Nso Group Haberleri

Tüm dünyada infiale yol açmıştı! Casus yazılım Pegasus'u üreten şirketin CEO'su istifa etti

İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımı dünyayı ayağa kaldırmıştı. Yazılımın kullanıcıların haberi olmadan telefon konuşmalarının dinlenmesi, ses kaydı alınması, e-postaların takip edilmesi ve telefonlardan fotoğraf çekilmesi için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Fakat şok bir gelişme yaşandı. NSO Group'un üst yöneticisi (CEO) Shalev Hulio'nun istifa ettiği bildirildi.

Haber 22-08-2022 12:35

Şok! iPhone'ları tehlikeye atan ikinci bir şirket daha belirlendi

İsrail merkezli casus yazılım firması NSO Group'un Pegasus adlı yazılımı ile iPhone'lara sızılabildiği ortaya çıkmıştı. Kaynaklara göre, NSO Group'un kullandığı iPhone yazılımındaki yazılım açığı, rakip bir şirket olan QuaDream tarafından da kötü amaçlı olarak kullanıldı.

Haber 04-02-2022 09:44

Dünya casus yazılım Pegasus'u konuşmuştu! Üretici şirket NSO Group'da şok istifa

İsrail yapımı "Pegasus" casus yazılımı, birçok kişinin dinlendiğine ilişkin iddialar üzerine dünya çapında çok konuşulmuştu. Yazılımın üreticisi NSO Group'da ise yeni bir gelişme yaşandı. Şirketin üst yöneticisi (CEO) Asher Levy istifa ettiğini açıkladı. İstifanın "İsrail polisinin Pegasus yazılımıyla kendi vatandaşlarını da izlediği" yönündeki haberlerden bir hafta sonra gelmesi ise dikkat çekti.

Haber 26-01-2022 10:13

Apple'dan Pegasus kararı: NSO Group'a dava açtı

Teknoloji şirketi Apple'ın, kullanıcılarını hedef alan İsrail merkezli NSO Group ve ana şirketine dava açtığı bildirildi.

Haber 24-11-2021 09:45

Pegasus şüphesi! Macron cep telefonunu ve numarasını değiştirdi

İsrail merkezli NSO Group şirketinin ürettiği Pegasus casus yazılımıyla Fas istihbarat servislerinin dinleme girişiminin hedefinde olduğu iddia edilen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cep telefonunu ve numarasını değiştirdi.

Haber 23-07-2021 09:05

Pegasus casus yazılımını geliştiren İsrailli NSO şirketi: 'Bizi değil uygulamayı kötüye kullananları suçlayın'

İsrailli NSO Group adlı şirket, geliştirdiği casus yazılım Pegasus'un hükümetler tarafından binlerce kişinin telefonunu takip etmek üzere kullanıldığının ileri sürülmesi üzerine açıklama yaptı. Şirket eleştirileri, "alkollü araç kullanırken kaza yapılınca şoförü değil araba üreticilerini suçlamaya" benzetti.

Haber 22-07-2021 14:10