Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Haberleri

YÖK Başkanlığı’na atanan Erol Özvar kimdir? Erol Özvar kaç yaşında?

Bir son dakika gelişmesiyle Erol Özvar, YÖK Başkanlığı’na atandı. Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar gece saatlerinde YÖK Başkanlığı’na atandı. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise görevden alınarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atandı. Peki, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar kimdir?

Haber 30-07-2021 08:29

Son Dakika! Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Görev süresi dolan Yükseköğretim Kurulu Başkanı(YÖK) Mehmet Ali Yekta Saraç’ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmasına ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı.

Haber 30-07-2021 03:14

Son Dakika: YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Erol Özvar atandı

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, YÖK Başkanlığına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı.

Haber 30-07-2021 03:00

YÖK Başkanı Saraç'tan müsilaj açıklaması

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası) sorunu hakkında açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Bu konuya ilişkin bir bilimsel seferberliği başlatmamız icap ediyor." dedi.

Haber 10-06-2021 12:04

YÖK, aşı için Sağlık Bakanlığı’na talepte bulundu | Üniversite öğrencileri ne zaman aşılanacak?

2020 Mart ayından beri büyük bir sekteye uğrayan eğitim, ne yazık ki ülkemizde geri dönülemez sorunlara yol açabilecek düzeye ulaştı. Birçok öğrenci neredeyse hiç kampüs görmeden üniversiteden mezun olurken, YÖK bu konuyla ilgili bir adım atma kararı aldı.

Haber 20-05-2021 10:12

Üniversiteler açılır mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlar?

Türkiye'nin dört bir yanında okuyan üniversite öğrencileri, üniversitelerin açılma tarihini araştırmaya devam ediyor. 2020 yılının mart ayında 3 haftalık tatile giren üniversitelerde hâlâ uzaktan eğitim yapılıyor. Okullarının kapanmasının üzerinden 1 yıl geçmesi ile beraber üniversite öğrencilerinin gözü YÖK'ün vereceği karar çevrildi. Peki üniversiteler açılır mı? Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlar?

Haber 30-03-2021 12:20

Üniversiteler açılıyor mu? YÖK'ten Bahar dönemi üniversite kararı

Binlerce öğrenci üniversiteler açılıyor mu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kademeli normalleşmeye geçiş dönemi ile anaokulları, ilköğretim ve liselerde haftanın belli günlerinde yüz yüze eğitim başladı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında uzaktan eğitim sürecine geçiş yapan üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? sorusu sosyal medyanın da gündemine oturdu. Peki, üniversiteler ne zaman açıklanacak? İşte, YÖK'ten üniversite kararı!

Haber 16-03-2021 18:54

Üniversiteler ne zaman açılacak? Öğrencilerin gözü Kabine Toplantısında

Yeni normal adımlarının atılmaya başlamasının ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanması tekrar gündeme geldi. Yaklaşık 1 senedir online olarak süren üniversite eğitiminin yüz yüze olması hakkındaki açıklama Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan geldi.

Haber 11-03-2021 16:22

Üniversitelerin ikinci dönemi açılacak mı? YÖK’ten açıklama!

1 Mart 2021 Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından okulların açılması kararı alınmıştı. İllerin vaka sayılarındaki artışa göre il bazında alınan okulların açılması kararından sonra binlerce üniversite öğrencisi “Üniversitelerin ikinci dönemi açılacak mı?” sorusunu sormaya başladı.

Haber 04-03-2021 11:47

Üniversiteler açılacak mı? YÖK’ün üniversiteler hakkındaki kararı ne oldu?

Dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonucunda okulların il bazında kademeli olarak normalleşme sürecine dahil edileceği açıklanmıştı. Bu açıklamalardan sonra üniversitelerin açılıp açılmayacağı da binlerce öğrenci tarafından merak edilir oldu. Peki üniversiteler açılacak mı? YÖK’ün üniversiteler hakkındaki kararı ne oldu?

Haber 02-03-2021 16:37

Öğrenci affı son durum 2021... Öğrenci affı gelecek mi, YÖK Başkanı açıkladı mı? Kimler öğrenci affından faydalanabilir?

En son 2018 yılında yapılan öğrenci affının ardından, affa dahil olmak isteyen öğrenciler tarafından öğrenci affına ilişkin beklentiler devam ediyor. Önceki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ninde gündemine getirilen öğrenci affından yaklaşık 500 binden fazla öğrenci faydalanabilecek. Öğrenci affına ilişkin YÖK Başkanı Yekta Saraç en son 2 yıl önce açıklama yapmıştı. Peki üniversitelere öğrenci affı ne zaman gelecek? Öğrenci affı 2021 son durum nedir?

Haber 22-02-2021 15:29

Muhammed Emin Saraç son yolculuğuna uğurlandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın babası, Hadis alimi Muhammed Emin Saraç için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Erdoğan, "Muhterem hocamızı imam hatip okulu yıllarından itibaren tanıdım, tanıyorum. O günden, son dönemdeki yaşadığı sıkıntılara kadar zaman zaman fırsat buldukça ziyaretlerine de hep gittim ve bu ziyaretlerimde de kendisinden çok ama çok istifade ettim." dedi.

Haber 21-02-2021 14:53

Son Dakika: Muhammed Emin Saraç hayatını kaybetti

Türkiye'nin hadis alimlerinden Muhammed Emin Saraç vefat etti. Saraç'ın cenazesi, pazar günü öğle vakti Fatih Camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Emin Saraç'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı paylaştı.

Haber 19-02-2021 22:49

Üniversitelerde yüz yüze eğitim son durum... Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman açılacak, Şubat'ta açılır mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminde uygulamalı eğitimlerin yüz yüze, teorik eğitimlerin ise mümkün olduğunca çevrimiçi yapılması için tüm devlet ve vakıf üniversitelerine resmi yazı gönderdi. Üniversiteler yüz yüze eğitime açılacak mı? Peki üniversiteler Bahar Dönemi açılacak mı?

Haber 17-02-2021 10:55

Son Dakika: Üniversitelerde yüz yüze eğitim ile ilgili flaş açıklama

Son dakika haberi... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerde yüz yüze eğitim ile ilgili, "Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili gecikmeden gerekli karar alınacaktır" dedi.

Haber 15-02-2021 11:35

2021 Bahar Dönemi (2. dönem) üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, Şubat'ta açılır mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan üniversitelerin ne zaman açılacağına ilişkin açıklama bekleniyor. Çin'den gelen aşının yapılmaya başlanmasıyla öğrenciler, yüz yüze eğitimin yapılmasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüz yüze eğitim açıklamaları yaptı. Peki üniversiteler Bahar Dönemi açılacak mı, üniversiteler Şubat'ta açılacak mı?

Haber 10-02-2021 15:28

2021 Bahar Dönemi (2. dönem) üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, Şubat'ta açılır mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan üniversitelerin ne zaman açılacağına ilişkin açıklama bekleniyor. Çin'den gelen aşının yapılmaya başlanmasıyla öğrenciler, yüz yüze eğitimin yapılmasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüz yüze eğitim açıklamaları yaptı. Peki üniversiteler Bahar Dönemi açılacak mı, üniversiteler Şubat'ta açılacak mı?

Haber 04-02-2021 10:50