Prof. Dr. Haluk Özener Haberleri

Deprem batıya doğru göç ediyor Beklenen Marmara depremi için korkutan sözler: 'Yaşayacağımız açık' diyerek büyüklüğünü duyurdu

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü acı hatıralarla anılırken Marmara Bölgesinde beklenen olası deprem için korkutan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Depremin batıya doğru göç ettiğini belirten Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bu coğrafyada 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık." dedi. Depremin zamanlamasını kimsenin bilemeyeceğini belirten Özener, "Yarın deprem olacakmış gibi psikolojinizi bozmayın ama olabildiğince hazır olun" dedi.

Haber 07-02-2024 11:02

Marmara'daki son depremler büyük Marmara depreminin habercisi mi? Prof. Dr. Haluk Özener yanıtladı

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da Gemlik körfezinde meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası dün de Yalova Çınarcık merkezli 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Art arda meydana gelen bu depremler, 'Büyük Marmara depreminin habercisi mi?' sorusunu akıllara getirdi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaşanan son depremleri değerlendirerek bu soruya canlı yayında yanıt verdi.

Haber 18-12-2023 12:59

'Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var' Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener'den dikkat çeken sözler '130 km'lik bir alan...'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var." ifadelerini kullanan Özener, sismik boşluklara değinerek "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu’da da farklı kırılmayan yerler var." dedi.

Haber 17-08-2023 16:55

Prof. Dr. Haluk Özener o ili işaret etti! 500 yıl boyunca en güvenli yer diyerek açıkladı

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş ile ilgili olarak, "Önümüzdeki 500 yıl için en güvenli yer Kahramanmaraş’tır. Bir daha o büyüklükte bir deprem olması için 500 sene geçmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Haber 12-04-2023 22:01

‘Artçı depremler 1 yıl sürecek’ Kandilli ‘17 Ağustos'tan sonraki en büyük deprem’ diyerek duyurdu

Tüm Türkiye’de merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.4 büyüklüğündeki depremin etkisi sürerken Kandilli’den yapılan açıklama dikkat çekti. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener yaşanan depremin 17 Ağustos’un ardından Türkiye’deki en büyük sarsıntı olduğunu belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Doğan Kalafat ise artçı depremlerin bir yol boyunca sürebileceğini belirtti.

Haber 06-02-2023 09:15

Kandilli Müdürü Özener'den olası Marmara depremiyle ilgili açıklama: 7 üzerinde olması bekleniyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Olası Marmara Depremi'nin 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Burada önemli olan depreme ne kadar hazır olduğumuz " dedi.

Haber 17-08-2021 09:24