Nayib Bukele Haberleri

Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha nakledildi! El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele duyurdu

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da en korkulan iki çete olan MS-13 ve Barrio-18'e karşı operasyonlar sürüyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin talimatıyla yapılan 40 bin kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha götürüldü. Cumhurbaşkanı Bukele, Twitter hesabından çete üyelerinin hapishaneye götürülme anının görüntülerini paylaşarak, "Dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı." dedi.

Haber 16-03-2023 01:43

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den Türkiye ziyaretini anlatan paylaşım:

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyaretine ilişkin paylaşımda bulundu. Bukele paylaşımında, "Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi… Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı…" ifadelerini kullandı.

Haber 25-01-2022 17:32

Nayib Bukele'den TUSAŞ ziyaretine GORA göndermesi! Türk Uzay üssü tarafından kaçırıldım

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) ziyaretiyle ilgili esprili bir tweet paylaştı. Bukele tweetinde, "Türk Uzay üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun!" ifadelerini kullandı. Bukele'nin paylaşımı Cem Yılmaz'ın Gora filminde canlandırdığı "Arif" karakterinin "Amerikan Başkanı dahil herkesi devreye sokun, uzaylılar tarafından kaçırıldım" repliğine gönderme yapması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 22-01-2022 19:52

El Salvador, Türk teknolojisiyle uydu inşa etmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, savunma, enerji ve altyapı alanlarını içeren 100 milyon dolar değerinde altı adet ticaret anlaşmasına imza attı.

Haber 21-01-2022 07:03

Nayib Bukele kimdir, aslen nereli? El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele kaç yaşında?

Nayib Bukele'nin kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan El Salvador Devlet Başkanı 'Bu Perşembe Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyarete gidiyorum' ifadelerine yer vermesinin sonrasında hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Nayib Bukele kimdir, aslen nereli? El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 19-01-2022 14:29

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den sürpriz ziyaret: Erdoğan ile görüşecek

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Finans 19-01-2022 07:44

El Salvador Başkanı Nayip Bukele: Bitcoin'in kârıyla 20 okul inşa ediyoruz

Geçtiğimiz günlerde Bitcoinin düşüşüyle birlikte El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya üzerinden ülkesinin 420 Bitcoin daha aldığını bildirmişti. Bukele, Bitcoin'den elde ettikleri kârla 20 ilkokul inşa edeceklerini duyurdu.

Finans 03-11-2021 08:40

El Salvador Başkanı: 420 Bitcoin daha aldık

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 420 yeni Bitcoin aldıklarını duyurdu. Bukele 1 saat sonra Twitter üzerinden yaptığı bir başka açıklamada ise "Yeni aldığımız Bitcoin'den şimdiden kâr ettik" dedi. Haberin ardından sosyal medyada kripto para yatırımcıları, "El Salvador Bitcoin yerine Shib alsaydı, şu anda muhtemelen G20’ye dahil olmuşlardı!" yorumları yaptı.

Finans 28-10-2021 16:39

El Salvador, Bitcoin kârı ile Hayvan Hastanesi inşa edecek

7 Eylül 2021 itibarıyla Bitcoin'i yasal para birimi haline getirerek dünyadaki ilk ülke olarak tarihe geçe El Salvador hükûmeti , Bitcoin'in yükselişinin ardından kârını nerede kullanacaklarını açıkladı. Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Bitcoin'den elde edilen kâr ile Hayvan Hastanesi kurulacağını ifade etti.

Finans 11-10-2021 13:58

El Salvador Devlet Başkanı: Daha fazla Bitcoin alacağız!

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaya başlarken, ekonomistler, uygulamanın birtakım finansal riskleri beraberinde getireceğini belirtiyor. Öte yandan Devlet Başkanı Nayib Bukele, 200 yeni Bitcoin daha aldıklarını ve toplamda piyasa değeri 21 milyon dolar olan 400 Bitcoin'leri olduğunu bildirdi. Bukele, hükümetin daha fazla kripto para almayı hedeflediğini de kaydetti.

Finans 08-09-2021 13:52

El Salvador'un kararının ardından Bitcoin yükseldi!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinin ardından, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi yüzde 6.0'dan çok artışla 35,000 doları aştı.

Finans 09-06-2021 16:38

Yatırımcıları sevindiren onay! Bitcoin ulusal para birimi kabul edildi

Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Finans 09-06-2021 11:00