Ötv Düzenlemesi Haberleri

Sıfır otomobilde ÖTV düzenlemesi olacak mı? Emre Özpeynirci’den net mesaj: ‘Araba fiyatlarının ucuzlaması için tek kriter var’

Sıfır otomobil satışları 1 milyon bandını aşarak geçtiğimiz yılda rekor kırmıştı. Otomotiv sektörü temsilcileri 2024’te satışlarda daralma yaşanmasını kaçınılmaz olarak görürken ‘ÖTV ile ilgili yeni bir düzenleme gelecek mi?’ sorusu da en çok merak edilen konular arasındaki yerini koruyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci de ÖTV düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak ÖTV indirimi ile ilgili bir düzenlemenin gelmesinin zor olduğunu söyledi.

Finans 02-02-2024 17:11

Cep telefonuna ÖTV indirimi gelecek mi? Resmi açıklama geldi! İşte ÖTV indirimde son durum

ÖTV indirimi için araştırmalar hızlandı. Cep telefonu, otomobil ve tablet almak isteyenler ÖTV düzenlemesi olup olmayacağını öğrenmek istiyorlar. Cep telefonunda indirim olacağı iddialarının gündeme gelmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Peki, cep telefonuna ÖTV indirimi gelecek mi?

Finans 06-01-2023 14:28

SON DAKİKA | İkinci el otomobil fiyatlarında 'ÖTV indirimi' hareketliliği! İndirim beklerken, herkesi ters köşe yapan sözler: Fiyatlar daha da artabilir...

Son dakika haberi: ÖTV matrah düzenlemesi sonrası bazı sıfır otomobil fiyatlarında düşüş beklenirken, gözler ikinci el otomobil piyasasına çevrildi. Özellikle sıfır ayarındaki ikinci el otomobillerde indirim beklentisi oluşurken, herkesi ters köşe yapan bir açıklama geldi. Uzmanlar, sıfır otomobillerdeki tedarik sorununun devam etmesi halinde ikinci elde otomobil fiyatlarının daha da yükselebileceği hatta sıfır araçları geçebileceği konusunda uyarıyor.

Finans 24-11-2022 12:41

Otomobil piyasasında 1 Aralık hareketliliği! Müşteriler Parasını şimdiden verelim diyor, markalar fiyatları yükseltti

1 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan ÖTV matrah düzenlemesi, otomobil piyasasını şimdiden etkiledi. Vatandaşlar, otomobillerde yaşanacak ucuzluk fırsatını kaçırmamak için şimdiden bayilere koştu. Müşteriler, "Parasını şimdiden verelim, satışı aralıkta yapalım" derken markalar ise fiyat artışına gitti. Öte yandan sıfır araç bulmanın da zor olduğu belirtildi.

Finans 22-11-2022 06:40

Ötv Düzenlemesi

Ötv Düzenlemesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ötv Düzenlemesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye'ye gelirse olay olur! Elektrikli otomobil için herkes bunu konuşuyor! Yüzde 40-45 daha hesaplı

İkinci el otomobilde fabrika çıkışlı yenilenmiş araç dönemi yeni yıldan itibaren hayata geçecek. Bu kapsamda en çok merak edilen konulardan biri de dönüşüm. Özellikle Asya ülkelerinde bir trend olan benzinli ve dizel otomobillerin elektrikli araca çevrilmesi ilerleyen günlerde gündeme gelebilir. Dönüşümün sıfır elektrikli araç fiyatlarına kıyasla yüzde 40-45 daha ucuz olabileceği öngörülüyor.

Finans 16-11-2022 12:29

Son dakika: ÖTV matrah güncellemesi öncesi beklenmedik hareket! Sıfır otomobile Kasım’da çifte zam: 15 günde yüzde 10 arttı

Son dakika: Sıfır otomobilde ÖTV matrah güncellemesi hazırlığı sürerken araba fiyatları düşecek diye umutlananlar için kötü haber geldi. Her ay başında güncellenen sıfır otomobil liste fiyatları, ay ortasında yeniden değişti ve ikinci kez zamlandı. Otodaki yeni zammın ÖTV’de matrah güncellemesi öncesi gelmesi dikkat çekti. Vatandaşlar ise araba almak için bekleme moduna geçtiklerini dile getirdi.

