Ömer Fatih Sayan Haberleri

Türkiye'den Elon Musk'a sürpriz yanıt! Türkiye'de de Kuş bizim kurallarımıza göre uçacak

Elon Musk'ın "kuş artık özgür" tweet'ine dünya çapından yanıt gelmeye devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Fransız Thierry Breton, ünlü milyarderin tweet'ini alıntılayıp "Avrupa'da kuş bizim kurallarımıza göre uçacak" demişti. Breton'ın tweet'i sosyal medyanın radarına girerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan da Musk'a benzer bir yanıt geldi. Sayan, "Türkiye'de de Kuş bizim kurallarımıza göre uçacak" dedi.

Haber 28-10-2022 13:59

Türkiye'nin 5G yolculuğu İstanbul Havalimanı'ndan başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: - "Bizim için önemli olan bu teknolojiyi sadece kullanan bir ülke olmak değil, yerli ve milli imkanlarla bu teknolojinin üretiminde yer almaktır" - Kalyon Holding ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu: - "(Sistemlerimizi) Bundan sonra 5G altyapısı sayesinde çok daha mükemmel bir noktaya taşıyacağız. Türkiye'nin 5G yolculuğu İstanbul Havalimanı'ndan başlıyor olacak"

Yurthaber 29-07-2022 14:48

Bakan Yardımcısı Sayan, Kocaeli'de İnovasyon ve Teknoloji Zirvesinde konuştu:

"Yeni ve dijital becerileri öğrenmek, dönüşen mesleklere adapte olabilmek için mutlaka eğitimi en sağlam biçimde almak gerekiyor. 2017'de kurulan BTK Akademi, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla insan kaynağını yetiştirmek hedefiyle çalışıyor"

Yurthaber 02-06-2022 14:38

Bakan Yardımcısı Sayan'dan metaverse açıklaması: Siber suçların cirit attığı bir yer olacak

Metaverse adını duyurduğundan beri gündemden düşmüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise Hacktrick Siber Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada metaverse'teki tehlikeye dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Sayan, “Herkesin eğlenceden ibaret gördüğü Metaverse de siber suçların adeta cirit attığı bir yer olacak yakın zamanda” dedi.

Haber 29-05-2022 16:08

Ömer Fatih Sayan

Ömer Fatih Sayan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ömer Fatih Sayan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Anlık mesajlaşma uygulamalarını kullananlar dikkat! Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Sayan, şebekeler üstü hizmetlerin (anlık mesajlaşma uygulamaları) yetkilendirileceğini belirterek, "Bu platformlar Türkiye'deki kullanıcılar açısından daha güvenli hale getirilecek." ifadesini kullandı.

Haber 27-05-2022 13:56

Son dakika: Instagram ve Facebook çöktü mü? Erişim sorunu yaşanıyor!

Son dakika haberi: Global kaynaklı sorunlar nedeniyle Instagram ve Facebook'a erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar "Instagram ve Facebook çöktü mü?" diye merak ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan açıklama geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-03-2022 20:57

KDV yüzde 1'e indirilmişti! İkinci el telefonda fiyatlar düşecek mi?

Yenileme merkezleri tarafından satışa sunulan ikinci el cep telefonlarında KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise oluşacak vergi avantajı fiyatlara yansıyacağından tüketicilerin daha uygun fiyatlarla yenilenmiş cep telefonu satın alabileceğini bildirdi.

Haber 01-10-2021 10:01

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan açıkladı! Türkiye, Avrupa'da 6'ncı sırada

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin Global Siber Güvenlik Endeksi Raporu'na göre, siber güvenlik alanında Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 11'inci sırada yer aldığını bildirdi.

Haber 29-06-2021 16:33

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan 'fiber internet' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu yılın sonuna kadar Türkiye'deki her mahallenin yüzde 90'ında fiber olacağını belirterek, "Yüzde 90'ı yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz yüzde 100 olacak şekilde, bütün mahallelerimizde fiberin olması." dedi.

Haber 27-05-2021 15:31

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan'dan 20'li yaşlar challengeı uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, son günlerde popüler olan "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Kişisel verilerimiz bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız." ifadelerini kullandı.

Haber 07-05-2021 11:33

Türkiye'de 5G için tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2022 yılında 5G frekans ihalesini tamamlamayı, 2023 yılında da ilk sinyali vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Finans 28-04-2021 14:11

Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getiren Twitter'ın reklam yasağı kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'a verilen reklam yasağının kaldırıldığını duyurdu.

Haber 24-04-2021 01:07

Bakan Yardımcısı Sayan: Vatandaşlar artık 'Unutulma Hakkı'nı kullanabilecek (Unutulma Hakkı nedir?)

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7253 sayılı kanun çerçevesinde, vatandaşların artık 'Unutulma Hakkı'nı kullanabileceklerini bildirdi.

Haber 13-04-2021 07:27

Türkiye'ye temsilci atayan Pinterest'in reklam yasağı kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal ağ sağlayıcısı Pinterest'in, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi dolayısıyla reklam yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Haber 11-04-2021 08:34

BTK Türk kullanıcılar için Facebook'tan bilgi talep etti!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

Haber 06-04-2021 11:19

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Facebook uyarısı: Belirlediğimiz önlemleri alın

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook'taki veri skandalına ilişkin "20 milyona yakın vatandaşımızın telefon, konum, doğum tarihleri, e-posta verileri bir hacker platformunda yayınlandı. Tüm vatandaşlarımızın USOM'un yayınladığı önlemleri almaları büyük önem taşıyor." dedi.

Haber 05-04-2021 23:21

Xiaomi Türkiye’de üretime başladı! 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Üretim sürecinin daha önce başladığı Xiaomi’nin İstanbul Avcılar’daki fabrikasının resmi açılışı bugün yapıldı. Fabrika, 2000 kişiye istihdam sağlarken yıllık 5 milyon telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

Finans 29-03-2021 16:40

Bakanlık duyurdu: Twitter, Türkiye'ye temsilci atayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı.

Haber 20-03-2021 00:22

UYARSİS'in kurulması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de

Ulusal Mobil Uyarı Sistemi'nin (UYARSİS) kurulması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "UYARSİS sayesinde afet veya acil durumlarda, coğrafi alan içindeki kişilerin erken uyarı mesajlarını alabilmesi mümkün olacak" dedi.

Haber 26-02-2021 03:04

Bakan Yardımcısı Sayan'dan 'kripto para' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, kripto para birimleri ve blok zincir teknolojisinin, dünya ekonomisine yepyeni bir boyut kazandırdığını söyledi.

Finans 17-02-2021 15:06