Mithat Sancar Haberleri

HDP'de yeni eş genel başkanlar belli oldu! Olağanüstü kongrede Mithat Sancar'dan 'Yeşil Sol Parti' mesajı geldi

HDP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık seçimi yapıldı. Oylama sonucu yeni eş genel başkanlar Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu. Eski eş genel başkan Mithat Sancar, "Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradadır" dedi.

Haber 27-08-2023 15:59

Pervin Buldan ve Mithat Sancar canlı yayında duyurdu! Yeniden aday olmayacaklar

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, katıldıkları canlı yayında partilerinin olağanüstü kongresinde aday olmayacaklarını açıkladı.

Haber 04-06-2023 21:51

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar kararlarını açıkladı: Seçime Yeşil Sol Parti ile gireceğiz

Türkiye 14 Mayıs'taki seçimlere hazırlanırken, Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Mithat Sancar'dan Yeşil Sol Parti açıklaması geldi. Mithat Sancar, seçime Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladı. Sancar "Biz seçime katılma yeterliliği için gerekli örgütlenme oranını açacak şekilde tamamlandık bu kararı bütün bileşenlerimizle verdik. Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece biz kendimiz girmeyiz" ifadelerini kullandı.

Haber 22-03-2023 20:44

'Geldiğinde konuşacağız' diyerek açıkladı! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan dikkat çeken mesaj: Muhatabımız Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının adayı olarak duyurulmasının ardından HDP'ye ziyaret gerçekleştireceği açıklamasıyla gündeme gelmişti. HDP'den Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine ilişkin açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kendilerine henüz randevu talebi ulaşmadığını belirtirken Kılıçdaroğlu'nun gelmesi durumunda ne konuşacaklarını açıkladı.

Haber 10-03-2023 12:21

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den HDP açıklaması! Canlı yayında duyurdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bir televizyon kanalına telefonla bağlanan Özel, gündemi ilişkin soruları yanıtlarken "HDP'yi ziyaret olasıdır." ifadelerini kullandı. Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası çağrı yapılmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 07-03-2023 01:06

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası HDP'den ilk açıklama: İlk turda bu işi bitirelim

Millet İttifakı'ndaki adaylık muamması sonrasında düğüm çözüldü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katıldığı toplantı sonrasında SP lideri Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili olarak HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili "Hayırlı olsun" diyerek "İlk turda bu işi bitirelim" dedi.

Haber 06-03-2023 21:50

Canlı yayında dikkat çeken sözler! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan Mansur Yavaş sorusuna yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili olarak sorulan soruya "Bize şu andan itibaren Mansur Yavaş sorulması doğru değil. Bizim gündemimizde artık böyle bir şey yok. İsimler Altılı Masa'nın meselesidir" dedi.

Haber 11-01-2023 08:27

HDP eş genel başkanları belli oldu! Buldan ve Sancar başkanlığa seçildi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Olağan Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanlığa, Pervin Buldan ve Mithat Sancar seçildi.

Haber 03-07-2022 17:21

Son Dakika: Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Kılıçdaroğlu, "Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeliyiz; oturmalıyız ve konuşmalıyız. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise "Türkiye'nin yeni bir yönetime ve yeni bir anlayışa ihtiyacı var. Bu da bir erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye’nin gündemine gelecektir" dedi.

Haber 28-12-2021 15:30

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

Yurthaber 28-12-2021 11:48

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na ziyaret

Yurthaber 27-12-2021 18:59

2022 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: - "Meclis, bu konuda inisiyatif almalıdır; erken seçim kararı, bir an önce bu Meclis'ten çıkarılmalıdır. Bütün muhalefet partilerine çağrımızı yineliyoruz: Erken seçim önergesini gecikmeden buraya hep birlikte getirelim" - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "İktidarın her ne kadar uykuları kaçsa da ülke artık bir seçim sürecine girmiştir. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Politikanıza güveniyorsanız, cesaretiniz varsa buyurun sandığı hemen getirin, halk kararını versin. Seçim koşulları çoktan oluşmuştur"

