Parça Haberleri

Bir il bunu konuşuyor! Seçim sonrasının en ilginç haberi: Belediye araçlarını parçalayıp sattılar

31 Mart seçimleri sona erdi ve belediyelerde yeni başkanların mesaisi başladı. Değişim yaşanan birçok ilden farklı haberler gelirken en ilginci Ağrı Patnos'ta yaşandı. Belediyeye ait araçların parçalanarak hurdacılara satıldığı tespit edildi. Zabıtalar kentteki bütün hurdacıları gezerek parça arıyor.

Haber 18-04-2024 10:24

Bir parça nasıl yazılır? Bir parça ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcüklerin doğru yazımı, noktalama işaretlerinin nasıl kullanacağı vb. dilimizin doğru kullanımına dair her şey Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenir. İki sözcükten oluşan “Bir parça” gibi iki birleşik sözcüklerin nasıl yazıldığı, ayrı mı ya da birleşik şekilde mi yazılması gerektiği noktasında pek çok kişinin kafası karışıyor. Bu tür sözcüklerin doğru yazım şekilleri TDK yazım kılavuzlarında yer alır.

Egitim 28-09-2023 17:35

Ekspertiz firması fark etti! İkinci el araç aldı bakın ne çıktı

Otomobil satışlarında yapılan hileler gün geçtikte artıyor. Bir ekspertiz firmasının sahibi otomobilin tavan döşemesini kaldırdı ve gördüklerine inanamadı. Arabanın tavan döşemesini kaldırdı ve tahtalarla desteklendiğini fark etti.

Haber 09-09-2023 18:08

BIST’te parça hisse senedi özelliği var mı? Parça hisse senedi nereden alınabilir?

Parça hisse senedi, küsuratlı hisse senedi olarak da adlandırılan bir opsiyondur. Bu opsiyonun kullanılması, yatırımcıların belli bir şirketinin tam hissesinin bir parçasını alabilmelerini mümkün kılar. Dolayısıyla parça hisse senedinin, kişilerin yatırım portföylerine farklı şirketlerin hisselerini ekleme fırsatı sunduğu da söylenebilir. Ancak parça hisse alınması için bu seçeneğin mevcut olduğu bir aracı kurum bulunmalıdır. BIST’te parça hisse senedi özelliği var mı?

Finans 20-04-2023 10:51

Parça

Parça Hakkındaki Haberler Mynet'te. Parça Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Parça hisse senedi alım satım nasıl yapılır, alımında temettü var mı? Alınan parça hisse senedi nasıl satılır, alım satımı için gerekli olanlar nelerdir?

Küçük ölçekli bir yatırım yapmak isteyen kişileri borsada farklı seçenekler karşılar. Söz edilen bu seçeneklerden biri de parça hisse senedi olarak bilinir. Diğer ismi ile küsuratlı hisse senedi olarak bilinen bu opsiyon, yatırımcılara belli bir şirketin tam hissesinin 1 parçasını alma imkânı sunar. Yani parça hisse senedi alım satımı, portföyünü genişletmek ve birden fazla şirkete yatırım yapmak isteyen kişilerin vazgeçilmez seçeneklerindendir. Parça hisse senedi alım satımı nasıl yapılır?

Finans 20-04-2023 10:51

Parça hisse nedir, nasıl işlem görür? Parça hisse alımı nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?

Yatırımcıların bir kısmının aşina olduğu, diğer bir kısmının ise ilk defa karşılaştığı parça hisse senedinin anlamı sıklıkla araştırılır. Parça hisse senedi, adından da anlaşıldığı üzere tam hisse senedinden farklıdır. Dolayısıyla bu parça hissenin, belli bir şirketin 1 tam hissesinden ne gibi bir farkının olduğu bilinmelidir. Bu sayede küsuratlı işlemlere de değinilmesi mümkün olacaktır. İngilizcede fractional shares olarak yer bulan parça hisse senedi nasıl işlem görür?

Finans 20-04-2023 10:51