Piyasalarda Bugün Haberleri

Dolar için çok konuşulacak sözler: Piyasaları ‘Mükemmel fırtına’ diyerek uyardılar…

Dolar/TL kuru dün 16,50 seviyesine yaklaşırken, piyasalar için çok kritik bir uyarı geldi. Resesyon ise piyasaların en çok korktuğu konular arasına girdi. Bu kapsamda piyasalar Fed'in şahin tutumunu desteklerken, dolar endeksinin önümüzdeki dönem için daha da yükseleceği belirtildi. Küresel ekonomiyi zor günlerin beklediği belirtilen 'Başekonomistler Görünüm Raporu’nda “mükemmel fırtına” vurgusu yapıldı. Bugün yurt içinde ise Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor....

Finans 26-05-2022 07:31

Piyasaların gözü Fed toplantı tutanaklarında

Küresel piyasalarda, enflasyon, büyüme ve daha fazla sıkılaşma odaklı endişelerin açıklanan veriler tarafından da desteklenmesi ile yüksek oynaklıkla birlikte karışık seyir devam ederken, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mayıs ayı toplantı tutanakları ve Almanya'nın büyüme verisi takip edilecek.

Finans 25-05-2022 08:57

Piyasalarda bugün neler takip edilecek?

Küresel pay piyasalarında, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan enflasyonist baskılara karşın iyimserliğin korunması dikkati çekerken, bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi verileri takip edilecek. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan enflasyonist baskılarla tahvil ve emtia piyasalarında dalgalanmaların sürdüğünü söyledi

Finans 05-04-2022 09:05

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan resesyon kaygılarıyla yeni haftanın karışık bir seyirle başladığı görülürken, bugün yurt içi piyasaların odağında mart ayı enflasyon verileri bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve ABD'de fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini dile getirdi.

Finans 04-04-2022 09:23

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelere dair olumlu haber akışı ile risk iştahı önemli ölçüde artarken, bugün ABD'de büyüme ve Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 30-03-2022 09:20

Piyasalar güne nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler, Asya'da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları ve para politikalarına yönelik endişeler devam etse de dün sert düşen petrol ve metal fiyatları pay piyasalarında pozitif bir seyir izlenmesini sağladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel bazda fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, tahvil ve emtia piyasalarındaki hareketlerin yatırımcı risk algısının şekillenmesi açısından önemini koruduğunu vurguladı.

Finans 29-03-2022 09:25

Piyasalar haftaya nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler ve para politikalarının seyrine ilişkin yönlendirmeler fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ederken, makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu yeni hafta karışık seyirle başladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel çapta fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, emtia ve tahvil piyasalarındaki hareketliliğin ne yöne evrileceğinin risk algısının şekillenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Finans 28-03-2022 09:12

Piyasalar haftanın son gününe nasıl başladı?

Küresel piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya'ya karşı uygulamaya alınan yaptırımların ABD ile Çin arasında da tansiyonu artırabileceği endişesiyle karışık seyrediyor. Analistler, ABD'nin Çin'e Rusya'ya yardım etmemesi konusunda sürekli uyarıda bulunmasına karşın, Çin'in Rusya'dan iskontolu petrol aldığına yönelik söylentilerin iki ülke arasında tansiyonu yükseltebileceği endişesiyle Çin pay piyasalarında satış baskısını artırdığını söyledi.

Finans 25-03-2022 09:26

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşının fiyatlamalar üzerindeki etkisi devam ederken, risk iştahı yeni haftanın açılışında düşük seyrediyor. Analistler, bölgede artan enflasyona yönelik atılacak adımların artan jeopolitik risklerle birlikte ötelenmiş olabileceğine dikkati çekerek, Lagarde'ın para politikasına yönelik sözle yönlendirmelerinin fiyatlamalar açısından önemli olacağını ifade etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 21-03-2022 09:09

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamındaki müzakerelerde ilerleme kaydedilememesi ve artan enflasyonist kaygılarla negatif bir seyir izlenirken, konuya ilişkin gelişmelerin yanı sıra bugün emtia fiyatlarının seyri ve yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 11-03-2022 09:32

Piyasalarda 'nükleer' endişesi

Ukrayna’da, Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’nde başlayan yangın küresel pay piyasalarında satış baskısının artmasına neden oldu.