Haber 06-12-2021 19:32

İYİ Parti-HDP arasında gerilim! Mithat Sancar'dan Meral Akşener'e yanıt geldi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İYİ Parti lideri Akşener'in HDP ile ilgili sözlerine karşılık verdi. Sancar, "İktidar ne kadar aciz ise HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar da o kadar acizdir" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasında "Biz aylardır ne diyoruz? 'HDP'yi PKK'yı yanında konumlandırıyoruz' diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 03-11-2021 14:05

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Antalya'da düzenlenen toplantıda konuştu:

"HDP, önümüzdeki dönemin pek çok açıdan anahtar gücüdür"

Yurthaber 23-10-2021 17:07

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar deklarasyon açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "yerel demokrasinin, halkın iradesinin en somut yansıdığı alan" olduğunu söyledi. Partisinin yarın açıklayacağı deklarasyona da değinen Sancar, "Bu deklarasyonda nelerin yer alacağına dair ipuçları, işaretler vermek istemiyorum. Beklesinler, yarın bunu birlikte Ankara'da dinleyeceğiz" dedi.

Haber 26-09-2021 13:59

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP'yi kapattırmayacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu davayı boşa çıkaracağız. HDP'yi kapattırmayacağız, büyüterek devam ettirecek gücümüz vardır. Bütün yollar kapansa bile halkla birlikte yeni bir yol yeniden açılacaktır" dedi.

Haber 21-06-2021 14:38

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hakkari'de konuştu:

"Bizim arayışımız, Kürt sorununa demokratik çözümdür, bütün ülkeye demokrasidir, özgürlüktür, bütün halklara eşitliktir"

Yurthaber 27-05-2021 21:54

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan Demirtaş açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Selahattin Demirtaş aday olacak mı?" sorusuna, "Demirtaş, bu mücadeleye katkısı olan çok değerli bir arkadaşımızdır. Bizim işleyişimiz bellidir. Ortak aday üzerinde konuşacağımız zaman en tabandan en yukarıya kadar tartışacağız. " ifadelerini kullandı.

Haber 21-05-2021 23:22

HDP Parti Meclisi toplandı

Eş Genel Başkan Mithat Sancar: - "HDP'yi kapattırmayacağız, kapatma hamlesini boşa çıkaracağız"

Yurthaber 28-03-2021 12:24

HDP'den kapatma davasına tepki! 'Siyasi intikam davası'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bize karşı açılan kapatma davası, yargı süsü verilmiş siyasi bir intikam davasından başka bir şey değildir." dedi. Sancar, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılmasının "Anayasa'ya darbe" olduğunu iddia etti.

Haber 23-03-2021 15:52

Son Dakika: Mithat Sancar hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında Nevruz kutlaması sırasında yaptığı konuşması nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber 22-03-2021 18:18

Son Dakika: HDP'yi kapatma davası! İddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

Son dakika haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Haber 18-03-2021 12:01

Son dakika! HDP'den kapatılma davasıyla ilgili ilk açıklama

Son dakika haberine göre, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP'nin kapatılmasına yönelik açılan davayla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada kapatma davasına sert tepki gösterilirken, MYK üyeleri olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Haber 17-03-2021 21:26

Mithat Sancar kimdir? Mithat Sancar eşi ve çocuğu kimdir? Mithat Sancar biyografisi

11 Mart Perşembe sabahı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu olan Mithat Sancar, izleyiciler tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar Mithat Sancar kimdir, Mithat Sancar eşi ve çocukları kimler gibi soruların cevaplarını araştırıyor. Peki İsmail Küçükkaya'nın konuğu Mithat Sancar kimdir? Mithat Sancar eşi, çocukları ve biyografisi...

Haber 11-03-2021 09:21

HDP'den 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin açıklama: Bu bir katliamdır

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Mithat Sancar, 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin, “Öncelikle HDP olarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu bir katliamdır. Uluslararası insancıl hukukun ağır ve vahim ihlalidir” dedi.

