Perseid Meteor Yağmuru Haberleri

İzmir'de görüntülendi! Perseid'in 'ateş topu'

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 13 Ağustos gecesi Perseid Gök Taşı Yağmuru'nu izleyip, 4 saatlik kayıt yapan astrofotoğrafçı Süleyman Akgüneş, içlerinde ateş topu gibi de görünen 40'a yakın meteoru görüntüledi. Akgüneş, "860 karelik seri çekime, 40'a yakın meteor denk geldi. Son saniyedeki ateş topu, bugüne kadar yakaladığım en büyüğü olabilir." diye konuştu.

Haber 11-09-2023 11:14

Balıkesir'deki Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde meteor yağmurunu izlediler

Meteor yağmurunu izlemek isteyen gökyüzü meraklıları, "2. Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği"nde bir araya geldi.

Yurthaber 14-08-2023 08:18

Yılın etkileyici doğa olaylarından! Perseid meteor yağmurunu izlemek için buluştular

Türkiye semalarını aydınlatan yoğun meteor yağmuru 12 Ağustos'ta gece saatlerinden itibaren izlenmeye başladı. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gökyüzü meraklısı, perseid meteor yağmuru için bir araya geldi.

Haber 13-08-2023 09:26

Perseid meteor yağmuru başladı mı, meteor yağmuru nasıl olur? Perseid meteor yağmuru nereden izlenir? Gökyüzüne bakmayı unutmayın!

Perseid meteor yağmuru için heyecanlı geri sayım devam ediyor. Yılın en görkemli göktaşı olayını izlemek isteyen vatandaşlar 'Perseid meteor yağmuru canlı izle ve Perseid meteor yağmuru başladı mı?' ekranlarını sorguluyor. Peki, Perseid meteor yağmuru başladı mı, meteor yağmuru nasıl olur? Perseid meteor yağmuru nereden izlenir? Gökyüzüne bakmayı unutmayın!

Haber 12-08-2023 23:37

Perseid Meteor Yağmuru

Perseid Meteor Yağmuru Hakkındaki Haberler Mynet'te. Perseid Meteor Yağmuru Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

PERSEİD METEOR YAĞMURU TARİHİ VE SAATİ: Perseid göktaşı yağmuru ne zaman, saat kaçta, Türkiye'de nereden izlenir?

Perseid meteor yağmurunun ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geri sayım sürerken konuya dair bilgi edinmek isteyen birçok kişi arama motorlarında "2023 Perseid meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Perseid göktaşı yağmuru ne zaman gerçekleşecek, saat kaçta? İşte detaylar...

Haber 12-08-2023 14:09

Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi? Türkiye semaları Perseid ile aydınlanacak

Perseid meteor yağmuru ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Yıldız kayması olarak da nitelenen bu doğa olayı bu ay yaşanacak. Geri sayım devam ederken birçok kişi arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi?

Haber 10-08-2023 11:51

Hafta sonu için hazır olun! Saat verildi... Meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak

Türkiye semaları hafta sonunda meteor yağmuru ile aydınlanacak. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanrıver, hafta sonu yaşanacak yoğun meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtti. Tanrıver, "Bunu en iyi şekilde seyredebilmemiz için ışıksız bir ortamda, gece karanlığında ya şehir dışında ya da yüksek yerlerde bulunmamız daha elverişli olacaktır" dedi.

Haber 10-08-2023 11:28

Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek, Türkiye'de görülecek mi? Ağustos ayında zirve yapacak olan Perseid meteor yağmuru nedir?

Perseid meteor yağmuru ile ilgili araştırmalar basında yer alan haberlerin ardından hız kazandı. Yıldız kayması olarak da bilenen bu doğa olayı, Ağustos ayında zirve yapacak. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek, Türkiye'de görülecek mi? Perseid meteor yağmuru nedir?

Haber 08-08-2023 14:43