Mikro Ulus Haberleri

Kendi kendisini diktatör ilan etti! Ülkesinin değeri çikolata parçacıklı kurabiye kadar...

Kendi kendisini diktatör ilan eden Başkan Baugh, Nevada merkezli bir mikro ulus kurarak Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrıldığını söyledi. Bir dönümlük bir mikro ulus olarak kurulan Molossia Cumhuriyeti, sadece 35 nüfusa sahip ve kuzeybatı Nevada çölünde bulunuyor.

Trend 11-10-2022 11:44

“Böyle ülke olmaz” dedi! Sadece 320 kişinin yaşadığı bir devlet: Seborga Prensliği

Tarih boyunca pek çok ulus ve devlet varlığını sürdürmeyi başardı. Kimileri savaşlar kimileri ise yaşadığı iç karışıklıklar nedeniyle yıkıldı. Resmi olarak kabul edilen ulusların yanında yüzlerce mikro ulus da tarih sahnesinde yerini aldı. Giorgio Carbone liderliğinde kurulan Seborga Prensliği, gerçek bir tarihe dayanan mikro ulus olarak karşımıza çıktı.

Trend 07-09-2021 16:46

Daha önce duymadığınıza eminiz! ‘Burada yaşanmaz’ dedi, kendi ulusunu kurdu

Tarih boyunca pek çok ulus kuruldu ve çeşitli nedenlerle yıkıldı. Bazıları yıllar boyunca hakimiyetlerini sürdürerek imparatorluk olmayı başardı. Bazıları ise hiç adı duyulmadan varlıklarını sürdürdü. 2001 yılında Travis McHenry tarafından kurulan Westarctica Büyük Dükalığı tam da adını daha önce duymadığınız uluslardan bir tanesi.

Trend 24-08-2021 13:59

Dört liseli kuzenin kurduğu ve kendi para birimlerini icat ettiği mikro ulus: Atlantium İmparatorluğu

Kendi ülkenizi kurmayı hiç düşündünüz mü? Tamamen bağımsız ve yönetim şekline kendinizin karar verdiği bir ülkede yaşamak herkes için heyecan vericidir. Avustralya doğumlu Goerge Cuickshank, lise yıllarında kuzenleriyle beraber 10 metrekarelik bir toprak satın alarak Atlantium İmparatorluğunu kurdu. İnternet üzerinden vatandaş kabul eden bu mikro ulusun kendine ait bir para birimi bile var.

Trend 18-08-2021 09:16

Yılda sadece bir kez uğruyorlar! Her şeyi geride bırakıp kendi devletlerini kuran mikro ulus: Elleore Krallığı

Uluslar ve devletler tarih sahnesinin en belirleyici unsurlarıdır. Sistemsel bütünlük içinde uluslar çoğu kez savaşlar ve taht kavgaları nedeniyle yıkılmıştır. Tarihin tozlu sayfalarına gömülen devletlerin yerine ise büyük bir hızla yenileri gelmiştir. Sizler için kuruluş amacı biraz farklı olan ve mikro ulus olarak tanımlanan Elleore Krallığı’nı araştırdık.

Trend 16-08-2021 16:26

Bu ulusu daha önce duymadığınıza eminiz! Mercan Denizi Adaları’nda kurulan ‘Gay ve Lezbiyen Krallığı’ şaşkınlık yarattı

Tarih boyunca birçok ulus ve devler kuruldu. Bu devletler kimi zaman savaşlarla kimi zaman ise yönetim şekilleri nedeniyle yıkılarak tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Sizler için gay ve lezbiyenlerin cinsiyetçilik kalıplarını yıkmak için Avustralya’da kurdukları mikro bir ulustan söz edeceğiz.

Trend 13-08-2021 09:21

Her şeye rest çekti! Küçük bir arazide kendi devletini kuran isim: Leonard Casley

Tarih boyunca kurulan ve yıkılan mikro ulusların arkasında ilginç ideolojiler saklanıyor. Küçük bir arazi bile bir devlet kurmaya yetebilir mi? Mikro ulus adında da anlaşılabileceği gibi küçük bir topluluktur. Bazen bir köy bazen bir adanın yarısı mikro bir ulus kurmaya yetiyor. Bu uluslar her ne kadar kendilerini dünyaya kabul ettirmeye çalışsa da çoğu resmi olarak hiçbir ülke tarafından tanınmıyor. İşte kendi arazisinde mikro ulus kuran Leonard Casley’in ilginç hikayesi...

Trend 11-08-2021 09:26