Finans 04-03-2022 10:18

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda geçen hafta karışık bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftada yatırımcıların odağında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı ile Avro Bölgesi’nde enflasyon verileri olacak. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.050 ve 2.035 seviyelerinin destek, 2.090 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Finans 17-01-2022 09:25

Tüm gözler ABD'de! Piyasalarda neler bekleniyor?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahinleşen duruşu ve dünya genelinde rekor seviyelere çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla karışık bir seyir izlenirken, bu hafta gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve çarşamba ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başta olmak üzere yoğun veri takvimine çevrildi. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.050 seviyesinin direnç, 1.960 ve 1.930 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu söyledi.

Finans 10-01-2022 09:38

Piyasaların gözü enflasyon rakamlarında! İşte takip edilecek veriler

Küresel pay piyasaları yeni yılın ilk işlem gününde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin endişelerle karışık seyrederken, yurt içinde gözler enflasyon verilerine çevrildi. Yurt içinde, bugün gözler açıklanacak enflasyon ve ihracat verilerine çevrilirken, piyasalardaki dengelenme sürecinin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Finans 03-01-2022 09:06

Piyasalar yılın son gününe nasıl başladı?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantıyla, vaka sayılarının dünya genelinde hızla artmaya devam etmesi piyasalarda risk iştahını olumsuz etkilerken, yılın son işlem gününde tatil takvimi nedeniyle, açık olan piyasalarda düşük hacimli ve dalgalı bir seyir bekleniyor.

Finans 31-12-2021 09:51

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin açıklanan veriler ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırırken, pay piyasalarında düşük işlem hacmiyle karışık bir seyir izleniyor. Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2022 yılına ilişkin para ve kur politikası, yurt dışında ise ABD'de toptan ve perakende stoklar ile bekleyen konut satış verilerinin takip edilecek

Finans 29-12-2021 09:23

Piyasalar yılın son haftasına nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantının hızla yayılmaya devam etmesiyle karışık bir seyir izlerken, hafta boyunca sakin veri gündemi ile tatil takvimi sebebiyle pay piyasalarında sakin bir seyir izlenmesi bekleniyor. Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanımı, reel kesim güven endeksi ve sektörel güven endeksleri, yurt dışında ise ABD'de Dallas Fed imalat aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdiler

Finans 27-12-2021 09:20

Piyasalar yılın son haftasına nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantının hızla yayılmaya devam etmesiyle karışık bir seyir izlerken, hafta boyunca sakin veri gündemi ile tatil takvimi sebebiyle pay piyasalarında sakin bir seyir izlenmesi bekleniyor. Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanımı, reel kesim güven endeksi ve sektörel güven endeksleri, yurt dışında ise ABD'de Dallas Fed imalat aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdiler

Finans 27-12-2021 09:20

Son Dakika Altın Fiyatları... Gram altın tekrar bin TL olur mu? İşte son tahminler... Gözler bugün açıklanacak verilerde!

Son dakika altın fiyatları haberi... Gram altın fiyatları bin liranın üstüne çıktıktan sonra haftaya düşüşle başladı. Dolar/TL kurundaki sert dalgalanmalardan etkilenen altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. 639 liraya kadar gerileyen gram altının fiyatı tekrar yükselecek mi sorusu gündem olurken, küresel piyasalarda bugün ABD'nin açıklayacağı işsizlik maaşı başvuruları gibi veriler izlenecek. Peki altın fiyatları yükselir mi? İşte yatırım şirketlerinin son tahminleri...

Finans 23-12-2021 09:30

Piyasalarda gözler PPK toplantı özetinde

Küresel piyasalarda Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalmasıyla Noel tatili öncesi alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde Finansal İstikrar Komitesi toplantısı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak veriler takip edilecek.

Finans 23-12-2021 09:13

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Omicron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesi ile dün pozitif seyreden küresel pay piyasalarında gözler bugün ABD ve İngiltere'de açıklanacak 3. çeyrek büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrilirken, yurt içi piyasalarda ekonomi yönetiminin açıklamaları ve kur gelişmeleri odakta kalmaya devam ediyor.

Finans 22-12-2021 09:13

Küresel piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesi ile bu sabah pozitif bir görünümün hakim olduğu izlenirken, bugün ABD'de cari denge ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, yurt içinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye yönelik açıkladığı uygulamaların yansımaları takip edilecek.

