Prof. Dr. Levent Kurnaz Haberleri

İstanbul’da deprem korkusu devam ederken yeni tehlike! Böyle devam ederse çok büyük bir sorun olacak

Kuraklık kabusu bu sene özellikle İstanbul’da vatandaşları korkutmaya başladı. İSKİ, ‘bu yazı problemsiz atlatacağımızı hesaplıyoruz’ açıklamasını yaparken uzmanlar büyük bir su sorununun oluşabileceği konusunda uyardı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, ‘Böyle devam ederse İstanbul'un çok büyük bir su sorunu olacak’ dedi.

Haber 01-03-2023 12:27

GRAFİKLİ - İstanbul'un barajlarında su seviyesi yüzde 32,25 olarak ölçüldü

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 32,25 ile son zamanların en düşük seviyesinde seyrediyor.

Yurthaber 06-01-2023 11:07

Ormanlar emdikleri karbonu yangında atmosfere geri salıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Serengil: -"Bir ağaç yandığında kendi kütlesinin yaklaşık dörtte biri kadar karbonu atmosfere salar. Odundaki karbon, orman yangını esnasında sadece sera gazları değil, hava kirletici gazlar şeklinde de atmosfere salınır" - Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz: - "Yetişkin bir ağaç yılda 20-25 kilo arasında karbondioksit emer. 30 senelik ağaçlardan oluşan bir ormanda yangın olduğunda bir çam ağacı 600 kiloya yakın karbondioksit salımına neden olur"

Yurthaber 27-07-2022 11:00

İklim değişikliğiyle birlikte dünyada orman yangınları hızla yaygınlaşıyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolunay: - "Başta ABD ve Avustralya olmak üzere tüm dünyada yaz aylarında büyük orman yangınlarıyla daha sık karşılaşmaya başladık. Önümüzdeki yıllarda da benzeri yangınların artarak devam edeceğini öngörüyoruz" - Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bor: - "İklim kriziyle hava daha kuraklaşıyor, daha sıcaklaşıyor. Bu kuru ve sıcak hava uzun sürdüğü zaman ormanların altındaki bitki örtüsünün kurumasıyla orman yangınlarının ortaya çıkma ihtimali artıyor"

Yurthaber 23-06-2022 13:59

İstanbul 3 adaya mı bölünecek? Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan flaş iddia: Deniz seviyesi 70 metre yükselecek

Birleşmiş Milletler'in yapmış olduğu küresel ısınma raporunun ardından Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan çok çarpıcı bir değerlendirme geldi. Deniz seviyesinin 70 metre yükseleceğini belirten Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul'daki birçok yerin sular altında kalacağını ve İstanbul'un 3 adaya bölüneceğini iddia etti.

Haber 11-08-2021 12:06