Saadet Partisi nedir?

Saadet Partisi nedir?

Saadet Partisi, 20 Temmuz 2001 yılında Necmettin Erbakan önderliğinde kurulan Türkiye siyasi partisidir.

Partinin kısaltması ‘SAADET’ iken, simgesi ise hilal ve beş adet yıldızdır. Partinin genel başkanlık görevini Temek Karamollaoğlu yürütmektedir. Parti 2018 yılında yapılan genel seçimlerde yüzde 1,34 oranında oy almıştır.

Milli Görüş hareketinin siyasi partisi olan SAADET, Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından kurulmuştur.

Partinin kapatılmasının ardından bağımsız kalan 105 milletvekilinden yarıya yakını Saadet Partisi’nde yer aldı. Partinin 2003 yılında gerçekleştirilen Birinci Olağan Kongresi’nde Necmettin Erbakan genel başkanlığa seçildi.

Partinin 3 Kasım 2019’da gerçekleştirilen Yedinci Olağan Kongresi’nde ise Temel Karamollaoğlu, ikinci kez genel başkanlığa seçildi.

Karamollaoğlu, partinin kuruluşunda yer aldı ve 1989-1995 yıllarında arasında Sivas Belediye Başkanlığı yaptı.

Saadet Saadet Partisi Haberleri

DEVA teklifi reddetti, SP ve Gelecek ortak grup kuruyor! İlk defa parti ismi verildi

Seçime CHP listelerinden girip milletvekili çıkaran DEVA Partisi, Gelecek ve Saadet Partisi'nin ortak grup kurma çalışmaları vardı. Çatı parti kurma teklifini DEVA Partisi, parti kimliğine zarar vereceği ve vatandaş tarafından doğal karşılanmayacağı gerekçesiyle reddetti. Bu gelişme sonrasında Saadet ve Gelecek'in bayramdan sonra Meclis'te grup kurmaya hazırlandığı belirtildi. SP İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya "Saadet çatısının daha doğru karar olacağı yönünde beklentimiz var " dedi.

Haber 27-06-2023 08:18

Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan yeni parti kuruyor! İsmi belli oldu, işte kulislerde konuşulanlar

Saadet, DEVA ve Gelecek partileri TBMM'de daha fazla söz sahibi olabilmek için yeni bir çatı parti altında birleşerek grup kurmaya hazırlanıyor. Kulislerde çatı partinin isminin netleşmeye başladığı da konuşuluyor. Öne çıkan iki isim var; Demokrasi Birliği ya da Demokrasi İttifakı...

Haber 22-06-2023 07:36

Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Kılıçdaroğlu'nun hazırım açıklamasına 6'lı masadan yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı "hazırım" çıkışı büyük ses getirirken 6'lı masadan ilk yanıtlar geldi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri "adaylık için somut adım" olarak yorumlanırken diğer muhalefet partilerinden gelen yorumlar ise dikkat çekti.

Haber 06-09-2022 08:09

SON DAKİKA: Adaylık tartışmasına altılı masadaki çıkışlarıyla dikkat çeken Karamollaoğlu da katıldı! İsim vererek 'güçlü' vurgusu yaptı

Son dakika haberi: Kemal Kılıçdaroğlu mu? Mansur Yavaş mı? Ekrem İmamoğlu mu? Meral Akşener mi? Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına hangi isimle çıkacak? Türk siyasetinde en çok konuşulan konuların başında aday süreci yer alıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldığı programda adaylık tartışmaları hakkında konuşarak 'güçlü' vurgusu yaptı.

Haber 24-08-2022 08:28

Altılı masanın son toplantısı öncesi flaş gelişme! İlk kez olabilir: Ortak aday...

Altılı masanın ilk tur toplantılarının sonuncusu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak. 21 Ağustos'taki kritik görüşme öncesi masada birçok konu yer alırken olası cumhurbaşkanı adayına ilişkin de önemli bir gelişmenin yaşanacağı iddia edildi. Buna göre, toplantı sonrası paylaşılması beklenen ortak metinde, adayın eşkali ilk kez paylaşılabilir...

Haber 17-08-2022 07:10

'İdam' çıkışı gündem yaratmıştı! Erdoğan'ın sözlerine Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan destek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınlarındaki cezayla ilgili idam çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Ne olursa olsun cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi" diye konuştu.

Haber 25-06-2022 14:17

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan açıklama: Hukuken...

