan kırmızı çizgiler, köprü bağlantılarında da otomatik olarak ortaya çıkabilir. Ancak bu durum görsellik açısından sorun yaratır. Bu nedenle kişiler PowerPoint'te kırmızı çizgi kaldırma yöntemlerini araştırır. PowerPoint’ te kırmızı çizgi nasıl kaldırılır? Yazım denetimi kırmızı çizgisi ve köprü alt metni çizgisi kaldırma yöntemleri nelerdir?

Haber 11-07-2022 19:57

PowerPoint sunumu tam ekranda oynatma: PowerPoint sunumu tam ekranda oynatma kısayolu nedir?

PowerPoint sunumları, tablo, grafik, resim veya videolar ile ekstra bir görsellik kazanır. Bu görsel unsurların kullanımı, sunumun etkileyiciliğini artırır. PowerPoint sunumlarını etkileyici kılmanın bir yolu da sunumu tam ekranda oynatma özelliğinden yararlanmaktır. Tam ekran sunumlar normal görünümdeki bir slayt sayfasındaki görselden daha ilgi çekici ve net görünür. PowerPoint tam ekran yapma özelliği nasıl kullanılır? PowerPoint sunumunu tam ekran yapma yöntemleri...

Haber 11-07-2022 19:52

Microsoft Office 2021’in fiyatı belli oldu

Microsoft Office 2021’in fiyatı ve yeni özellikleri belli oldu. İşte Microsoft Office‘nin yeni sürümü Office 2021'in fiyatı.

Haber 05-10-2021 11:58

Office 2021’in tüketici sürümü geliyor! İşte tarihi

Microsoft Windows ve macOS için Microsoft Office Uzun Vadeli Hizmet Kanalı’nı (LTSC) genel kullanıma açtı. Peki Office 2021 ne zaman geliyor? İşte tarih.

Haber 20-09-2021 10:32

Microsoft hepsi bir arada Office uygulamasını iPad’e getiriyor

Birleşik Office uygulaması, neredeyse bir yıl içinde iPad’e geliyor. Deneyimsiz kullanıcılar için uygulama, üçlü üretkenlik araçlarını (Word, Excel ve PowerPoint) birleştiriyor.

Haber 18-02-2021 09:59