Nabız Haberleri

İdeal nabız kaç olmalı? Nabız düşüklüğü neden olur?

Nabız bir kişinin kalp atışlarının vücutta hissedilebilen ritmik bir dalgalanmasıdır. Bu hayati işaret kalp tarafından pompalanan kanın arterlerde dolaşımının bir sonucudur. Nabız vücuttaki dolaşım sisteminin etkinliğini değerlendirmenin ve kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi edinmenin önemli bir yoludur. Peki, nabız düşüklüğü neden olur?

Haber 30-09-2023 03:14

Dikkat! Üşümenin nedeni soğuk havalar olmayabilir... Hayati risk taşıyan hastalığın belirtisi

Kış aylarının dayanılmaz soğukları yavaş yavaş gelmeye başladı. Hem dışarıda hem de evin içinde üşüyen birçok kişi ısınmak için çeşitli yöntemler arıyor. Üşümenin sadece soğuk havalardan kaynaklandığı düşünülüyor. Ancak üşümenin altında çok ciddi bir hastalık bulunuyor olabilir. Bu hastalığın tedavi ettirilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor.

Haber 28-12-2022 09:13

Apple'ın akıllı saati Apple Watch, hayat kurtardı!

Apple'ın akıllı saati Apple Watch, ABD'de yaşayan Diane Feenstra isimli bir kadının hayatını kurtardı. Apple Watch'u sayesinde anormal nabız artışını fark eden kadın, yakın bir zamanda kalp krizi geçirdiğini öğrendi.

Haber 06-07-2021 14:37

e-Nabız yerli aşı gönüllülük başvuru sayfası! Yerli aşıda nasıl gönüllü olunur?

Türkiye, koronavirüsle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor. Aşılama çalışmaları tam gaz devam ederken, aşı üretme çabaları yürütülüyor. Yerli aşıya gönüllü olarak başvurmak isteyenler için de e-Nabız sistemine yeni bir eklenti dâhil edildi. Yerli aşıda gönüllü olmak isteyenler, e-Nabız’a giriş yaparak başvuruda bulunuyor.

Haber 12-06-2021 11:04

Nabız

Nabız Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Nabız Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.