2023 Haziranı'nda yapılacak seçimlere adım adım yaklaşılırken Millet İttifakı'nın çıkaracağı aday merak konusu oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın çıkaracağı aday ile ilgili soruya "Hukuken seçim tarihi belirlendikten sonra altılı masa veya muhalefet olarak bizler bir araya gelip Cumhurbaşkanı adayını açıklarız" yanıtını verdi.

Haber 15-06-2022 14:04

Son Dakika: Altılı masadan ortak açıklama: Seçim sonuçları kesinleşene kadar ortak çalışmaya ve iş birliğine devam edeceğiz

Son dakika haberi: Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa dördüncü kez toplandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantının ardından gece saatlerinde yapılan açıklamada, "Altı siyasi parti olarak yol haritamızda belirlediğimiz şekilde, seçim sonuçları YSK tarafından ilan edilip kesinleşene kadar ortak çalışmaya ve iş birliğine devam edeceğiz" denildi.

Haber 30-05-2022 03:04

Altılı masa dördüncü defa toplandı! Gelecek Partisi ev sahipliği yapıyor

Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa yeniden toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal 4’üncü kez bir araya geldi.

Haber 29-05-2022 20:11

Altılı masanın kritik toplantısı öncesi yeni gelişme! Seçim güvenliği komisyonu bir araya geldi

Muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masada alınan 'seçim güvenliği' kararına ilişkin oluşturulan komisyon, liderlerin buluşması öncesi bir araya geldi. 6 partinin kurmaylarından oluşan komisyon, seçim güvenliğine ilişkin yol haritasını belirlerken, ortaya 4 ana başlık çıktı.

Haber 27-05-2022 07:41

Karamollaoğlu çağrıda bulundu: Öncelikli alan ilan edilmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Gıda ve tarımda kendi kendine yeterlilik, eskiye nazaran çok daha önemli hale geldi. Bu yüzden artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip derhal bir 'milli tarım ve gıda stratejisi' belirlenmelidir" diye konuştu.

Haber 18-05-2022 13:50

Muhalefet seçim mesaisine başlıyor! Yol haritası belirlendi

Türkiye 2023 seçimlerine doğru yaklaşırken altı muhalefet partisinin oluşturduğu "6'lı masa" mesaiye başlıyor. Altı partinin temsilcilerinden oluşan Seçim Güvenliği Komisyonu, partiler arası bilgi ve teknoloji paylaşımında bulunarak her ay liderlere rapor sunacak.

Haber 03-05-2022 09:01

Altı muhalefet partisinden bir ilk! Seçim güvenliği için...

Altı muhalefet partisinin, seçim ve sandık güvenliği konusunda ortak çalışma kararının ardından oluşturulan "seçim güvenliği komisyonu" ilk toplantısını yaptı.

Haber 27-04-2022 23:39

Kılıçdaroğlu'nun sözü tartışmaya yol açtı! Karamollaoğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ya benimle olun ya yolumdan çekilin' sözü tartışılmaya devam ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun sözünün, 'Cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiği' şeklinde yorumlanmasıyla ilgili soruya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "O verilen mesaj iktidara demektir" diye konuştu.

Haber 27-04-2022 18:08

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: 'Ben olsam bugün istifa ederdim'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezasına tepki gösterdi. Kaaramollaoğlu, "Bir sivil neyin casusluğunu yapacak? Ben bu yaklaşımda yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Bu söylediğimi AK Parti'nin içinden söyleyen varsa burada bir hata var demektir. İktidar pusulayı şaşırdı. Ben olsam o partide, bugün istifa ederdim" diye konuştu.

Haber 27-04-2022 15:16

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının tarif edildiği altılı masada neler konuşuldu?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde Pazar akşamı gerçekleşen altı muhalefet partisi liderinin buluştuğu yuvarlak masa toplantısında seçim işbirliği konusunda kararlılık mesajı verilirken, ilk kez cumhurbaşkanı adayının nitelikleri de ortak metinle tarif edildi.

Haber 26-04-2022 05:39

Son Dakika: 6 muhalefet liderinin üçüncü buluşması sona erdi! Ortak açıklama geldi

Son dakika haberi: 6 muhalefet lideri üçüncü kez toplandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin genel başkanları Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından yapılan açıklamada "Uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 25-04-2022 01:30

AK Parti'nin oyları neden düşmüyor? Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken sözler: 3 maddede açıkladı

Siyasi partilerin seçim çalışmaları sürerken, anketler de gelmeye devam ediyor. 2023 seçimlerine yönelik yapılan anketlerdeki en dikkat çeken oran ise AK Parti'nin oyları. Ekonomide yaşanan tartışmaların olduğu şu günlerde AK Parti'nin oylarında düşüş olmamasının nedeniyle ilgili konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, birbirinden önemli konulara değindi.