Finans 21-12-2021 09:20

Küresel piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda geçen hafta merkez bankalarının faiz kararları ve sözle yönlendirmelerinin ardından sert dalgalanmalar yaşanmasının ardından, yeni haftaya negatif bir başlangıç yapıldı. Bu hafta Avrupa ve yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu görülürken, ABD'de yarın cari denge, çarşamba günü 3. çeyrek büyüme ve perşembe günü dayanıklı tüketim malı siparişleri, haftalık işsizlik başvuruları ve tüketici güven endeksi takip edilecek.

Finans 20-12-2021 09:12

Piyasalarda gözler Merkez Bankasında

Küresel piyasalarda, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerde değişikliğe gitmemesine karşın varlık alımlarının azaltılmasını hızlandırmasının ardından karışık bir seyir izlenirken, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) toplantılarından çıkacak kararların yanı sıra yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 16-12-2021 09:06

Son dakika: Dolar ve euroda yeni zirve! 15 Aralık dolar ve euro rakamları

Dolar bu sabah güne 14 seviyesinin hemen üzerinde başladı. Yükselişini sürdüren dolar/TL, 14,80 ile; euro/TL ise 16,69 ile rekor tazeledi.

Finans 15-12-2021 09:24

Piyasalarda gözler Fed faiz kararında

Küresel piyasalarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler ve enflasyonist endişelerle karışık bir seyir izlenirken, gözler bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısına çevrildi. Analistler, enflasyonist baskılar ve Omicron varyantına ilişkin endişelerin gündemde kalmaya devam ettiğini belirtti.

Finans 15-12-2021 09:06

Küresel piyasalarda gözler merkez bankalarında! İşte piyasalarda son durum

Piyasalarda bu hafta TCMB dahil 20'ye yakın küresel merkez bankasının alacağı para politikası kararları izlenecek. Küresel piyasalarda, bugünden itibaren yoğunlaşacak merkez bankaları kararları öncesinde Omicron varyantına yönelik endişeler ve enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle negatif bir seyir izlenirken, bugün Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ile ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri takip edilecek.

Finans 14-12-2021 09:03

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar, dünyanın önde gelen merkez bankalarının para politikası kararlarını açıklayacağı yeni haftaya pozitif başlarken, bugün yurt içinde sanayi üretimi ve ödemeler dengesi verileri takip edilecek. Analistler, bu hafta Fed'in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının yatırımcıların odağında bulunacağını belirtti.

Finans 13-12-2021 09:09

Piyasaların gözü ABD enflasyon verisinde

Piyasaların gözü nugün açıklanacak ABD'nin enflasyon rakamlarına odaklandı. Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi ve işsizlik oranı, yurt dışında ise Almanya ve ABD'de enflasyon ile İngiltere'de sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.050 seviyesinin direnç, 1.960 puanın destek konumunda olduğunu ifade etti.

Finans 10-12-2021 09:16

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler ve tekrar gündeme gelen enflasyon endişeleri ile dalgalı bir seyir izliyor.

Finans 09-12-2021 10:11

Küresel piyasalar Omicron varyantına ilişkin iyimserlikle yükseliyor

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalmasıyla pozitif bir seyir izliyor. Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve ABD'de JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.000 ve 2.040 seviyelerinin direnç, 1.920 puanın destek konumunda olduğunu ifade etti.

Finans 08-12-2021 09:28

Küresel piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalması ve Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlarıyla pozitif bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde hazine nakit gerçekleşmeleri, yurt dışında ise Almanya'da sanayi üretimi ve ZEW beklenti endeksi, Avro Bölgesi'nde üçüncü çeyrek Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ve ABD'de dış ticaret verilerinin takip edileceğini söyledi

Finans 07-12-2021 09:22

Küresel piyasalar yön arayışında

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantı ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahinleşen tutumuyla karışık bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini söyledi.

Finans 06-12-2021 09:02

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Küresel piyasalarda Omicron varyantı, enflasyonist baskılar ve para politikalarının gidişatına yönelik endişelerle dün karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise ABD'nin kasım ayı istihdam raporu başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 03-12-2021 09:03

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda Omicron varyantı, enflasyonist baskılar ve para politikalarında normalleşmenin beklenenden hızlı gerçekleşeceği endişelerinin yanı sıra karışık sinyaller veren makroekonomik verilerin ardından yön arayışının öne çıktığı görülürken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yatırımcı toplantısı, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) takip edilecek.

