Reel Haberleri

Reel efektif döviz kuru endeksi Aralık 2023'te geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Aralık 2023'te TÜFE bazında 0,10 puan azalarak 55,15 ile dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Finans 04-01-2024 16:02

Reel kesim döviz açığı ekim ayında geriledi

Merkez Bankası verilerine göre reel kesim döviz açığı 2,29 milyar dolar düşerek 77,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Finans 03-01-2024 16:02

Reel kesim güven endeksi nedir, alt endeksleri nelerdir? Reel kesim güven endeksi nasıl yorumlanır?

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) finans ve ekonomi alanında kullanılan ifadeler arasında yer alır. Reel sektördeki temsilcilerin ekonomik durumlar ile ilgili gözlemlerini ifade etmek amacı ile İktisadi Yönelim Anketi kapsamında sorulan sorulara verilen yanıtların bir arada değerlendirilerek özetlendiği göstergeye reel kesim güven endeksi denir. Peki, reel kesim güven endeksinin alt endeksleri nelerdir?

Finans 18-11-2022 17:45

Reel faiz oranı nedir, düşerse ne olur? Reel faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?

Reel faiz oranı enflasyonun genişletici ve deflasyonun küçültücü etkilerinden basit bir işlem sayesinde arındırılmasını sağlayan faiz oranı türüdür. Nominal olan faizden enflasyonun yarattığı etkilerin çıkartılması sonucunda elde edilen faiz reel faiz oranı olarak adlandırılır. Nominal faizin enflasyondan arındırılmış hâli olan reel faiz oranı nasıl hesaplanır, düşerse ne olur?

Finans 18-11-2022 17:43

Reel

Reel Hakkındaki Haberler Mynet'te. Reel Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Reel efektif döviz kuru nedir, düşerse ne olur? Reel efektif döviz kuru hesaplama nasıl yapılır?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan birçok terim ve ifade vardır. Bu terimler her iki alanda farklı anlamlara sahip olabildiği gibi bazı terimler de her iki alanda aynı ifadeyi sağlayabilir. Reel efektif döviz kuru da bu ifadeler arasında yer alır. Bu terim bir veri için kullanılır. Türk lirasının sahip olduğu satın alma gücündeki değişiklikleri en gerçekçi şekilde ortaya koyan bir veri türü olan reel efektif döviz kuru nasıl hesaplanır ve düşerse ne olur?

Finans 18-11-2022 17:42

Reel ihracat nedir? Reel ihracat nasıl hesaplanır?

Ekonomi ve finans alanlarında birçok terim yer alır. Bu terimlerden biri de reel ihracat terimidir. Reel ihracat, ihracat miktar endeksi ile ifade edilen bir durumdur. Fiyatların sabit olması şartına bağlı olarak ihracat oranlarında oluşan değişiklikleri ölçer. Peki, reel ihracat nasıl hesaplanır?

Finans 08-11-2022 22:57

Reel ithalat nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan terimlerden biri de reel ithalat terimidir. İthalat miktar endeksi olarak ifade edilir. Buna göre fiyatların sabit olması şartı ile ithalat tutarında gerçekleşen değişiklikleri ölçmek için kullanılır. Verilerinin hesaplaması TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından yapılır.

Finans 08-11-2022 21:35