Refleksoloji Haberleri

Basit ve etkili masaj teknikleri - Rahatlatıcı masaj nasıl yapılır?

Masaj ve rahatlama bedenin ve zihnin gevşemesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Yoğun yaşam temposu, stres, fiziksel aktiviteler veya günlük sorumluluklar zamanla birikerek bedeni ve zihni yorabilir. Bu noktada masaj ve rahatlama teknikleri bir nefes alma molası sunar. Masaj uzman ellerle yapılan rahatlatıcı hareketleri içeren bir terapi yöntemidir. Bedendeki gerginlikleri çözerek kasları gevşetir, kan dolaşımını artırır ve stresin azalmasına yardımcı olur.

Haber 30-05-2023 10:25

Yüz refleksoloji masajı nasıl yapılır, nasıl uygulanır? Yüz refleksoloji noktaları nedir, zararı var mı?

Yüz refleksolojisi vücudumuzda dolaşan refleks bölgelerini takip etme yöntemi ile uygulanır. Refleksoloji tedavisi her kası canlandır ve yüzdeki kırışıklıkları yumuşatmak için en etkili doğal yüz germe tekniklerini içerir. Yüz sarkmaları, kırışma ve cilt problemleri için uygulanan masajlar, yüz refleksoloji noktalarında uygulanır. Peki, yüz refleksoloji masalı nasıl yapılır?

Haber 03-03-2023 17:23

Refleksolojinin zararları nedir? Refleksoloji kimlere uygulanmaz, yan etkisi var mı?

Refleksolojinin bilinen bir zararı olmasa da bazı durumlarda uygulanması uygun olmayabilir. Bazı hastalarda kas sertlikleri ortaya çıkabilir. Refleksolojinin uygun bir seçim olmayabileceği hamilelik, ayak yaralanmaları, açık yaralar ve kan pıhtılaşma sorunları gibi durumlar olabilir. Vücut ağrılarına da sebep olabileceği unutulmamalıdır. Peki, refleksoloji kimlere uygulanmamalıdır ve yanlış refleksoljinin zararları nedir?

Haber 27-02-2023 17:16

Refleksoloji bel ve boyun fıtığına iyi gelir mi? Refleksoloji ile fıtık tedavisi nasıl yapılır, fıtık refleksoloji uygulaması nedir?

Fıtıklaşmış bir disk, omurilik omurları arasındaki yumuşak dokunun arızalanmasıdır. Bu diskler düzgün çalıştıklarında hareketin etkisini emer ve hem kemikleri hem de sinirleri korur. Refleksoloji tedavisinin özellikle bel ağrısı olmak üzere sırt ağrısına da yardımcı olabileceği biliniyor. Refleksoloji ile boyun fıtığı tedavisi ve bel fıtığı tedavisi uygulamaları yapılabilir. Peki, refleksoloji bel ve boyun fıtığına iyi gelir mi?

Haber 27-02-2023 17:14

Refleksoloji

Refleksoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Refleksoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cinsel refleksoloji nedir? Cinsel refleksoloji noktaları haritasında hangi bölgeler var, cinsel refleksoloji noktaları nedir?

Cinsel refleksoloji cinsel hazzı artırmak için genel refleksolojinin ilkelerinin kullanıldığı, kökleri Çin tıp geleneklerine dayanan yöntemlerden biridir. Vücuttaki en güçlü refleks noktaları ise cinsel refleksoloji noktaları olarak değerlendiriliyor. Ayak altında kalan noktalara yapılan nazik hareketler sonucunda partnerlerin gevşemesi sağlanabilir. Peki, cinsel refleksoloji noktaları nedir ve ne işe yarar?

Haber 27-02-2023 17:12

Refleksoloji haritası nedir, refleksoloji masajı neye iyi gelir? Yüz el ayak refleksoloji ayak haritası nasıl uygulanır?

