Pençe Kartal-2 Harekatı Haberleri

3 askerin şehit edildiği bölgede 20 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından, Pençe-Yıldırım bölgesinde üç askerin şehit olduğu terörist saldırısı ile ilgili olarak "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" açıklaması yapıldı. Bakan Akar, "Karadan ve havadan MİT ile koordineli şekilde başlattığımız operasyonlar sonucunda bu saldırıyı yapanlar dahil 20 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.

Haber 10-12-2021 23:02

Akşener'den Gara operasyonuyla ilgili 'sorumluluk' açıklaması

Son dakika haberine göre Gara'dan gelen şehit haberleri Türkiye'nin yüreğini yakarken, siyaset dünyasında ise 'sorumluluk' tartışmaları oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pençe-Kartal 2 Harekatı'nda "sorumluluk" tartışmalarına ilişkin, "Sorumluluk siyasi irade olarak o talimatı veren sayın Erdoğan'dadır. O da kendisi bunu itiraf etmiş, kabullenmiş, sorumluluğu almış. Güzel bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 18-02-2021 13:58

Şehit Jandarma Er Sedat Sorgun Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehidin naaşı, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde Abdurrahman Gazi Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi

Yurthaber 15-02-2021 14:12

Kahreden haberi Bakan Akar duyurdu! Alıkonulan 13 sivil şehit edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Gara bölgesinde yapılan askeri operasyonda alıkonulan 13 sivil vatandaşımızın şehit edildiğinin tespit edildiği açıkladı. Akar ayrıca, 48 teröristin ölü, 2 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Haber 14-02-2021 02:05

Pençe Kartal-2 Harekatı

Pençe Kartal-2 Harekatı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pençe Kartal-2 Harekatı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Pençe Kartal-2’de 2 terörist sağ olarak ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde icra edilen Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında daha önce etkisiz hale getirilen 42 teröriste ilaveten 2 teröristin sağ olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Haber 13-02-2021 17:22

Bakan Akar ve komutanlar sınırda

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sevk ve idare edildiği sınır hattında Harekat Merkezi’ne geldi.

Haber 13-02-2021 12:56

Son dakika: Gara'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37 oldu

Milli Savunma Bakanlığı Gara'daki operasyonla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Son bilgilere göre 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Pençe Kartal-2 Harekatı'dan toplam 37 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Haber 12-02-2021 18:05

Pençe Kartal-2 Harekatı şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Yüzbaşı Ertuğ Güler ve Yüzbaşı Burak Coşkun ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan'ın cenazesi, Ankara'da düzenlenen töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber 12-02-2021 15:12

Pençe Kartal-2 Harekatında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de katıldı

Yurthaber 12-02-2021 14:40

MSB açıkladı: Gara'da 33 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Pençe Kartal-2 Harekatı'nda, ilk belirlemelere göre barınak, sığınak, mühimmat depoları ile sözdekarargah yerleri ve mağaralardan oluşan 50'den fazla hedefi imha ettiği, aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 33 teröristi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Haber 12-02-2021 11:07

Milli Savunma Bakanı Akar, Kış 2021 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nde konuştu: (1)

"(Pençe Kartal-2 Harekatı) Bunun amacı, teröristlerin barınaklarını, sığınaklarını başlarına yıktık, yeni baştan birtakım yerlerde toparlanmaya çalışan teröristleri de orada etkisiz hale getirmek suretiyle bölgenin güvenliğini sağlamak" - "Irak ile olan ilişkilerimizi daha da pekiştirmek, geliştirmek, NATO konusundaki her türlü bilgi ve tecrübelerimizi de paylaşmak suretiyle Irak Silahlı Kuvvetlerinin daha etkin bir hale gelmesi konusunda bize düşen ne varsa iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bunları da yapmaya hazırız" - "Bizim hiçbir şekilde hiçbir komşumuzun topraklarıyla ilgili hak ve alakalarını çiğnemek gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değil. Bizim yapmaya çalıştığımız şey sınırlarımızın, halkımızın güvenliği, hak, alaka ve menfaatlerimizin korunması"

Yurthaber 11-02-2021 15:05

Pençe Kartal-2 Harekatı'ndan kahreden haber! Yüzbaşı Ertuğ Güler şehit oldu

Son dakika haberine göre Pençe Kartal-2 Harekatı'nda yaralanan Yüzbaşı Ertuğ Güler şehit oldu.

Haber 11-02-2021 10:57