Haber 23-04-2022 14:57

Son anket sonuçları sosyal medyayı salladı! AK Parti ve İYİ Parti'deki değişim ve sürpriz...

Son dakika haberi: Son seçim anketinde partilerin oy oranları dikkat çekti. ORC Araştırma'nın yapmış olduğu son anket çalışmasında katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu sorulurken, yüzde 7'lik fark gündem oldu. 2018 seçimlerini en doğru şekilde tahmin eden ORC Araştırma şirketinin seçim anketinde, son seçimlere oranla AK Parti ve İYİ Parti'nin oy oranında büyük değişim olduğu görüldü.

Haber 22-04-2022 12:59

Üçüncü İttifak, Millet İttifakı’nda kayıp yaratır mı?

Üçüncü İttifak ihtimalini gündeminde tutan Saadet, Gelecek ve DEVA partileri bir yandan "Yüzde 7’yi aşar mıyız?" sorusuna yanıt ararken bir yandan da "Bu durumda muhalefetin vekil sayısı düşer mi?" endişesi yaşıyor.

Haber 20-04-2022 09:51

SON DAKİKA | Yeni İttifak mı geliyor? Saadet Partisi'nin çıkışı sonrası HÜDAPAR'dan ilk açıklama

Son dakika haberi: Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nden gelen 'yeni ittifak' çıkışı gündem yarattı. Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun kritik görüşme sonrası böyle bir açıklama yapması gözleri HÜDAPAR'A çevirdi. İttifak iddialarıyla ilgili beklenen açıklama ise HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan geldi.

Haber 19-04-2022 08:37

SON DAKİKA | Üçüncü İttifak çıkışının detayları! 'İttifak içinde ittifak' formülü masada, cumhurbaşkanı adayı...

Son dakika haberi: Seçim yasasına karşı Millet İttifakı'nın nasıl bir hamle yapacağı merak konusu olurken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'üçüncü ittifak' çıkışı gündem oldu. Kulislerde 'ittifak içinde ittifak' formülünün masada olduğu konuşuluyor. Buna göre kurulan yeni ittifak; milletvekili listesinin ayrı oluşturacak ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak adaya destek verecek.

Haber 16-04-2022 08:05

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli gelişme! 6 muhalefet partisi uzlaştı: Tek aday...

Son dakika haberi: Ankara kulislerinde seçim hareketliliği başlarken 6 muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tutumu da netleşiyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde, dün ikinci kez bir araya gelen liderler adaylık konusunda uzlaşmaya vardı. İşte cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için 6 muhalefet partisinin üzerinde anlaştığı formül...

Haber 28-03-2022 11:37

Son Dakika: 6 muhalefet liderinin buluşmasının ardından ortak açıklama geldi

Son dakika haberi: 6 muhalefet lideri Deva Partisi ev sahipliğinde ikinci kez buluşmuştu. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından ortak açıklama geldi. Açıklamada "Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz, bizler Türkiye'yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye'nin sorunlarından çok daha büyüktür." ifadeleri kullanıldı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 28-03-2022 00:56

İlk fotoğraf paylaşıldı! 6 muhalefet lideri ikinci kez bir araya geldi

6 muhalefet lideri Deva Partisi ev sahipliğinde ikinci kez buluştu. DEVA Partisi'nin sosyal medya hesabından söz konusu buluşmayla ilgili paylaşılan videoda liderleri, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın karşıladığı görüldü. Toplantı 19.40'da başladı. Basına kapalı olan gerçekleşen toplantının ardından yazılı açıklama yapılması beklenirken görüşmeye ilişkin ilk fotoğraf da geldi.

Haber 27-03-2022 20:11

SON DAKİKA | 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! 23 maddelik 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatı

Son dakika haberi: 6 muhalefet partisi lideri, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' çalışmasını kamuoyuna sunmak üzere bir araya geldi. 2023 seçimleri için muhalefet açısından büyük önem taşıyan kritik günde; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları 23 maddeden oluşan 48 sayfalık mutabakat metnine imza attı. Söz konusu mutabakat metninde; seçim barajı, cumhurbaşkanının görev süresi, HSK, Kayyum ve KHK gibi kritik konularda değişiklikler yer alıyor.