Refleksoloji ayaklar, eller ve kulaklarda sinir sistemi yoluyla vücudun belli kısımlarına bağlanan alan ve noktalar olduğuna dayanan bir alternatif tedavi çeşididir. Vücuttaki sinir uçlarının her biri bir vücut kısmına karşılık gelen refleks noktalarına sahiptir. Refleksoloji uzmanları bu refleks noktalarını uyarmak için özel parmak ve başparmak hareketlerini kullanır ve masaj yapar. Bunun sonucunda ilgili organda iyileşme ve yenilenme sağlanabilir. Peki, refleksoloji neye iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:10

Evde refleksoloji nasıl yapılır, ayak refleksolojisi evde nasıl uygulanır? Kendi kendine refleksoloji teknikleri nelerdir?

Refleksoloji tekniklerini evde kendi el ve ayaklarınızda uygulayabilirsiniz. Bunun için refleks bölgeleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Başparmak hareketi, sıvazlama hareketi, ovma hareketi, parmak hareketi ve sıkma hareketi ile evde refleksoloji masajı yapılabilir. Doğru uygulamalar neticesinde ilgili organ ya da bölgedeki ağrı ve şikayetlerde azalma olabilir. Peki, evde kendi kendine ayak refleksolojisi nasıl yapılır?

Haber 27-02-2023 17:09

El refleksoloji masajı nasıl yapılır, el refleksolojisi nedir? El refleksoloji noktaları nedir?

El refleksolojisi anında bir rahatlama, gevşeme ve motivasyon etkisine sahiptir. El refleksoloji noktaları ve el masajı tekniklerini öğrendikten sonra herkes kendi kendine bu masajı uygulayabilir. El refleksoloji haritası bilgisine sahip olmanız yeterlidir. El refleksolojisinin faydaları oldukça fazla olmakla birlikte kişiyi rahatlatır ve daha iyi hissetmesini sağlar. Peki, el refleksoloji masajı faydaları nedir ve hangi noktalara masaj yapılır?

Haber 27-02-2023 17:08

Ayak refleksoloji masajı nasıl yapılır, ayak refleksolojisi nedir? Ayak tabanındaki refleksoloji noktaları nedir?

Refleksoloji masajı, ayak refleksoloji noktaları olarak adlandırılan bölgelere basınç uygulanması ile gerçekleştirilen bir masaj tekniğidir. Refleksoloji masajı refleksoloji ayak haritası çıkarılarak refleksoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Ayak üstü ve ayak altı refleksoloji noktalarının her biri farklı bir organa ileti gönderir. Peki, ayak refleksoloji masajı yaparken hangi noktalara masaj yapılır?

Haber 27-02-2023 17:08

Refleksoloji masajı nasıl yapılır, ayak refleksoloji masajı nasıl yapılır? Refleksoloji masajı ile zayıflama nasıl olur?

Refleksoloji masajı el ve ayaklara masaj uygulamasıdır. Uygulama öncesi hastanın verdiği tepkileri ölçmek için ayaklara basınç uygulanır. Ayaklara uygulanan bu masaj ile ayaklarındaki problemli olan bölgeler tespit edilir. Ayaklarda bulunan refleksoloji noktaları vücudun her bölgesine sinyal gönderir. Sorun yaşanan bölgelerde iyileşme sürecine destek olması için refkleksoloji masajı uygulanır. Peki, refleksoloji masajı ile zayıflamak mümkün mü?

Haber 24-02-2023 17:45

Refleksoloji nedir, nasıl yapılır? Refleksoloji nasıl uygulanır, hangi hastalıklara iyi geli, faydaları nelerdir?

Refleksoloji el, ayak ve kulaklarda yer alan refleks noktalarının haritaları üzerinden uygulanan bir tekniktir. Ayaklar, organ ve sistemlerin yansıdığı noktaların en yoğun olduğu bölümler olduğu için çeşitli organlar uyarır. Ruh ve beden sağlığını desteklemek için refleksoloji uzmanları tarafından uygulanır. Refleksoloji, el ve ayaklardaki refleks bölgelerinin salgı bezlerine, organlara ve dokulara karşılık gelme ilkesine dayanan yardımcı bir tedavi yöntemidir. Peki, refleksoloji nedir?

Haber 24-02-2023 17:45

Refleksoloji nedir, zararı var mı? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?

Haber 10-06-2021 10:28

Parmak emme bir refleks

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Diş Hekimi Nesimi Özbey, parmak emmenin en önemli nedeninin bebeklerin, anne rahmindeyken parmak emme refleksini alması olduğunu söyledi.

Haber 26-09-2005 15:27