Finans 02-12-2021 09:14

Küresel piyasalarda 'Omicron' endişeleri

Küresel piyasalarda, Omicron varyantına yönelik endişeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın aralık toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasını (tapering) hızlandırmayı tartışacaklarını belirtmesinin ardından dün negatif bir seyir izlenirken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de yayımlanacak ADP istihdam raporu takip edilecek.

Finans 01-12-2021 09:03

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, dün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin endişelere karşın pozitif bir seyir izlenmesinin ardından, gözler bugün yurt içinde 3. çeyrek büyüme, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon verilerine çevrildi.

Finans 30-11-2021 09:14

Küresel piyasaların gözü Fed Başkanı Powell'da

Küresel piyasalarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan yeni varyant ve enflasyona dair endişelerle geçen hafta satış ağırlıklı bir seyir izlenmesinin ardından, yeni haftada yoğun veri gündemi ile para politikalarına yönelik sözle yönlendirmelerin fiyatlamalarda etkili olması bekleniyor.

Finans 29-11-2021 09:10

Küresel piyasalarda neler bekleniyor?

Küresel piyasalar, dün karışık bir seyir izlemesinin ardından bugüne, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan varyanta ilişkin endişelerle negatif başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası rezervler, yurt dışında ise ECB yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini belirtti.

Finans 26-11-2021 09:07

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Küresel piyasalar, enflasyon baskısı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışın oluşturduğu belirsizliklerle karışık bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantı özeti, yurt dışında ise ECB yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Almanya'da 3. çeyrek büyüme ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.

Finans 25-11-2021 09:44

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Enflasyon baskısı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikleri artırmasıyla küresel pay piyasalarında karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları ve ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Finans 24-11-2021 09:26

Küresel piyasalar ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını bekliyor

Küresel pay piyasaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden önce faiz artışına gideceği ve aralıkta varlık alım hızını tekrar düşüreceğine ilişkin endişelerle karışık bir seyir izlerken, bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomiye ilişkin konuşması ve küresel bazda Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 23-11-2021 09:16

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel pay piyasaları Avrupa'da uygulamaya alınan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) destekleyici para politikalarını beklenenden daha önce terk edebileceği endişesiyle karışık bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve yurt dışı üretici fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve 2. el konut satışları ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini söyledi.

Finans 22-11-2021 09:03

Piyasalarda neler bekleniyor?

Küresel pay piyasaları karışık bir seyir izlerken, bugün "şahin" olarak nitelendirilen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yetkilileri ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmaları takip edilecek. Analistler, bugünün veri takviminde Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve İngiltere'de perakende satışların öne çıktığını bildirdi.

Finans 19-11-2021 09:10

Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Merkez Bankası faiz kararı ne kadar oldu?

Merkez Bankası faiz kararının açıklanıp açıklanmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Piyasalar alınacak kararlara odaklanırken faiz kararı 14:00 sonrası açıklandı. Peki 2021 Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 18-11-2021 09:15

Yurt içi piyasalarında gözler Merkez Bankasında

Küresel pay piyasaları, dünya genelinde artan enflasyon baskılarıyla satış ağırlıklı bir seyir izlerken, bugün gözler yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. Analistler, bugünün veri takviminde ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Philadelphia Fed imalat endeksinin öne çıktığını bildirdi.

Finans 18-11-2021 09:09

Küresel piyasalarda enflasyon endişeleri devam ediyor

Küresel pay piyasalarında, ABD'de artan enflasyon baskılarının ABD Merkez Bankası'nı (Fed) beklenenden önce sıkı para politikasına zorlayabileceği endişeleri devam ederken, bugün İngiltere ve Avro Bölgesi'nde enflasyon verileri ile Fed yetkililerinin konuşmaları yatırımcıların odağında bulunuyor.

Finans 17-11-2021 10:09

Küresel piyasalarda neler bekleniyor?

Küresel pay piyasaları, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping çevrimiçi olarak ekonomik ve siyasi konuları tartışmak için bir araya gelmeleri ve toplantı öncesi her iki liderin yapıcı açıklamaları sonrası sakin seyrederken, bugün yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 16-11-2021 09:46

Küresel piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Küresel pay piyasaları, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping çevrimiçi olarak ekonomik ve siyasi konuları tartışmak için bir araya gelmeleri ve toplantı öncesi her iki liderin yapıcı açıklamaları sonrası sakin seyrederken, bugün yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 16-11-2021 09:08