Okan Tüysüz Haberleri

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için kritik uyarı! Bugün deprem olsa şaşırmayacağımız yerler Dikkat çeken İstanbul değerlendirmesi...

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye'de 24 ilin diri fay hattı üzerinde konumlandığına dikkat çekti. Tüysüz ayrıca İstanbul'da da derhal araştırmaların başlaması gerektiğine dikkat çekerken, İstanbul'daki 1 milyon 160 bin konuttan 750 bin tanesinin hasar göreceğini açıkladı. Hangi kentlerin öncelikli riskli olduğunu da açıklayan Tüysüz, bu kentlerde her an deprem olabileceğini ifade etti. İşte Tüysüz'ün işaret ettiği ve dikkat edilmesi gereken o iller!

Haber 04-03-2024 12:16

İstanbul için korkunç harita: Depremde yıkılacak bina sayısını açıkladı! Marmara Bölgesi için süre doldu

Marmara Bölgesi'nde gerçekleşmesi beklenen büyük deprem için paylaşılan harita bir kez daha adeta 'Önlem' diye bağırıyor. Prof. Dr. Okan Tüysüz ile Doç. Dr. Korhan Erturaç tarafından hazırlanan haritadaki siyah ve kırmızı alanlar, İstanbul'da en çok hasar alması beklenen bölgeleri gözler önüne serdi. İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde deprem senaryoları için kullandığı sözlerle dikkat çeken Tüysüz, olası depremde hasar alacak ve çökecek bina sayılarını da açıkladı.

Haber 06-02-2024 08:45

'Mevzu yine İstanbul'a geldi' Prof. Dr. Okan Tüysüz 5.1'lik depremden sonra paylaştı '1001. defa söyleyelim...'

İzmir, Manisa, Aydın ve çevre illerde hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye'de vatandaşlar yeniden deprem endişesi yaşamaya başladı. Bazıları tarafından beklenen olası İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini de merak etmeye başladı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Haber 27-01-2024 10:59

Korkutan Marmara depreminin ardından ilk açıklama geldi! Büyük depremi tetikler mi? Uzman isimi 'hatırlatıcı' diyerek uyardı

Türkiye acı gerçeklerinden biri olan depremle bir kez daha yüzleşti. Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul, Kocaeli, Bursa ve çevre illerden hissedildi. Bazı vatandaşlar büyük panik yaşadı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ilk açıklamasında 'hatırlatıcı' dedi. İşte detaylar...

Haber 18-12-2023 00:29

Okan Tüysüz

Okan Tüysüz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Okan Tüysüz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Marmara depreminin İstanbul'a etkisi için 4 farklı senaryo! Prof. Dr. Okan Tüysüz paylaştı: 6.9 ile 7.6 arasında...

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin ardından neredeyse 30 yıl gibi bir süre geçerken, uzmanlar beklenen "Büyük Marmara Depremi" için artık çok fazla zaman kalmadığı uyarısında bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara’da beklenen depremin İstanbul’u nasıl etkileyeceğiyle ilgili dört farklı senaryo paylaştı. Büyüklükleri 6.9 ile 7.6 arasında değişen senaryolara ilişkin haritaları paylaşan Tüysüz çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber 21-08-2023 13:55

Prof. Dr. Okan Tüysüz sosyal medyadan duyurdu! 3 yere dikkat çekti: '7.3'e kadar...'

Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında uzman isimlerden depremlerle ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Olası Marmara depremini konuşulduğu bu günlerde Prof. Dr. Okan Tüysüz, 3 yere dikkat çekerek deprem uyarısında bulundu. Esençay Fayının 3700 yıldır deprem üretmediğini, 6.8 ile 7.3 arası deprem üretme potansiyeli olduğunu belirten Prof. Dr. Tüysüz, Çorum, Amasya ve Merzifon'un depreme hazır olması gerektiğini ifade etti.

Haber 23-03-2023 10:59

Türkiye'nin deprem haritasında son durum! 'Yeni depremler beklenebilir' dedi, o bölgeler için uyardı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki farklı depremle ilgili Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İki deprem "Türkiye'nin deprem haritasını nasıl etkiledi?" sorusuna yanıt veren Tüysüz, "Yapılan bazı çalışmalar her iki depremde kırılan fayların uç kesimlerinde gerilme transferi (tetikleme) nedeniyle yeni depremler de beklenebileceğini gösteriyor" diye konuştu.

Haber 14-02-2023 17:00

'Bu harita bize söylüyor' Depremden sonra tehlikenin arttığı yerleri açıkladı! 'Uzun süre deprem olmaz' denilen yerleri gösterdi 'Marmara Bölgesi'ndeki beklentimiz...'

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana... Türkiye, deprem felaketinin ardından yıkımların yaşandığı illere kilitlendi. Herkes acı haberlere ağlarken bir yandan da deprem uzmanlarının sözlerine kulak kesildi. Prof. Dr. Okan Tüysüz bu depremin ardından tehlikenin arttığı ve gerilmelerin boşaldığı yani 'uzun süre deprem olmaz' denilen yerleri harita üzerinden gösterdi. Tüysüz, Marmara depremine dair da çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber 12-02-2023 09:36