Ortodonti Haberleri

Ortodonti ne demek? Ortodonti tedavisi nedir ve nasıl uygulanır?

Ortodonti diş ve çene yapısındaki bozuklukların teşhis ve tedavisini ele alan önemli bir diş hekimliği dalıdır. Bu alan kişilerin doğuştan gelen veya sonradan oluşan dişsel ve çenelerle ilgili düzensizliklerini düzeltmeyi amaçlar.Ortodonti tedavisi dişlerin ve çenelerin uygun bir hizaya getirilmesiyle sağlıklı bir ağız ve diş yapısının yeniden kazanılmasına yardımcı olur.

Haber 30-07-2023 20:51

Çarpık dişler her zaman ortodontik tedavi gerektirir mi?

Ortodontik tedavi gereksinimi çapraşıklıkların derecesine göre değişmektedir. Çapraşıkların ölçümü yapıldıktan sonra eğer çapraşıklıkların derecesi düşükse protez, yani estetik gülüş tasarımıyla tedavi edilebilir. Ancak çapraşıklık çok fazlaysa ve hastanın arkında da darlık varsa ortodontik tedavi yapılması gerekmektedir.

Haber 05-07-2022 12:13

Ayak sorunlarına göre hangi ayakkabı seçilmeli?

Siz de ayakkabı seçerken modaya ve kıyafetinize uyumuna mı dikkat ediyorsunuz? Üzülerek söylüyoruz ki ayakkabı seçiminde en ön sırada tutmanız gereken kriter ne renk, ne kıyafetleriniz ne de modanın size dayattıkları! Ayakkabı seçiminde birinci sıraya koymanız gereken madde sağlığınız... Ayak sağlığınız için ayak şeklinize göre ayakkabı seçimi yapmanız çok daha konforlu bir gün geçirmenizi sağlayabilir. Peki farklı ayak şeklilerine göre ayakkabı seçimi nasıl olmalı? İşte işin püf noktaları...

Haber 01-06-2021 14:02

Ortodontik tedavi nedir, kimlere uygulanır? Ortodontik tedavi yöntemleri dişlere zarar verir mi?

Ortodonti, diş, çene ve yüz bölgesindeki asimetrilerin tedavi edilmesini sağlayan, bu bölgedeki bozuklukları, yanlış pozisyonları, çenenin büyüme farklılığı tedavisini, gerek büyüme gerekse de ergenlik döneminde gerçekleştirebilen bir bilim dalıdır. Peki daha güzel bir gülüşe sahip olmayı sağlayan ortodontik tedavi dişlere zarar verir mi? İşte Ortodonti Uzmanı Dr. Kıvanç Cebesoy'dan ortodontik tedavi ile ilgili merak edilenler...

Haber 31-05-2021 17:36

Ortodonti

Ortodonti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ortodonti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ağız kokusunun sebepleri nelerdir?

Ağız kokusu kişiyi sosyal yaşamda zor durumda bırakabiliyor. Bu nedenle 7'den 70'e herkes ağız kokusunu önlemenin yollarını arıyor. Ancak uzmanlar ağız kokusunun neden kaynaklandığını bilmeden önlenemeyeceğine dikkat çekiyor.

Haber 07-03-2021 15:52

Diş eti hastalığı Covid-19 nedeniyle ölüm oranını 9 kat artırıyor!

Diş eti hastalığının koronavirüs ölümlerine davetiye çıkardığını söyleyen uzmanlar, yürütülen araştırmalar neticesinde diş eti rahatsızlığı bulunanların Covid-19 nedeniyle ölme ihtimalini 9 kat artırdığı saptandı. Uzmanlar, vatandaşları diş eti sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber 21-02-2021 10:41

Ortodonti tedavisinde yaş sınırı var mı? Ortodonti tedavisi nasıl yapılır, kimlere uygulanır?

