Omuz Ağrısı Haberleri

Yaz aylarında sıklıkla görülüyor! Uzmanlar uyardı... 'Büyük problemlere yol açıyor'

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte açık hava ya da dış mekânda gerçekleştirilen spor aktivitelerinin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Gökhan Çakmak, “Özellikle yaz döneminin de gelmesiyle birlikte outdoor spor dediğimiz ekstrem spor yapan kişi sayısı oldukça artıyor. Aynı zamanda ülkemizde bisiklet ve motosiklet kullanımı da çok fazla arttı ve artmakta. Bununla beraber özellikle omuz ve dirsek çevresi yaralanmaları sıklıkla görülmektedir. Hastalar büyük problemlerle karşılaşabiliyor” dedi.

Kadin

Sol omuz ağrısı neden olur? Sol omuz ağrısının nedenleri

Sol omuz ağrısı birçok insanın günlük yaşamını etkileyen yaygın bir durumdur. Sol omuzdaki ağrı genellikle birtakım faktörlerden kaynaklanabilir ve bireyin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Sol omuz ağrısı ile başa çıkmak için uygun tedavi yöntemleri ve fiziksel terapiler aracılığıyla ağrının kaynağını anlamak önemlidir. Omuz ağrısının önlenmesi veya hafifletilmesi için uzun vadeli tedaviler de önem arz eder. Peki, sol omuz ağrısı neden olur?

Haber

Omuz düşüklüğü nedir? Omuz düşüklüğü neden olur?

Her insanda bazı dönemlerde birtakım ağrılar ortaya çıkabilir. Bu ağrılara neden olan faktörler ters bir hareketten kaynaklı olabileceği gibi ciddi bir hastalıktan dolayı da olabilir. İnsan vücudunda çok sayıda kas mevcuttur. Kaslarda görülen zayıflama bazı ağrıların ortaya çıkmasında büyük bir etkendir. Bu ağrılardan biri de omuz bölgesinde görülen ağrılardır. Her omuz ağrısının farklı bir sebebi vardır. Bu nedenlerden biri de omuz düşüklüğü rahatsızlığıdır. Peki, omuz düşüklüğü, neden olur?

Haber

Şiddetli omuz ağrısı neden olur? Omuz ağrısı evde nasıl tedavi edilir?

Omuz ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Omuz yapısı, birçok farklı kas, tendon, kemik ve bağın karmaşık bir bileşimi olduğundan, çeşitli nedenlerle ağrıya neden olabilir. Omuz ağrısı genellikle travma, yaralanma, tekrarlayan hareketler, postür problemleri veya yaşlanma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Peki, omuz ağrısı için ne yapılabilir?

Haber

Omuz Ağrısı

Omuz Ağrısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Omuz Ağrısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Boyun, omuz ve eklemlerdeki ağrıya dikkat! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Boyun, omuz ve eklemlerde yaşanan ağrılar gündelik yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Bu ağrıların birçok nedeni olabiliyor. Karaciğerde meydana gelen tehlikeli bir rahatsızlık olan sirozun belirtileri arasında boyun, omuz ve eklemlerde yaşanan ağrı da bulunuyor.

Haber

Karaciğerin bittiğini gösteren işarete dikkat! Hastaların yüzde 82'si aynı belirtiyi yaşıyor

Karaciğerin vücutta oldukça önemli olan yaşamsal görevleri bulunmaktadır. Vücutta kendini yenileyebilen tek organ olan karaciğer zararlı etkenlere maruz kaldığında sağlıklı dokusunu yenileyememektedir. Karaciğer yetmezliği, siroz gibi oldukça tehlikeli hastalıklar büyük problemlere neden olabilmektedir. Uzmanlar karaciğerin bittiğine işaret eden siroza sahip olan hastaların yüzde 82'sinin aynı belirtiyi yaşadığını açıklıyor.

Haber

‘Omzum ağrıyor’ deyip geçmeyin!

Uzun saatler bilgisayar karşısında çalışma, diz üstü bilgisayar (laptop) hatta şarj aleti derken iyice ağırlaşan çantamızı sık sık omzumuzda taşıma, toplu taşıma araçlarında askılıklardan tutunurken olası bir yanlış hareket ya da parklarda omuzları hareket ettirme aletlerini bilinçsizce kullanma…

Haber

Basit bir omuz ağrısı sandı hayatından oldu! Önemsiz görmeyin kanserin belirtisi olabilir

Omuz, sırt, boyun ağrıları vücudun en sık ağrıyan bölgeleri arasında bulunuyor. Bu ağrılar genellikle yanlış duruş nedeniyle kaynaklansa da geçmeyen ağrıların altında çok ciddi nedenler yatabiliyor. Omuz ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran bir kadın kanser olduğun öğrenerek hayatını kaybetti.

Haber

Sık sık kullanılıyor! Sırt ağrılarının en büyük nedeni

Sırt çantaları eşyaları taşımak için en iyi ürünlerden. Ağır eşyaları elde taşımaktansa sırtta taşımak çok daha kolay geliyor. Ancak sırt çantaları özellikle çocuklarda ortopedik sorunlara yol açıyor. Uzmanlar sırt çantaları hakkında ebeveynleri uyarıyor.

Haber