Molnupiravir Haberleri

Molnupiravir nedir? Molnupiravir ilacı ne için kullanılır? Molnupiravir kimlerde kullanılacak?

Molnupiravir ilacının ne işe yaradığı ve kimlerde kullanılacağı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının sonrasında gündeme geldi. Uzun bir süredir bilim insanlarının üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği Molnupiravir ilacı hakkında Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına başlanmıştır. " ifadesini kullandı. Peki Molnupiravir nedir? Molnupiravir ilacı ne için kullanılır ve kimlerde kullanılacak?

Haber 18-02-2022 00:40

Pandeminin başından bu yana bir ilk! Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz açıkladı, ilk 5 gün kritik...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs pandemisinin başından beri ilk kez "Kovid'e karşı da etkinliği ispatlanmış" bir ilacın kullanıma girdiğini söyledi. Koronavirüsü ağır geçirme riski yüksek olan hastalarda molnupiravir kullanımının öncelikli olacağını aktaran Prof. Dr. Yavuz, "Ancak burada da zamanlama çok önemli, ilk 5 günde ilaç başlanırsa etkinliği yüksek" diye konuştu.

Haber 14-02-2022 11:48

Son dakika! Koronavirüs ilacı Molnupiravir, 65 yaş üstü PCR testi pozitif kişilere dağıtılmaya başlandı

Son dakika haberi! Covid ilacı Molnupiravir'in, 65 yaş üstü PCR testi pozitif kişilere dağıtılmaya başlandığı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilacın önümüzdeki hafta 65 yaş üstü ve kronik hastalarda kullanılmaya başlanacağını duyurmuştu.

Haber 12-02-2022 15:34

Son dakika haberi: Molnupiravir ilacıyla ilgili flaş gelişme! Bakan Koca tarih verdi: Kullanıma başlıyor

Son dakika gelen habere göre koronavirüse karşı geliştirilen ilaç Molnupiravir'in Türkiye'de kullanımıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ilacın gelecek hafta kullanıma gireceğini belirtti.

Haber 03-02-2022 14:55

Molnupiravir

Molnupiravir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Molnupiravir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Japonya, koronavirüs ilacı Molnupiravir'e acil kullanım onayı verdi

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken, ilaç ve tedavi çalışmaları da devam ediyor. Gelen son bilgilere göre Japonya, Amerikan ilaç firması Merck'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği ilaç olan Molnupiravir'e "acil kullanım" onayı verdi.

Haber 25-12-2021 08:44

Molnupiravir ile Paxlovıd ilaçlarıyla ilgili Prof. Dr. Taşova'dan açıklama: Hastalık süresini azaltacak

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürerken, yeni üretilen ilaçlarla ilgili gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adli ilaçlarla ilgili konuşan Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Yakında Türkiye'de kullanıma girecek olan Molnupiravir'le ilgili ise Taşova, "Hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.

Haber 13-12-2021 10:28

Türkiye harekete geçmişti! Molnupiravir ilacıyla ilgili Prof. Dr. Ceyhan'dan açıklama

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de Covid-19 hastalığına karşı tedavi rehberine eklenecek 'Molnupiravir' ilacının henüz Faz-3 çalışmasının tamamlanmadığını söyledi. Ceyhan, "Firma Faz-3 çalışmasındaki ara sonuçlar ile acil kullanım onayı aldı dolayısıyla 'Molnupiravir'in henüz ne oranda etkili olduğuna dair kesin veri yok. Ara sonuçlar hep yanıltabilir insanları. Bence bu ilacın etkinliği ile ilgili Faz-3 çalışmasının bütün sonuçlarını beklemek lazım" dedi.

Haber 26-11-2021 11:42

İngiltere'nin ardından Türkiye de harekete geçti! Koronavirüs ilacı Molnupiravir'le ilgili açıklama

İngiltere'de Kovid-19 tedavisi için acil kullanım onayı verilen Molnupiravir'in Türkiye'de kullanılması için girişimler başlarken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, böyle bir ilacın varlığını olumlu gelişme olarak değerlendirdiklerini belirtti. Akova, ilacın ilk 5 gün içerisinde kullanılması durumunda ölüm ve hastaneye yatmayı yüzde 50 oranında azalttığını ifade etti.

Haber 24-11-2021 13:56

Eczanelerde ilaç sıkıntısı mı yaşanıyor? Bakan Koca'dan açıklama (Sağlık Bakanlığına 40 bin personel atamasında son durum)

Yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Molnupiravir ilacıyla ilgili açıklama yaptı. Ayrıca Bakan Koca, eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşandığı yönündeki iddiaya ve Sağlık Bakanlığına ataması yapılacak 40 bin personelle ilgili sorulan sorulara da yanıt verdi.

Haber 23-11-2021 10:13

Koronavirüsle mücadelede 'Molnupiravir' umudu: Karantina süreleri kısalabilir

Koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz-3 sonuçları yayımlanan ‘Molnupiravir’ ilacı eğer acil kullanım onayı alırsa koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere onay alan ilk ilaç olacak. Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “PCR’ı pozitif olan kişiler tabii ki bu ilacı kullandıktan sonra karantinada kalma sürelerinde de ciddi oranda azalma durumu söz konusu olabilir” dedi.

Haber 10-10-2021 13:01

Merck’in ilacı molnupiravir Delta varyantına karşı etkili

Merck ilaç firması, koronavirüs tedavisi için geliştirdiği molnupiravir adlı ilacın yüksek oranda bulaşıcı ve baskın Delta da dahil olmak üzere koronavirüsün bilinen varyantlarına karşı etkili olduğunu açıkladı.

Haber 30-09-2021 01:41