Haber 28-02-2022 14:22

Muhalefetin 28 Şubat'taki toplantısı için davetiyeler hazırlandı! 6 muhalefet liderinin isimlerinin yazılış sırası dikkat çekti

Muhalefetteki 6 siyasi partinin liderlerinin bir araya geldiği toplantının yankıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bir araya gelen 6 lider, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni üzerinde anlaşmaya vardı. Söz konusu metnin 28 Şubat'ta açıklanacağı belirtilirken, kritik toplantı için hazırlanan davetiyedeki bir detay dikkat çekti. Davetiyede 6 siyasi partinin liderlerinin imzası bulunurken, söz konusu davetiyede parti isimlerinin sıralaması gündem oldu.

Haber 21-02-2022 07:49

Son dakika: Toplantının tarihi tartışmalara neden olmuştu! Davetiyede o detay dikkat çekti

Son dakika haberi: Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları yapmak için geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 6 muhalefet liderinin toplantısı çok konuşulmuştu. Toplantı sonrası mutabakat metninin 28 Şubat tarihinde açıklanacağı söylenmişti. 28 Şubat'ta yapılacak ve mutabakatın açıklanacağı toplantı için davetiyeler basılmaya başlandı. Davetiyelerdeki partilerin alfabetik sıralaması ise dikkat çekti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-02-2022 23:44

Koronavirüse yakalanmıştı! Temel Karamollaoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanmış ve daha sonra tedavisine hastanede devam edileceği belirtilmişti. Temel Karamollaoğlu'nun sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi. Karamollaoğlu, koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nden taburcu edildi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamanın ardından Karamollaoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Haber 15-01-2022 19:11

SON DAKİKA | Koronavirüse yakalanan Temel Karamollaoğlu hastaneye yatırıldı

Son dakika haberine göre 4 Ocak'ta koronavirüs testi pozitif çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun hastaneye yatırıldığı açıklandı. Temel Karamollaoğlu'nun tedbir ve tedavi amacıyla hastaneye yatırıldığı belirtilen açıklama Saadet Partisinden geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 09-01-2022 13:20

SP lideri Karamollaoğlu'ndan üçüncü ittifak açıklaması: Bu, iktidarın hoşuna gider

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan son dakika ittifak açıklaması geldi. İttifakların artması oyların dağılması anlamına geldiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Bu, iktidarın hoşuna gider. Çünkü sadece iki ittifak olursa oyları paylaşırlar ama üç olursa iktidarın karşısında bulunan blok zayıflar" diye konuştu.

Haber 19-12-2021 15:52

Kılıçdaroğlu'nun gündem olan sözlerine Karamollağlu'ndan ilk açıklama: Zamanı geldiğinde...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, "İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda sorun yok" demişti. Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili, "Zamanı geldiğinde bu istişarelerle karara bağlanır." ifadelerini kullandı.

Haber 15-12-2021 16:29

Karamollaoğlu: Allah aşkına, bugün biz neleri konuşuyoruz?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından "Allah aşkına, bugün biz neleri konuşuyoruz?" sözleriyle bir açıklama yaptı. "150 lirayı bulan yağ fiyatlarını, sütün 10-15 lira, çeyrek ekmeğin 1 lira oluşunu, ucuz ekmek kuyruklarında insanımızın saatlerce beklemek zorunda kalışını konuşuyor; konuşmak zorunda kalıyoruz!" diyerek "Bu manzara yakışıyor mu Türkiye’ye?" ifadelerini kullandı.

Haber 15-12-2021 00:03

Saadet Parti'li Abdulkadir Karaduman'dan asgari ücrete en az yüzde 50 zam önerisi

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılması ve bu ücretten "haksız" vergilerin kaldırılmasını istedi.

Haber 11-12-2021 14:40

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Yüzde 40, 60 zam yapsanız ne olur?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2022 yılı asgari ücrete ilişkin olarak "Şimdi 'yüzde 30, 35 zam yapacaklarını' söylüyorlar ve bununla da övünüyorlar. Bekleyip göreceğiz. Hayat pahalılığı böyle artmaya devam ettikçe, yüzde 40 zam, yüzde 60 zam yapsanız ne olur?" diye konuştu.

