Orta Vadeli Program (Ovp) Haberleri

OVP'de güncelleme tarihi belli oldu! Yaz bitince programa ayar çekilecek

Orta Vadeli Program'ın (OVP) akıbetiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Şimşek yaz sonunu işaret ederek programın güncelleneceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni bir tarih verdi.

Finans

Bakan Şimşek duyurdu! OVP gözden geçirilecek, tarih verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program'la ilgili kritik açıklama geldi. Bakan Şimşek, OVP'nin gözden geçirileceğini söyledi. Şimşek, yaz sonunu işaret etti.

Finans

Bakan Şimşek'in OVP mesajında Erdoğan vurgusu! Bu programın tam olarak arkasında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'a dair değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Programımız çalışıyor, kurdaki oynaklık azaldı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ülkemizin kredi notunu arttırmaya başladılar. Hepsi 'Önümüzdeki dönemde arttırmayı planlıyoruz.' şeklinde bir görünüme sahipler" dedi.

Finans

Cari açık OVP tahminini aştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, 2022 yılında 49,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen cari açık, 2023 yılında 45,2 milyar dolara geriledi.

Finans

Orta Vadeli Program sonrası CHP'den 'kıdem tazminatı' tepkisi! 'Enflasyon' detayına dikkat çekti: 'En az 2 yıl daha mahkumuz'

Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin ekonomide 3 yıl boyunca atacağı adımları, alınacak önlemleri ve benzeri düzenlemelere içeren programa CHP'den tepki geldi. "İktidar alicengiz oyunuyla kıdem tazminatı hakkını gasbetmek için hazırlığa girdi" diyen CHP'li Uyar, yıllık enflasyon tahminin değişmesine dikkat çekip "En az 2 yıl daha çift haneli enflasyona mahkum olarak yaşayacağız" dedi.

Haber

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Orta Vadeli Planda flaş konut ve emeklilik detayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlanıyor. Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara düşük kredi kullandıracak. Bireysel emeklilikte tamamlayıcı uzun süreli bakım sigortası geliyor. İşte detaylar...

Finans

Kredi kartı kullanımına sınırlama! OVP’nin satır arasında dikkat çeken madde: Halka arzlar için de düzenleme yolda

Ekonomide 3 yıllık yol haritası Orta Vadeli Program (OVP) ile netleşirken enflasyonla mücadele, sıkı para politikası ve dalgalı döviz kuru uygulamasının devam edeceğine dair hedefler progamda ortaya konuldu. Bu kapsamda yeni dönemde birçok yeni düzenleme de hayatımıza girecek. Bunlardan en dikkat çekeni ise kredi kartı kullanımının sınırlanacağına dair hedef oldu. Son dönemde yaşanan halka arz furyası için de yeni düzenlemenin sinyali verildi.

Finans

Türk Lirası ve dolar için OVP'den yeni sinyal! 2 ihtimal ortaya çıktı: Ya dış kaynak, ya faiz artırımı… ‘Hızlı artışa izin verilmeyecek’

Ekonomide bu yılın ve 2024-2026 dönemine ilişkin öngörüler, dün açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile netleşti. OVP raporunda enflasyon ve dolar/TL için tahminler de güncellendi. Yıl sonunda dolar/TL kuru ortalamasının 23,9 TL düzeyin de olması beklenirken, bu seviyenin yakalanabilmesi için kalan 4 ayda kurun 28.38 TL'de seyretmesi gerektiği ancak rakamın 30 TL'yi görebileceği tahmin edildi. Yüzde 11'lik bu artış için, "doların hızlı artışına izin verilmeyeceği" yorumu yapıldı.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

OVP NEDİR? 2023 Orta Vadeli Program içeriği ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP kararları açıklaması!

Orta Vadeli Program (OVP) içeriği ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Türkiye'nin önümüzdeki 3 yıllık ekonomi programının detayları belli oldu. Peki, OVP nedir? 2023 Orta Vadeli Program içeriği ne? OVP kararları neler? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması...

Finans

Son dakika | Orta Vadeli Program'da yol haritası açıklandı: OVP'de enflasyon tahmini 2023 için yüzde 65'e yükseldi: Dolar için 23,9 TL öngörüsü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) açıklandı. 2024 yılı büyüme hedefi yüzde 4, kişi başına gelir 12 bin 875 dolar olarak hedeflenirken, 2023 enflasyon hedefi yüzde 65’e çıktı. Bu yıl sonunda 1.6 trilyon lira bütçe açığı öngörülürken, 2023'te dolar kurunun yaklaşık 23,9 TL olacağı paylaşıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

Erdoğan tek tek açıklayacak! Saat belli oldu: Orta Vadeli Program ile ekonomide yol haritası çiziliyor

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP) bugün açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 14.00’te açıklaması beklenen OVP ile Türk ekonomisinde 3 yıllık yol haritası belirlenecek.

Finans

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans

SON DAKİKA | Orta Vadeli Program'ın içeriği belli oldu: Bakan Şimşek ‘Programımızın üç temel bileşeni var’ diyerek duyurdu

Son dakika haberi... Orta Vadeli Program'ın detayları netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı paylaşım ile 3 maddede yeni OVP'nin detaylarını özetledi. Bakan Şimşek, ekonomi programının 3 temel bileşeninin, mali disiplinin tesisi, enflasyonun düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve yapısal reformlar olduğunu bildirdi.

Finans

Bakan Muş: Yıl sonu büyüme hedefimizi aşacağız

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracatımızdaki hızlı yükseliş ve ihracatın tetiklediği üretim artışıyla ivme kazanan yeni yatırımlarla, yıl sonunda Orta Vadeli Program büyüme hedefimiz olan yüzde 9 seviyesini de aşacağımıza ve çift haneli rakamlara ulaşacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Muş ayrıca, "Avrupa'da enflasyon son 30 yılın zirvesine ulaştı." dedi.

Finans

Ekonomistler, OVP'deki büyüme ve enflasyon öngörülerini değerlendirdi

Orta Vadeli Program'da (OVP) büyüme ve enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü revizyona gidilirken, analistler, yeni tahminlerin özellikle bu yıl açısından gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu, piyasa öngörüleri ile neredeyse örtüştüğünü belirtiyor.

Finans

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından Orta Vadeli Program ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Finans

Bakan Muş'tan 'ihracat hedefi' açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ihracatımızı 2021 yılında yüzde 24,4 artışla 211 milyar dolara; 2022 yılında ise yüzde 9,4 artışla 230,9 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Finans