Finans 15-11-2022 13:58

‘Togg için ÖTV indirimi olacak mı?’ sorusu yanıt buluyor! Yasa teklifi hazırlıklarına başlandı! Togg’un fiyatı…

Milyonlarca kişinin beklediği otomobil satışlarındaki ÖTV indirimi Togg için gündeme geldi. 2023 seçimleri nedeniyle erken tatile girecek olan TBMM’de mart ayında yollarda olacak Togg için harekete geçmeye hazırlanılıyor. Togg’da ÖTV indiriminin de yer alacağı düzenlemenin yer alacağı torba yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine alınacağı öğrenildi. İşte Togg otomobili için ÖTV düzenlemesinin detayları…

Finans 14-11-2022 07:41

SON DAKİKA: ÖTV güncellemesi sonrası hangi model otomobile ne kadar indirim gelecek? Canlı yayında tek tek hesaplandı: 100 bin TL...

Son dakika haberi: Otomobil piyasasının günlerdir beklediği ÖTV indirimiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den flaş bir açıklama geldi. ÖTV'de indirim olmayacağını duyuran Nebati, matrahlarda düzenleme yapılacağını söyledi. Yapılan açıklama sonrası "Hangi otomobil modeli ne kadar ucuzlayacak?" sorusu merak edildi. ÖTV matrahında yapılacak olan çalışmanın detayları henüz açıklanmasa da vatandaşlar indirim hesabı yapmaya başladı. İşte sıfır araçlarda beklenen olası indirim tutarı.

Finans 11-11-2022 16:21

ÖTV indirimi ne zaman olacak? Araçlara ve telefona ÖTV indirimi gelecek mi? Torba yasada indirim detayı

ÖTV indirimi ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Araçlara ve telefona ÖTV indirimi gelip gelmeyeceği merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ÖTV ve KDV indirimine ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz.’ açıklamasında bulunmuştu. Peki, ÖTV indirimi ne zaman olacak? Araçlara ve telefona ÖTV indirimi gelecek mi?

Finans 10-11-2022 17:23

Araç ve telefonlarda ÖTV indirimi ne zaman gelecek? ÖTV indirimi olacak mı? 29 Ekim Özel Tüketim Vergisi indirimi düzenlemesinde son durum

ÖTV indirimi ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. Bu vergi alınan ürünler arasında arabalar ve cep telefonları da bulunuyor. 29 Ekim itibari ile ÖTV indirimi konusu yeniden gündem oldu. Peki, ÖTV indirimi olacak mı? Araç ve telefonlarda ÖTV indirimi ne zaman gelecek?

Finans 29-10-2022 12:37

ÖTV indirimi ne zaman yapılacak? İlk kez araba alacaklara ÖTV indirimi olacak mı? Heyecanlandıran açıklama

ÖTV indirimi ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Özel Tüketim Vergisi, belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. Araç alacak olanlar konu ile ilgili açıklamaları araştırıyorlar. Peki, ÖTV indirimi ne zaman yapılacak? İlk kez araba alacaklara ÖTV indirimi olacak mı?

Finans 12-10-2022 15:47

Araba alacaklar dikkat! İkinci elde yüzde 50 düşüş...

Vatandaşlar hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika haberlerini araştırırken yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Meclis Üyesi ve Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı herkesin araç ihtiyacını mayıs ve haziran ayında çözerek tatile gittiğini, bu nedenle şimdilerde ikinci el otomobil satışlarında yüzde 50’ye yakın düşüş olduğunu söyledi. Öte yandan otomobil fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Finans 04-08-2022 14:29

ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır otomobil alımında ÖTV indirimi olur mu, fiyatlar düşecek mi?

Yeni ÖTV düzenlemesi ile otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği araç almayı düşünen vatandaşlar tarafından merak edildi. Çok sayıda kişi arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapmaya devam ediyor. Peki ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır otomobil alımında ÖTV indirimi olur mu, fiyatlar düşecek mi? Ayrıntılar haberimizde...

Finans 27-07-2022 13:29