Oksitosin Hormonu Haberleri

Oksitosin hormonu nedir, nasıl artırılır? Erkeklerde oksitosin hormonu ne zaman salınır, eksikliği neden olur?

Oksitosin insanlarda ve diğer memelilerde doğum, emzirme ve sosyal bağlanma gibi bir dizi fizyolojik ve davranışsal süreçte önemli bir rol oynayan bir hormondur. Oksitosin hipotalamustaki özel bir nöronlar tarafından üretilir ve beyindeki çeşitli bölgelere gönderilir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde bulunur ve çiftler arasındaki bağlanmayı güçlendirmede önemli bir rol oynar.

Haber 10-04-2023 10:18

Uzmanlar öneriyor! Gün içerisinde daha üretken olmanın yolu buradan geçiyor

Cinsel ilişkilerin de saati olur mu demeyin! Cinsel ilişki genellikle yorucu günün ardından geç vakitlerde yapılıyor. Sabah seksi için birçok insanın tabusu bulunuyor. Ancak uzmanlar sabah yapılan seksin gününüzü çok daha etkili bir hale getirdiğini belirtiyor.

Haber 09-09-2022 14:52

Bilmek istediğiniz her şey: Aşk, cinsellik ve hormonlar! Nedir bu oksitosin?

Oksitosin kelimesini mutlaka duymuşsunuzdur. Aşk hormonu olarak adlandırılan oksitosin hakkında neler biliyorsunuz? Hissettiğimiz ve deneyimlediğimiz birçok iyi şeyde kanıtlanmış bir rolü olmasına rağmen, oksitosinin insan davranışındaki rolü çok daha karmaşıktır. Bu güçlü hormonun neler yaptığını ve yapabileceğini anlamak için araştırmalar sürüyor.

Haber 17-02-2022 10:27

20 saniye yetiyor! Mutluluğun sırrı ortaya çıktı

Sarılmanın insanlar üzerinde çok önemli bir gücü olduğunu belirten Psikolog Buse Gökçe, “Yapılan bir araştırmada birbirini seven iki insanın 20 saniye boyunca sarılmasının, vücutlarındaki mutluluk veren dört hormondan ikisini harekete geçirdiği tespit edilmiştir. Bunlar oksitosin ve seratonin hormonudur” dedi.

Haber 21-01-2022 14:06

Oksitosin Hormonu

Oksitosin Hormonu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Oksitosin Hormonu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mutluluk hormonları nelerdir? Mutluluk hormonları nasıl yükseltilir? Mutluluk hormonları hakkında merak edilenler...

Koronavirüs pandemisinden sonra kişilerin depresyon seviyelerinde yükselme meydana geldi. Çevrenizdeki insanların hatta kendinizin bile zaman zaman mutsuz hissettiğiniz anlar olmuştur. Bunların temel nedeni ise tamamen hormonlardır. Peki hormonlar arasında en merak edilenlerden mutluluk hormonları ile ilgili neler biliyorsunuz?

Trend 22-02-2021 10:26