Prof. Dr. İsmail Balık Haberleri

Koronavirüs vakalarında artış, hastaneye başvurular 5 kat arttı! 'Klima çarptı, üşüttüm' diyenler dikkat!

Türkiye'de koronavirüs vakaları yeniden artışa geçti. Artış oranın dünya ortalaması üzerinde olan Türkiye'de son günlerde hafif burun akıntısı, boğaz kaşıntısı gibi belirtilerle hastaneye başvuranların büyük çoğunluğu koronavirüs çıkıyor. Günlük vaka sayısının 5 kat arttığını belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Özcan Sönmez, "Pek çok kişi ‘beni klima çarptı, soğuk su içtim, gece camı açık yattım, üşüttüm’ diyerek hastaneye geliyor, test olanlar mutlak pozitif çıkıyor” diye konuştu

Haber 11-07-2022 07:55

Koronavirüs vakaları artışa geçti! Korkutan açıklama: Akciğerdeki tutulumu daha fazla

Türkiye'de son günlerde artan vakalar sonrasında Prof. Dr. İsmail Balık'tan korkutan bir açıklama geldi. Sonbahara doğru vaka sayılarında ciddi bir artış, yeni bir dalga yaşanabileceği endişesini paylaşan Prof. Dr. Balık, "BA.4 ve BA.5, en az BA.2 alt varyantı kadar bulaştırıcı. Fakat Omicron'un BA.4 ve BA.5 alt varyantlarında akciğer tutulumunun daha fazla olduğuyla ilgili veriler gelmeye başladı" dedi.

Haber 10-07-2022 11:23

Maymun çiçeğinin bulaşması kapanmayı gerektirmiyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık: - "(Maymun çiçeği virüsü) Kovid-19 ile karşılaştırdığımız zaman, yayılım hızının son derece yavaş olduğunu görüyoruz. Genel olarak insanlarla temasımızda hijyen tedbirlerine uyarsak, bu virüsün yayılması kolay olmayacaktır" - "Daha önce hayvanlardan insanlara bir bulaşma ön plandayken şimdi insandan insana bulaşmanın da olduğunu görüyoruz. Bu da virüste, insandan insana geçişi kolaylaştıran bir değişim olduğunu düşündürüyor"

Yurthaber 22-05-2022 11:17

BioNTech aşısı yaptıranlar dikkat! 3'üncü doz 'hatırlatma aşısı' ne zaman? Tarih belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'hatırlatma dozu' açıklamasının ardından BioNTech aşısı yaptıranlar "3'üncü doz ne zaman?" sorusunu sorarken, gelen bilgilere göre aşısını 5-6 ay önce yaptıranlar, kasımdan itibaren hatırlatma dozunu olabilecek.

Haber 10-09-2021 08:33

Koronavirüsü direkt öldüren ilaç! Umut oldu

Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Balık, koronavirüse karşı ABD'de geliştirilen ilacın Faz-3 çalışmalarına başladıklarını söyledi. Prof. Dr. İsmail Balık, "Bu ilaç; direkt virüsü öldüren, özellikle hastalığı ağır seyretme potansiyeli fazla risk grubundaki hastalara verildiğinde, yoğun bakıma gitme ve ölüm riskini azaltma özelliğine sahip. Orada çok etkili görüldüğü için biz de teklif edilmesi üzerine Faz-3 çalışmalarını yapmayı kabul ettik" dedi.

Haber 02-09-2021 11:24

Delta varyantı alarmı: 2 kat daha ölümcül

Türkiye'de vaka sayıları 20 bin civarında seyretmeye devam ederken, ölümler ise son günlerde 250'leri buluyor. Tedirgin eden tabloyu Delta varyantına bağlayan uzmanlar, virüsün, Vuhan'dakinden 2 kat daha ölümcül olduğunu belirtti. Öte yandan yoğun bakımların da dolmaya başlamasıyla alarm duruma geçildiği belirtildi.

Haber 01-09-2021 07:50

Prof. Dr. İsmail Balık'tan koronavirüs aşısı açıklaması: Ölümü yüzde 100 önlüyor

Prof. Dr. İsmail Balık, "Tam aşılarını yaptırmış olan kişilerde hastaneye gitme yüzde 93 oranında azalıyor. Ölüm ise neredeyse yüzde 100 oranında önlenmiş oluyor" açıklamasını yaptı.

Haber 31-08-2021 11:20

Koronavirüste yoğun bakıma yatış sıralamasını açıkladı

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Covid-19'da yoğun bakıma yatma açısından hiç aşı olmayanların ilk sırada olduğunu belirterek, "2'nci sırada tek doz aşı olmuş kişiler; henüz 2'nci aşısını olmamışlar. 3'üncü sırada ise 2'nci aşısını daha yeni olmuş bağışıklığı tam gelişmemiş kişiler. 4'üncü sırada da 2 doz aşı olmuş ve aradan 3 aydan daha fazla zaman geçmiş kişiler yoğun bakıma yatış sırasını oluşturuyor" dedi.

Haber 22-08-2021 11:48

Prof. Dr. İsmail Balık'tan Delta varyantı açıklaması

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, "Delta varyantı da girdiği ülkelerde 1 ay içerisinde hakim hale geliyor. Ülkemizde de ağustosun ortalarından itibaren Delta varyantını yüzde 80 oranında görmeye başlayacağız gibi duruyor. Bu yeni bir dalgaya sebebiyet verebilir" açıklamasını yaptı.

Haber 11-07-2021 11:33

Eski normale ne zaman dönebiliriz? Prof. Dr. İsmail Balık'tan önemli açıklamalar

Prof. Dr. İsmail Balık, "Günde 1 milyon doz aşı uygulanması durumunda temmuz ayı sonuna kadar toplumsal bağışıklık hedefine erişiriz. Sonbaharda ise eski normalimize dönebiliriz." dedi. Balık açıklamasında, "Elimizde yeterli aşı olduktan sonra toplumsal bağışıklığa ulaşmada en büyük engelimiz, aşı kararsızları." ifadelerini kullandı.

Haber 13-06-2021 22:39