Öpücük Hastalığı Haberleri

Öpücük hastalığı nedir? Öpücük hastalığı belirtileri ve tedavisi

Kuşkusuz ki çocuklara duyulan ebeveyn sevgisini ifade etmenin en yaygın yolu onları öpücüklerle şımartmaktır. Ancak özellikle çocuklu ailelerin bu tatlı alışkanlıklarını "öpücük hastalığı" nedeniyle gözden geçirmeleri gerekebilir. Bu masum öpücükler, maalesef çocuğunuzda "öpücük hastalığı" adı verilen bir duruma neden olabilir. Öpücük hastalığı genellikle en sık 15-18 yaş grubu çocuklarda ve 5 yaş altı çocuklarda görülse de her yaş grubu risklidir. Peki, öpücük hastalığı nedir?

Haber 14-01-2024 16:13

20 yıl sürdü, 10 milyondan fazla asker gözlem altına alındı! Devasa araştırmadan çığır açan sonuçlar

Amerikan Ordusu'nun yaptığı bir araştırma, trafik kazalarından sonra erişkinlerde en fazla "engelliliğe neden olan" Multipl Skleroz (MS) hastalığının, daha önceden geçirilmiş bir virüs enfeksiyonuna bağlı gelişebileceğini ortaya koydu. 20 yıl süren ve 10 milyondan fazla ABD askerinin izlendiği bu büyük araştırmanın sonucu iki hafta önce dünyanın en saygın bilim dergilerinden Science'da yayımlandı. Ülkemizde Öpücük hastalığı olarak da bilinen virüsün, MS riskini 32 kat arttırdığı ortaya çıktı.

Haber 29-01-2022 11:36

Sağlıklı nesiller için öpmeden sevin

Prof. Dr. Ömer Cevit, bebeklik çağında sık görülen "öpücük hastalığı"nın çocukta ileri ki yaşlarda birçok soruna yol açabileceğini belirterek, ailelere çocuklarını "öpmeden sevmelerini" önerdi.

Haber 16-01-2015 12:04

Öpücük hastalığına yakalanabilirsiniz

Geçen hafta gazetelerde yer alan bir habere göre şarkıcı Esra Balamir, bir buçuk aydır öpüşme ile bulaşan bir hastalık ile boğuşuyor ve şiddetli boğaz ve kulak ağrıları çekiyormuş. Balamir, günlerce yemek yiyemediğini ve yüksek ateş nöbetleri geçirdiğini, hasta olduğundan bu yana kimseyle öpüşmediğini söylemiş. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, öpücük hastalığını Mynet okurları için yazdı.

Haber 13-09-2005 00:50

Diğer Haber Etiketleri

Öpücük Hastalığı

Öpücük Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Öpücük Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.