Osteoartrit Haberleri

Osteoartrit (kireçlenme) nedir? Osteoartrit (kireçlenme) belirtileri ve tedavisi

Osteoartrit yaygın olarak kireçlenme olarak bilinen, eklemlerde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olan bir eklem hastalığıdır. Bu hastalık genellikle yaşla birlikte ortaya çıkar ve eklemleri destekleyen kıkırdak dokusunun zamanla aşınması ve bozulmasıyla ilişkilidir. Osteoartrit, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

Haber

Glukozamin faydaları: Glukozamin ne işe yarar?

Glukozamin, son yıllarda sağlık ve beslenme dünyasında giderek artan bir popülarite kazanan bir bileşiktir. Genellikle eklem sağlığını desteklemek için kullanılan glukozamin, eklemlerin yapısını ve fonksiyonunu destekleyerek özellikle eklem rahatsızlıklarıyla ilgilenen insanlar için önemli bir takviye olarak kabul edilmektedir. Peki, glukozamin faydaları nelerdir?

Haber

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Vücudunuzun iltihaplandığını gösteren ilk belirti

Uykudan uyandığımızda vücudumuzda yaşanan bazı farklılıklar önemli hastalıkların belirtileri arasında bulunuyor. Uzmanlar tekrarlayan belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor. Artrit belirtileri ilk olarak sabahları ortaya çıkıyor. Bu belirtilerin görmezden gelinmesi dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber

İlaçtan farkı yok! Eklem ve kas ağrılarını anında dindirir, iltihabı kurutur

Eklem ağrıları genç yaşlı demeden milyonlarca insanın çektiği rahatsızlıklardan biridir. Eklem ve kas ağrılarının birçok nedeni olabilir. En büyük nedeni ise osteoartrittir. Osteoartrit genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıksa da açık ara en çok eklem ağrısına neden olan rahatsızlıktır. Eklem ağrısını hafifletmek için her gün yapabileceğiniz bir şey var. O da daha sağlıklı beslenmektir. Eklem ağrılarını hafifletmek için atmanız gereken ilk adım kilo vermektir.

Haber

Osteoartrit

Osteoartrit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Osteoartrit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Osteoartrit nedir, belirtileri nasıl olur? Osteoartrit tedavisi nasıl yapılır?

Osteoartrit önce ağrı ve eklem sertliği ile kendini gösteren, ilerledikçe hastanın günlük işlerinde hareket kısıtlılığı oluşturabilen eklem kireçlenmesidir. Genellikle ileri yaş hastalığı olarak bilinse de artık orta yaş grubunda da sıklıkla görülmektedir. İşte eklem kireçlenmesine yol açan nedenler...

Trend

VSY Biotechnology, ortopedi ve fizik tedaviye yönelik ürün gamını genişletti

VSY Biotechnology; 2015 yılında ortopedi doktorlarıyla tanıştırdığı, eklemlerde hareketi kısıtlayan ve ağrıya neden olan dejeneratif eklem hastalığına (osteoartrit) karşı iyileştirici inovatif eklem içi enjeksiyonu Reviscon'u 3 farklı konsantrasyonda geliştirdi

Finans

El bileği ve el parmakları osteoartrozu

El bileği kireçlenmesi daima başka bir olaya bağlı olarak meydana gelir. Bu olay da genellikle el bileğindeki kırıklardır. Parmakta kireçlenme ise daima primerdir. Yani herhangi bir sebebe bağlı değildir. Genellikle parmaklarda en uç eklemde görülür. Daha az olarak parmaklarda ilk eklemlerde görülür. İşte detaylar!

Haber