Diş hekimliğinin özel bir dalı olan ortodonti ile ilgili her yaştan insanın merak ettiği bazı sorular bulunuyor. Özellikle ortodonti tedavisinde yaş sınırı var mı sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki, ortodonti tedavisi nasıl yapılır, kimlere uygulanır? Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Haber 16-02-2021 15:32

Pandemide artış gösterdi! Diş sıkma tedavisi masseter botoks ile gerçekleşiyor

Pandemi nedeniyle stres ve gerginlik yaşayan onlarca kişi diş sıkma nedeniyle çene ağrısı çekiyor. 1 yıldır hayatımızda olan pandeminin olumsuz etkileri arasında yer alan diş sıkma problemi yüzde 81 arttı. Konu ile ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Şafak Göktaş, masseter botoksu ile diş sıkma tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Haber 16-02-2021 10:24

Diş teli kullananlar ağız bakımını nasıl yapmalı? Braketlerin kırılmaması için...

Diş teli tedavisi zorlu ve uzun bir süreci kapsar. Diş teli kullanan kişilerin tedavi boyunca yemek yerken, ağız bakımı yaparken dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunur. Konuyla ilgili bilgi veren Diş Hekimi Zafer Kazak, braketlerin kırılmaması ve ağız sağlığının tam gerçekleştirilebilmesi için diş teli kullananların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Haber 11-02-2021 11:18

Daha kısa sürede ortodontik problemlerin çözülmesi mümkün mü?

Hepimiz rahatça konuşup gülmek istiyoruz. Gülerken fiziksel görünümümüzle ilgili endişe etmek istemiyoruz. Ortodontik problemler yüz estetiğini bozuyor ve ağız sağlığını tehdit ediyor. Fiziksel görünüme zarar vermesinin yanında psikolojik problemlere de neden oluyor.

Haber 01-02-2021 16:20

Ebeveynler çocuklarına diş fırçalama becerisini nasıl kazandırabilirler?

Çocuklarda ağız bakımı ve diş sağlığı bebek henüz anne karnındayken başlar. Anne hamilelik sürecinde beslenmesine dikkat etmişse, özellikle kalsiyum açısından zengin besinler tüketmişse, çocuğunun diş ve dişetleri sağlıklı olacaktır. Bebekler ortalama 6-12 ay arası diş çıkarırlar. Dişler çıktığı an temizliğine de başlanmalıdır.

Haber 29-01-2021 17:04

Gülüş tasarımı nedir? Gülüş tasarımı sonrası bunlara dikkat

Gülüş tasarımı, gülüşünden memnun olmayan hastalara uygulanan, daha güzel gülmelerini ve gülerken mutlu olmalarını sağlamak amaçlı yapılan bir tasarımdır. Gülüş tasarımı kişiye özeldir. Herkese farklı gülüş tasarımları uygulanabilir. Tasarımın amacı, kişinin kişiliğine, sosyal durumuna, ağzında var olan dişlerin durumuna göre plan yapmak ve bu plan doğrultusunda ilerlemektir.

Haber 29-01-2021 11:58

Diş teli tedavisinden sonra dişlerim eski haline döner mi?

Bütün ortodontik tedavilerin sonrasında hastalarımızın sıklıkla sorduğu ve endişe duyduğu sorulardan bir tanesidir. Ortodontik tedavilerden sonra dişler eski haline dönmek ister her ne kadar biz tedavi sürecinde dişlerin çene kemiğiyle kaynamasını beklesek de zaman içerisinde dişler eski haline gelmek istiyorlar. Hiçbir zaman başlangıç seviyesine dönmese de ufak tefek bozukluklar, çarpışıklıklar olabiliyor.

Haber 22-01-2021 11:42

Emzik ve biberon çene ve diş yapısını bozuyor

Üç yaşından sonra özellikle fizyolojik olmayan yalancı emzik emen ve biberonla beslenmeye devam eden çocuklarda, çene ve diş yapısında bozuklukların oluşabileceğine dikkat çekildi.

Haber 28-03-2006 10:50