Nükleer Füzyon Haberleri

ABD’de bilim insanları başardı: Nükleer füzyondan ikinci defa enerji üretimi

1950’den bu yana Güneş'te her an olan, iki hafif elementin kaynaşarak daha ağır bir elemente dönüşmesi olan nükleer füzyon üzerinde çalışan bilim insanları bir başarıya daha ulaştı. ABD’de bilim insanları, bir nükleer füzyon reaksiyonundan ikinci defa net enerji üretmeyi başardıklarını açıkladı.

Haber 07-08-2023 17:31

Dünya basını yazdı: ABD'den çığır açacak buluş! Yarın açıklanması bekleniyor... Bu doğrulanırsa, tarihi bir ana tanık oluruz

Uluslararası basın kuruluşları, ABD'de çığır açacak bir gelişme yaşandığını yazdı. ABD'li bilim insanlarının büyük bir atılım gerçekleştirdiği belirtilirken, ABD Enerji Bakanlığı'nın söz konusu atılımın resmi duyurusunu yarın yapması bekleniyor. Herkes yarın yapılması beklenen açıklamayı merak ederken, plazma fizikçisi Dr. Arthur Turrell, "Bu doğrulanırsa, tarihin bir anına tanık oluruz" diye konuştu.

Haber 12-12-2022 16:35

Bilim insanları hedefine ulaştı! Nükleer füzyon araştırmalarında yeni bir başarı

Bilim insanları, nükleer füzyon (kaynaşma) araştırmalarında, füzyon reaksiyonlarının enerjinin hakim kaynağı olduğu “yanan plazma” hedefine ulaştıklarını belirtti. Nükleer füzyon, sonsuz temiz enerji kaynağı olarak görülüyor.

Haber 28-01-2022 10:41

ABD'li bilim insanları nükleer füzyonla enerji üretiminde kritik eşiğe yaklaştı

ABD'de bilim insanları, sınırsız ve temiz enerji kaynağı sağlayabileceği düşünülen nükleer füzyon araştırmalarında uzun süredir devam eden bir hedefe ulaşmanın eşiğine geldi.

Haber 18-08-2021 16:38

Arka bahçesinde nükleer reaktör üreten ve bütün mahalleyi ürettiği radyoaktif etkisi altına alan gencin hikayesi: David Charles Hahn

David Charles Hahn’ın hikayesi aşıldık hikayelerden oldukça farklı bir şekilde ilerledi. Çocukluğunda birçok kişi evlerinde deney yapmak için uğraşmıştır. 1976 yılında doğan David Charles, çocukluğundan beri kimyaya ve bilime bitip tükenmek bilmeyen bir ilgi duyuyordu. Bu ilgi yaşadığı mahalledeki bütün insanları etkisine altına alan bir icada neden oldu.

Trend 15-03-2021 16:47