Haber 08-12-2021 14:37

Muhalefet 52 başlıkta uzlaştı! Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de hangi maddeler var?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmalarını tamamladı. Parti temsilcileri yasama, yürütme ve yargı ayaklarından oluşan çalışma kapsamında görüştüğü 58 başlıkta uzlaştı. Söz konusu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' de nelerin değişmesi öngörülüyor. İşte tüm detaylar...

Haber 01-12-2021 12:04

Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi üçlü ittifak mı kuruyor? Ali Babacan yanıtladı

Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin üçlü ittifak kuracağı iddialarıyla ilgili Ali Babacan'dan açıklama geldi. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ittifakları konuşmanın erken olduğunu belirterek, "Şu an hiçbir ittifakta olma gibi bir durumumuz yok ama seçim günü yaklaşırken bütün alternatiflere bakacağız" dedi.

Haber 20-11-2021 14:20

Faiz kararına Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken 'alkol koması' benzetmesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Merkez Bankasının faiz düşürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "Siz alkol komasına girmiş bir insana alkolü yasaklayamazsınız. Orada alkol iyi-kötü tartışmasına giremezsiniz. Vücut alkol istiyor. Şu an Türkiye'nin bulunduğu ortamda da faizden kaçamazsınız." ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-2021 20:50

Temel Karamollaoğlu'ndan seçime hazırlık çağrısı

İstanbul'da partisinin Bağcılar 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partililere seçime hazırlık çağrısı yaptı.

Haber 14-11-2021 08:31

Beştepe'de Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi! 2 saat 20 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Beştepe'de kabul etti. Görüşme 2 saat 20 dakika sürdü

Haber 10-11-2021 15:27

Son Dakika: Sürpriz görüşme! Erdoğan ile Karamollaoğlu bir araya geliyor

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yarın bir araya gelecek.

Haber 09-11-2021 14:09

Parlamenter sistem çalışmalarında yeni gelişme! 6 parti yasama konusunda anlaştı

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" için bir araya gelen 6 muhalefet partisi, çalışmanın yasama ayağını tamamladı. Buna göre, sözlü ve yazılı soru önergesi, gensoru, Meclis araştırması ve soruşturması ile Meclis'in bütçe hakkı başlıklarında anlaşma sağlandı. Öte yandan cumhurbaşkanının da 7 yıllığına 1 kez seçilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Haber 27-10-2021 15:22

Saadet Partisi'nden dolar paylaşımı! 2011'deki haberi alıntıladılar

Saadet Partisi, resmi sosyal medya hesabından rekor kıran dolara ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 2011 yılına ait bir haberin paylaşıldığı gönderide "Bir Zamanlar Anadolu'da" notu düşüldü.

Haber 18-10-2021 17:55

Temel Karamollaoğlu'ndan ittifak sorusuna yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Önceki seçimlerde Millet İttifakı'nın içindeydik. Şu anda görüşüyoruz, konuşuyoruz. Gündemde bir ittifak konusu yok" dedi.

Haber 10-10-2021 14:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu sözleşme değerlendirmesine Babacan ve Karamollaoğlu'ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memur ve işçiler imzalanan toplu sözleşmelerden memnun" ifadesine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi.

Haber 07-10-2021 15:31

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay otomobilinde intihar etti

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı ve kuyumculuk yapan Ünal Yurtbay (52), kendisine ait aracın içinde başına dayadığı tabancayı ateşledi. Ağır yaralanan Yurtbay, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 06-10-2021 15:34

Oğuzhan Asiltürk, son yolculuğuna uğurlandı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86), Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 02-10-2021 14:48

Oğuzhan Asiltürk: Erbakan'ın sağ kolu, Milli Görüş’ün son lideriydi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de, Covid-19 sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı nedeniyle kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi'nde, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Eski başbakan Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra Saadet Partisi YİK Başkanlığına getirilen Asiltürk, "milli görüşün lideri" olarak anılıyordu. Asiltürk, "seçim ittifakı" konusunda parti yönetimiyle görüş ayrılığına düşmüştü.

Haber 01-10-2021 12:44

Son Dakika: Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti! Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Son dakika haberine göre Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiltürk ile ilgili "Sabah 09.00'da kardiyak arrest (kalp durması) sonucu kaybetmiş bulunuyoruz" açıklamasını yaptı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk için başsağlığı mesajı yayınlandı.

Haber 01-10-2021 09:56