Pemfigus Hastaligi Haberleri

Pemfigus hastalığı nedir, neden olur? Pemfigus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Pemfigus, cilt ve mukozalarda kabarcıklara neden olan nadir bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerini yanlışlıkla hedef alması sonucunda ortaya çıkar. Pemfigus hastalığı, özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Hint alt kıtası gibi belirli bölgelerde daha yaygın olarak görülür, ancak dünya genelinde herkesi etkileyebilir. Peki, Pemfigus hastalığı geçer mi?

Haber 2024-03-21 15:16:19

Pemfigus hastalığı 1 yılda yüzünü tanınmaz hale getirdi! 'Aynaya bakamıyorum'

Erzurum'da yüzde 80 zihinsel engelli İbrahim Akan (38), milyonda 2 ya da 3 görülen pemfigus hastalığına yakalandı. Akan'ın yüzü, 1 sene içerisinde tanınmaz hale geldi. Aynaya ve kimsenin yüzüne bakamadığını belirten Akan, "Yüzüm biraz düzelse çok mutlu olacağım" dedi. Anne Akan ise, "Çocuğum her geçen gün gözümün önünde adeta çürüyor. Ne olur yardım edin" diye konuştu. İşte detaylar...

Haber 2024-02-09 12:25:41

Suriyeli Yezan'ın yaraları Türkiye'de sarılacak

"Pemfigus" hastalığı nedeniyle doğduğundan beri derisi soyulan İdlibli 4 yaşındaki Yezan Hüseyin, tedavi için Türkiye'ye getirildi - İki kardeşini aynı hastalıktan kaybeden Yezan'ın yaraları Türkiye'de sarılacak - Baba Yaser Hüseyin: "Yardım çığlığımıza sadece Türkiye'den karşılık geldi" -Anne Türkiyye Abdi: "Dünyadaki bütün insanlar Türkiye'ye gelerek insanlığın ne demek olduğunu öğrensinler"

Haber 2018-08-06 11:08:21

Diğer Haber Etiketleri