Musa Farisoğulları Haberleri

AYM'den vekillikleri düşürülen HDP'li 2 isim için ret kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları'nın vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin yapılan itirazı reddetti. Mahkeme ayrıca, yeni infaz yasasının bazı maddelerinin iptal ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yapılan başvurunun da ilk incelemesini tamamladı.

Haber 25-06-2020 16:21

AK Parti'li Hayati Yazıcı üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi:

"Hukuk sistemimizde kesinleşmiş mahkeme kararları yasama, yürütme, yargı ve gerçek kişileri bağlar. Dolayısıyla üç milletvekili hakkında aşamalardan geçmiş, kesinleşmiş ve verilen mahkumiyet miktarı itibarıyla vekil olmalarına engel olgular mahkeme kararlarıyla kesinlik kazanmıştır" - "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapabilecek, belki Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürecekler. Büyük bir ihtimalle götürecekler, onlar ayrı prosedürler. O başvuru haklarını kullanmak mahkeme kararının kesinliğini ortadan kaldırmaz" - "(Seçim mevzuatında uyum düzenlemeleri) Bu çalışmayı yapacağız. Sunumlarını yapacağız. Değişik yerden görüş ve kanaatleri derleyip toparlayacağız. Dünyadaki uygulamalara bakacağız. Böyle bir çalışmayı tamamladığımızda da bu alanlara ilişkin mevzuatımızı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyarlı hale getirmiş olacağız"

Yurthaber 07-06-2020 14:27

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan çok sert sözler: Tarih affetmeyecektir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM'de bugün milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile ilgili açıklama yaptı. Oktay açıklamasında, "Terörden hüküm giyen kişilerle ilgili mahkeme kararının TBMM’ye bildiriminden rahatsız olanların bu ülkeye ve vatandaşına kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Siyasi çıkar uğruna terörden ve destekçilerinden medet umanları ne milletimiz ne de tarih affetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 05-06-2020 00:02

Son dakika: Milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları tutuklandı

Son dakika haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararının ardından Güven ve Farisoğulları, Diyarbakır'da gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber 04-06-2020 22:08

3 ismin vekilliğinin düşürülmesine AK Parti'den ilk yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak "Anayasanın emredici hükmü yerine getirilmiş, suç işleyen milletvekillerinin milletvekilliği düşürülmüştür. Anayasanın ve kanunların gereği yerine getirilmesine rağmen HDP ve CHP’nin hukuk tanımaz, suçu ve suçluyu açıkça öven tutumu asla kabul edilemez." dedi.

Haber 04-06-2020 17:06

TBMM'deki sandalye dağılımı değişti

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından Meclis'teki sandalye dağılımı da değişti.

Haber 04-06-2020 16:56

Ankara'da yüksek tansiyon! Vekillikleri düşürüldükten 5 dakika sonra...

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin yankıları sürüyor. Üç isim, kararının açıklanmasından 5-6 dakika sonra TBMM'nin sitesindeki 'Milletvekilleri' sayfasından çıkarıldı, 'Milletvekilliği Sona Erenler' sayfasına taşındı.

Haber 04-06-2020 16:18

Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü. Berberoğlu, milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım. Zaten çıktığım günden bu yana bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı." diye konuştu.

Haber 04-06-2020 15:27

Pervin Buldan, PKK'lı cenazesine katılan vekilleri böyle savundu: Bu bizim geleneğimizde var!

Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eren Bülbül'ün katili olan PKK'lının cenazesine katılan vekillerini savunarak "Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbetteki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur" dedi.

Haber 21-07-2018 18:04

HDP’den, terörist cenazesine katılan vekillere destek

HDP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Camcı, milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında başlatılan operasyona tepki gösterdi.

Haber 18-07-2018 21:25