Haber 16-02-2021 23:36

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan operasyon açıklaması

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara merkezli 7 ilde yapılan PKK/KCK operasyonuna ilişkin, "6-8 Ekim olaylarının sorumlusu partimiz değildir" dedi.

Haber 25-09-2020 14:45

Pervin Buldan ile Mithat Sancar, HDP'nin Eş Genel Başkanları seçildi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4'üncü Olağan Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partinin Eş Genel Başkanları seçildi.

Haber 23-02-2020 17:31

TBMM Genel Kurulu'nda fenalaştı! HDP'li Mithat Sancar hastaneye kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili HDP’li Mithat Sancar, tansiyonunun yükselmesi sonucu özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Haber 17-10-2019 00:18

TBMM Genel Kurulu'nu yönetirken rahatsızlanan HDP'li Sancar, hastaneye kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili HDP’li Mithat Sancar, tansiyonunun yükselmesi sonucu özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Haber 16-10-2019 23:09

Lösemi hastası Öykü TBMM'nin de gündeminde

TBMM Başkanvekili Mithat Sancar: "Öykü için zaman çok daraldı. Hızla çözüm üretebilmek için her ilimizde, ilçemizde kan bağışı etkinlikleri düzenlememiz şart" - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: "Vatandaşlarımızın organ bağışı noktasında daha fazla gayretli olmalarını temenni ediyorum"

Haber 15-01-2019 21:28

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

"Dün sabah itibarıyla 10 milletvekiliyle başladığımız açlık grevini akşam sonlandıracağız" - "(Demirtaş, Önder ve Baluken'in cezalarının onanması) Üç arkadaşımıza da verilen bu mahkumiyet kararlarını HDP olarak asla tanımadık, bundan sonra da tanımıyoruz"

Haber 05-12-2018 14:05

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

Haber 15-11-2018 14:36

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in vefatı

TBMM Başkanvekili Mithat Sancar: - "Çok önemli izler, eserler, sözler bıraktı"

Haber 18-10-2018 01:32

HDP'den Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık taşıma ve birleştirme kararına tepki: Seçim sonucu değişebilir

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı sandık taşıma ve birleştirme kararına ilişkin olarak yorumlarda bulunan HDP'li Mithat Sancar, "Çok sayıda köy için sandık birleştirme kararı söz konusu. Bu nedenle ilk öngördüğümüzden de fazla sayıda seçmen etkilenecek görünüyor. Bu seçmenlerden büyük kısmı ise HDP seçmeni" dedi.

Haber 27-05-2018 08:17

HDP'li Mithat Sancar: İkinci tura kalmazsak Muharrem İnce'yi destekleriz

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında HDP Beylikdüzü seçim ofisinin açılışına katıldı. Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde, Muharrem İnce'yi destekleyeceklerini söyledi.

Haber 19-05-2018 08:19

Meclis Genel Kurulundaki gerginlik

TBMM Başkanvekili Sancar: - "AKP'nin dün getirdiği öneri doğrudan doğruya İçtüzüğü değiştirme sonucunu doğuracak bir öneriydi. Söz sıralarının kısaltılması için grup önerisi yöntemi yetmez. İçtüzük değişikliği gerekiyor" - "Bu yöntemi devam ettirme niyetleri varsa, uyum yasalarını da hızla geçirmek için süreleri kısaltan operasyonlar yapabilirler. Çünkü bugün bunun yolu açıldı"

Haber 05-04-2018 19:14

TBMM'de gergin dakikalar! Tansiyon bir anda yükseldi

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, uluslararası anlaşmalarda konuşma sürelerinin 20 dakikadan 5 dakikaya, tümü üzerinde şahıs ve maddelerdeki bütün konuşmaların 3’er dakika olarak belirlenmesi önerisi verdi. Bu öneriye CHP ve HDP tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalarla tansiyon bir hayli yükseldi. Verilen aranın ardından TBMM Başkanvekili Mithat Sancar öneriyi iç tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle işleme almadı.

