Prof. Dr. Zafer Kurugöl Haberleri

SON DAKİKA | Omicron ile ilgili tedirgin eden açıklama! İhtiyaç 8,4 kat arttı, 3 temel şey değişti

Koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron dünyada hızla yayılmasını sürdürürken bilim insanlarından da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Omicron varyantından korunabilmek için klasik virüse kıyasla 8,4 kat daha fazla antikora ihtiyaç olduğunu belirterek "Üç temel konuda değişiklik oldu. Bulaşıcılık, hastalık şiddeti ve aşılara karşı direnç değişti" dedi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise Omicron'a karşı 3'ncü doz aşı olunmalı çağrısında bulundu

Haber 27-12-2021 10:59

Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den korkutan Omicron açıklaması! Tarih verip uyardı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 'Nu' adıyla da anılan Omicron'un daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekip, "Salgın sürüyor, yeni bir dalganın ülkemize gelme olasılığı çok yüksek. Aralık ve ocak aylarında çok büyük artış olabilir" dedi.

Haber 28-11-2021 11:08

Prof. Dr. Zafer Kurugöl: Çocuklarda koronavirüs vakaları son 3 ayda yüzde 500'ün üstünde arttı

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, delta varyantıyla birlikte son 3 ayda çocuk Covid-19 vakalarında yüzde 500'ün üzerinde artış olduğunu vurgulayıp, "Özellikle ülkemizde de bilindiği gibi 12 yaş üzeri çocuklara aşı öneriliyor ancak bu gruptaki çocuklara önerilen aşı, isteğe bağlı. Bu öneriyi biraz daha güçlendirmek lazım" dedi.

Haber 20-11-2021 12:40

Bebeklere yanlış aşı yapıldı iddiasını ortaya atan Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den yeni açıklama

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını öne sürmesi büyük yankı uyandırdı.

Haber 24-09-2021 13:15

Prof. Dr. Zafer Kurugöl

Prof. Dr. Zafer Kurugöl Hakkındaki Haberler Mynet'te. Prof. Dr. Zafer Kurugöl Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

1 aylık bebeğe koronavirüs aşısı tartışması! Sağlık Bakanlığı yanlış aşıyı doğruladı

Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün "Bebek ve çocuklara yanlışlıkla kızamık aşısı yerine koronavirüs aşısı yapıldı" iddiası üzerine bir açıklama yaparak profesör hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. İzmir'de ise bir bebeğe yanlışlıkla Kovid-19 aşısı uygulandığını doğrulayan Bakanlık, bununla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü bildirdi.

Haber 24-09-2021 08:53

Bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl'den yeni açıklama

Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığına ilişkin iddialarının kabul edilemez olduğunu belirterek soruşturma başlattı. Soruşturma haberinin ardından Kurugöl, açıklamalarda bulundu. Kurugöl, "Benim vurguladığım yanlışlıkla olsa bile aşının çocuğa yan etki yapmadığı. Canlı yayınlarda bizler sizin kadar profesyonel olmadığımız için bazı sözcüklerde yanlışlık yapabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 23-09-2021 18:00

Son Dakika: Sağlık Bakanlığından Bebeklere yanlış aşı yapıldı iddialarıyla ilgili açıklama

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün, bebeklere yanlış aşı yapıldığı iddialarını yalanladı ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 23-09-2021 14:57