Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Haberleri

TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli Elazığ'da aşı çalışmalarını anlattı:

"TURKOVAC ile birlikte ülkemizde bu tür pandemilere artık cevap verebilecek yetişmiş insan gücünün de oluşmaya başladığını düşünüyorum"

Yurthaber 18-03-2022 21:16

Prof. Dr. Çalış ve Prof. Dr. Özdarendeli, TURKOVAC'ın geçirdiği süreci anlattı:

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış: - "Gerçekten 20 aylık müthiş bir çalışmanın eseri bu. Aykut Hoca ile konuşurken belgesel olsa 2 saatlik, kitap olsa 2 ciltlik kitap olur diye düşünüyoruz" - TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli: - "Umut ediyoruz ki bundan sonra da yaygın kullanımla birlikte hem milletimize hem de daha yüksek ölçekli üretimle aşıya ihtiyaç duyan ve talep eden ülkelere de şifa olacaktır"

Yurthaber 10-01-2022 17:19

Son Dakika: TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli'den Delmicron açıklaması! Noktayı koydu

Son dakika haberine göre basında ve sosyal medyada yer alan yeni varyan "Delmicron" iddiaları kısa süreli paniğe neden olmuş, uzmanlardan gelen açıklamalarda böyle bir varyantın olmadığı belirtilmişti. Yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli de açıklamasında, Delmicron'un koronavirüsün bir varyantı olmadığını söyledi.

Haber 29-12-2021 14:04

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli TURKOVACı anlattı:

"TURKOVAC aşısının acil kullanım onayıyla birlikte yaygın olarak üretilecek, sadece ülkemize değil dünyaya insanlara şifa olacaktır diye düşünüyorum" - "Yakın zamanda seri üretimin oldukça yüksek kapasiteyle, her gün üzerine koyarak devam edeceğine inanıyorum"

Yurthaber 25-12-2021 11:31

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Hakkındaki Haberler Mynet'te. Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Akademisyenler TURKOVAC'ın acil kullanım onayı almasını değerlendirdi

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan: - "Özellikle faz çalışmaları esnasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en geniş kapsamlı klinik araştırma çalışmasını destekleyerek gerçekleştirdik" - Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara: - "Karşılaştırmada da hatırlatma dozu olarak bizim aşımız uygulandığında herkesin tam cevap verdiğini gördük"

Yurthaber 22-12-2021 15:56

Yerli aşı Turcovac'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli kimdir ve nereli? İşte Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin kariyeri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yerli aşının Faz-1 ve Faz-2 çalışmalarının bittiğini kaydetmişti. Yerli aşıyı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin hayatı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Yerli aşı Turcovac'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli kimdir ve nereli? İşte Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin kariyeri...

Haber 24-06-2021 15:25

Yerli aşı Turkovac mutasyon ve varyantlara karşı etkili mi? Prof. Dr. Aykut Özdarendeli açıkladı

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını duyurduğu Turkovac aşısının yaratıcısı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli yaptığı açıklamada, yerli aşının mutasyonlara karşı etkili olduğunu belirtti.

Haber 24-06-2021 10:26