Özel Sağlık Sigortası Haberleri

Özel hastanelerin kapısından bile geçilmiyor! Vatandaşlar isyan etti: Fiyatı 100 bin TL'yi geçti

Hasta sayısı artıyor ama özel hastaneye gidenlerin sayısı yüzde 7.1 azaldı. Bunun en önemli nedeni ise özel hastanelerde istenen astronomik ücretler. Vatandaşlar kendilerinden sadece muayene için 1500-2500 TL arasında ücretler istendiğini belirtirken, özel sağlık sigortaları da çözüm olmuyor. Poliçede belirtilen sayıyı geçmek istemeyenler devlet hastanesinin yolunu tutarken, yıllık poliçe bedelleri yaşa ve hastalık durumuna göre 100 bin TL'nin üstüne kadar çıkabiliyor.

Finans 28-12-2023 07:28

Özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki fark nedir?

Sağlık sigortaları, özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası olarak ikiye ayrılır. Kişiler kendilerine uygun olan sağlık sigortalarını seçerek gerekli şartları yerine getirdikten sonra sigorta sahibi olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet desteklidir. Bu sigorta türünden yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olma koşulu vardır.

Haber 16-11-2023 00:32

Özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı? Özel sağlık sigortaları psikolog/psikiyatri desteği sağlar mı, neleri kapsar?

Ruh sağlığı için özel sağlık sigortası kapsamında özel bir poliçe oluşturulmuştur. Bu sigorta poliçesinin kapsamı şirketten şirkete değişiklik gösterir. Bu nedenle psikolog giderlerinin limitleri ile ilgili özel sağlık sigortasına dair net bir şey söylenemez. Özel sağlık sigortasının içinde bulunan teminatlara göre psikolog ve psikiyatri masrafları sigorta tarafından belli bir oranda karşılanabilir. Peki, özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı?

Haber 02-02-2023 15:20

Özel sağlık sigortası burun ameliyatını karşılar mı?

Özel sağlık sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde tedaviye göre sigortaya ödenen paranın haricinde bir ücret ödemeden veya belirlenen oranda bir ücretle tedavi olunabilir. 18-65 yaş arası bireyler SGK şartı aranmaksızın isteğe bağlı olarak özel sağlık sigortası yaptırabilir. Kişiler birçok farklı sebeple özel hastanelere başvurur ve bunlardan biri de burun ameliyatıdır. Peki, burun ameliyatını özel sağlık sigortası karşılar mı?

Haber 30-12-2022 16:50

Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Özel Sağlık Sigortası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Özel sağlık sigortası sünneti karşılar mı, çocuk sağlık sigortası nasıl yapılır?

Kişinin bağlı olduğu sigorta hizmeti eğer şartlar uygunsa aile içinde bulunan diğer bireylerin de sağlık hizmetlerini karşılar. Bu durumda hane içindeki çocukların herhangi bir sağlık sorunu yaşaması veya erkekler çocukları için sünnet operasyonu sigorta kapsamında yer alır mı sorusu sorulmaya ve sıkça araştırılmaya başlandı. Çocuklar, ebeveynlerinin üzerinden özel sağlık sigortasına sahip olabilir ya da direkt olarak çocuk için yapılabilir. Peki, özel sağlık sigortaları sünneti karşılıyor mu?

Haber 30-12-2022 16:50

Özel sağlık sigortası lazer göz ameliyatını karşılar mı, göz teminatı neleri karşılar?

Özel sağlık sigortalarının seçenekleri çeşitli olduğundan devletin sağladığı sigorta türlerine göre olarak karmaşık bir üründür. Ayrıca trafik sigortası gibi tüm ürün bilgileri devlet tarafından tam olarak tanımlanmaz ve tüm sigorta şirketleri için değişir. Devletin belirlediği özel sağlık sigortası kurallarına ek olarak her sağlık sigortası şirketinin kendi teminatları bulunur. Peki, lazer göz ameliyatı masraflarını özel sağlık sigortası karşılar mı, göz teminatı neleri karşılar?

Haber 30-12-2022 16:48

Özel sağlık sigortasına zam yolda! 'Yüzde 100'den aşağı bir artış beklemiyorum'

Geçen yıla göre yüzde 124 artan özel sağlık sigortasına yeni zam yolda... Artan enflasyon ve döviz sonrası hastanelerin maliyetleri arttı. Bu durumunda yeni yılda sigortalara zam olarak yansıyacağı belirtildi. İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, 'Yüzde 100'den aşağı bir artış beklemiyorum' dedi.

Finans 02-12-2022 08:07

Özel sağlık sigortasında isyan ettiren zam! 50 bin TL’ye yükseldi…

Özel sağlık sigortası yaptıran vatandaşlara da kötü haber geldi. Özel hastanelere gitmek zorunda kalan vatandaşlar sağlık sigortasına gelen fahiş zamlarla sarsıldı. Son bilgilere göre özel sağlık sigortası son 1 yılda 3 kat zamlandı. Geçen yıl 16 bin lira olan ayakta artı yatarak sağlık sigortası için 50 bin TL'yi bulan poliçe fiyatları talep edilmeye başlandığı öğrenildi.

Finans 28-11-2022 08:06