Haber 04-04-2018 22:11

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Sancar, AK Parti'nin "çalışma esaslarına" ilişkin grup önergesinin gündeme alınması önerisini işlemden kaldırdı - AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, usul tartışmasının ardından tutumunu değiştirmeyen Sancar'a, "Sizinle birlikte TBMM'nin çalışmasının sağlıklı bir şekilde devam etmeyeceği kanaatindeyiz. Bu nedenle hükümet ve komisyon yerine oturmayacak" diye tepki gösterdi

Haber 04-04-2018 21:26

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin, AK Parti'nin "çalışma esaslarına" ilişkin grup önerisine karşı sıra kapaklarına vurarak gerçekleştirdiği protesto tartışmaya neden oldu

Haber 04-04-2018 20:28

TBMM Genel Kurulu toplandı

Genel Kurul, Başkanvekili Sancar başkanlığında toplandı - MHP Grup Başkanvekili Usta: - "Eseri olan ülkücü kadrolar, tıpkı liderleri gibi milli varlığımıza yönelik tehditlerin arttığı en sıkıntılı anlarda, gözlerini kırpmadan ortaya atılmakta ve vatan sevgisinin sınavını ölüm karşısında şerefle vermektedir"

Haber 04-04-2018 15:26

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Sancar: - "Başkanlığı vekaleten üstlenip Genel Kurul'u yönetirken veya başkanvekilliğinin diğer yetkilerini kullanırken adalet ve demokrasi ilkelerine bağlı kalacağıma buradan bir kez daha huzurunuzda söz veriyorum"

Haber 06-03-2018 17:30

HDP'li Mithat Sancar TBMM Başkanvekili oldu

HDP'li Mithat Sancar TBMM Başkanvekili oldu

Haber 20-02-2018 19:11

HDP'den Atatürk'e hakarete tepki

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan ve soruşturma konusu olan hakarete ilişkin, Türkiye'de yüz binlerce insanın saygı duyduğu ve kurucusu olarak kabul ettiği bir lidere böyle bir hakaret ve özellikle de cinsiyetçi söylemler üzerinden, annesi üzerinden böyle bir hakarette bulunmak hiçbirimiz için kabul edilebilir değildir. Biz politik eleştirinin adabına göre doğru dürüst yapılmasından yanayız" dedi.

Haber 12-05-2017 13:12

HDP de YSK’ya itirazda bulundu

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Referandum iptali için başvurumuzu yaptık. Pek çok yerde ihlaller var, bunu YSK'ya verdiğimiz dilekçede belirttik” dedi.

Haber 19-04-2017 12:30

Bir kontrollü darbe açıklaması da HDP'li Mithat Sancar'dan!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Prof. Mithat Sancar, 15 Temmuz darbe girişimine ve sonrasında yapılan operasyonları değerlendirdi. HDP'li Sancar, darbe girişimine ilişkin "Gerçekten OHAL'in temelinde yer alan bu darbe girişimini fırsata çevirmek için belli operasyonlar yapıldı mı? Toplumda da bu soruları soran çok geniş bir kesim var. Çünkü darbe girişiminde birçok ‘acemilikler’ gözlendi." dedi.

Haber 05-04-2017 21:17

Mithat Sancar’dan Meclis’te tarihi KHK konuşması

HDP'nin akademisyen kökenli milletvekili Mithat Sancar son KHK'da ihraç edilen akademisyenler için Meclis'te oldukça sert bir konuşma yaptı.

Haber 09-02-2017 10:05

HDP ve CHP'den AK Parti'ye KHK tepkisi

HDP'nin, OHAL kapsamında ihraç edilen kamu görevlilerine ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi. CHP'li Bekaroğlu da ihraçlara tepki gösterdi.

Haber 08-02-2017 20:18

HDP'li milletvekillerinden AYM'ye 'dokunulmazlık' başvurusu

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AYM'ye dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yaptığı başvuru sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu

Haber 26-05-2016 17:45

Meclis’te Oscar Wilde tartışması

Oscar Wilde’dan alıntı yapmak isteyen HDP’li Mithat Sancar’a AKP'liler; “O kim” diye tepki gösterdi

Haber 03-05-2016 14:40