Paris İklim Anlaşması Haberleri

Yeni ÇED yönetmeliği AB mevzuatından daha korumacı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mehrali Ecer: - "Yönetmeliğimiz hem AB mevzuatıyla hem de dünyadaki yeni çevreci ve iklim dostu politikalarla yüzde 100 uyumlu. Hatta çevresel iyileştirme açısından daha da fazla kriter arz ediyor ve AB mevzuatının da üstünde çevresel açıdan korumacı yaklaşımlar bulunuyor" - "Artık ÇED raporlarında sera gazı azaltım planı istiyoruz, bu bir zorunluluk. Yine, yeni ÇED yönetmeliğiyle artık sıfır atık planı hazırlanmasını istiyoruz"

Yurthaber 12-08-2022 11:04

Felakete ramak kaldı! Bu tarih çok konuşulur: Rekor düzeyde sıcaklıklar, orman yangınları ve sel...

Dünya felaketin eşiğinde. İngiltere’nin ulusal meteoroloji servisi olan Met Office'in küresel iklim araştırması büyük panik yarattı. Araştırmaya göre, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın 1,5 dereceden fazla ısınma ihtimali yüzde 50 olarak belirlendi. Bu oran hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Ayrıca, 2022-2026 yılları arasında rekor düzeyde sıcaklıkların görülebileceği vurgulanırken, orman yangınları, aşırı sıcaklar ve sel gibi felaketlerin sıklıkla görülmesi konusunda da uyarı yapıldı.

Haber 12-06-2022 16:39

Erdoğan imzalamıştı! Paris Anlaşması 10 Kasım'da yürürlüğe girecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Paris Anlaşması'nın yürürlük tarihi 10 Kasım 2021 olarak belirlendi.

Haber 04-11-2021 07:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da gençlerle bir araya geldi: (1)

"(Paris İklim Anlaşması) Eğer bu adımı biz değil, bir başkası veya bir başka yönetim atmış olsaydı emin olun ülkemizde ve dünyada onu yere göğe sığdıramazlardı. Ama biz söz konusu olduğumuz için aynı kesimler adeta sağır ve kör kesildiler" - "Hangi kuşaktan olursa olsun gençlerimizle aramıza kimseyi sokmayız. Yeni bir terim ortaya koydum. Bizimki hangi kuşaktan? Bizimki Teknofest kuşağı"

Yurthaber 10-10-2021 22:03

Paris İklim Anlaşması

Paris Iklim Anlaşması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Paris Iklim Anlaşması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

CHP'li Özel, İçişleri Bakanı'na bu sözlerle yüklendi: Mızrak yine çuvala sığmıyor Süleyman Bey

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "AK Parti yönetimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesince, TÜGVA'ya usulsüz kiralama yapıldığını" iddia ederek, "Adalar Kaymakamı, Soylu'nun has adamı, AK Parti'nin gözdesi, Mardin Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri, adam dövdürüyor mahkeme kararına rağmen ve 'suç işleri bakanı' da ona polisleri veriyor. Mahkeme kararına rağmen hukuksuzluk yapanlara İçişleri Bakanlığı soruşturma açacak mı? Mızrak yine çuvala sığmıyor Süleyman Bey." dedi.

Haber 07-10-2021 16:41

Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması maddeleri ve amaçları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Paris İklim Anlaşması'nın TBMM Genel Kurulunda onaylandığını duyurdu. 2015 senesinde pek çok ülke tarafından imzalanmış olan anlaşma iklim ve çevre için önemli ve tarihi bir adım olarak nitelendiriliyor. Peki Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması maddeleri ve amaçları neler? İşte merak edilenler...

Haber 07-10-2021 16:32

Paris İklim Anlaşması Meclis'te kabul edildi

Türkiye’nin, Paris İklim Anlaşmasına taraf olmak için hazırlanan kanun teklifi tüm partilerin oyları ile TBMM Genel Kurul’da kabul edildi. Öte yandan kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 06-10-2021 22:16

Son Dakika: Paris İklim Anlaşması TBMM Dışişleri komisyonunda kabul edildi

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi.

Haber 05-10-2021 20:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kriter Dergisine mülakat verdi: (3)

"(Paris İklim Anlaşması) Glasgow'da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'ndan önce, 'karbon nötr' hedefli anlaşmanın onay aşamasını tamamlamayı planlıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam politikalarımızda köklü değişikliğe yol açacak bu süreci, 2053 vizyonumuzun ana unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz" - "İklim değişikliği konusunda küresel yönetişim mekanizmalarının etkin çalışmasını sağlamalıyız. Bu konuda da sadece kendimizi düşünen değil bütün insanlığı düşünen bir yaklaşıma sahip olmalıyız. Bu nedenle, her fırsatta dile getirdiğimiz 'Dünya Beşten Büyüktür' tespitini, iklim değişikliği konusunda da tekrar ediyoruz" - "Bu noktada da adil olmak zorundayız. Tabiata, havamıza, suyumuza, toprağımıza, yeryüzüne kim daha çok zararı verdiyse, kim doğal kaynakları vahşice sömürdüyse, iklim değişikliği ile mücadeleye en büyük katkıyı onlar yapmalıdır. Kimsenin 'ben güçlüyüm, bunun faturasını ödemem' deme lüksü yoktur" - "Uluslararası toplum bir 10 yıl daha Suriye krizinin devam etmesine izin veremez. Soruna, Suriye halkının beklentilerini karşılayacak şekilde, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı temelinde siyasi bir çözüm bulunması için daha güçlü bir irade ortaya koyulması gerekiyor" - "Suriye'de bir diğer önceliğimiz elbette terörle mücadele ve bölgenin terör örgütlerinden tamamen temizlenmesidir. Ancak görüyoruz ki biz terörle mücadele ederken, birileri terör örgütleri arasında ayrım yapıyor. Bu durum kabul edilemez"

Yurthaber 05-10-2021 14:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdi. Paris İklim Anlaşması'nın önemi, dünyanın ilk kapsamlı iklim anlaşması olması. Anlaşma sera gazı salınımının azaltılmasını planlıyor. İklim için ilk kez 197 ülke uzlaşma sağladı.

Haber 01-10-2021 11:29

AK Parti'den flaş Paris İklim Anlaşması açıklaması! İmzalar tamamlandı, muhalefetle de görüşülecek

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Paris İklim Anlaşması Meclis'in en önemli başlangıç işlerinden olacak. İmzalarımız tamamlandı. Muhalefetle de görüşeceğiz. Meclis’e en kısa sürede arz edip geçireceğiz. En hızlı şekilde geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber 22-09-2021 16:20

Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması maddeleri neler?

BM Genel Kurulu sonrası Paris İklim Anlaşması ve maddeleri merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Paris İklim Anlaşması'nı, atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Peki Paris İklim Anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması'nın maddeleri neler? İşte ayrıntılar...

Haber 22-09-2021 10:54