Şakir Zümre Haberleri

Türkiye Yüzyılı reklam filmine konu olmuştu: Silah fabrikası nasıl soba fabrikasına dönüştü? Şakir Zümre'nin torunu anlattı

Türk savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin, AK Parti "Türkiye Yüzyılı" tanıtımındaki reklam filmine konu olması, Zümre'nin ailesini gururlandırdı. Şakir Zümre'nin 83 yaşındaki torunu Ahmet Hüsnü Humbaracıbaşı, dedesinin kurduğu silah fabrikasının nasıl soba fabrikasına dönüştüğünü anlattı. Humbaracıbaşı aynı zamanda, Türk savunma sanayisinin bel kemiği olan İHA ve SİHA'lara ilişkin olarak, "Muhteşem bir şey bu. Selçuk Bey'i çok başarılı buluyorum, çok da beğeniyorum." dedi.

Haber 28-10-2022 21:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 20.23'te paylaştı! Şakir Zümre gündem oldu... Videodaki Atatürk detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyada paylaştığı film çok konuşuldu. Filmde Şakir Zümre ve Atatürk arasındaki diyalog da dikkat çekti. Erdoğan ise saat 20.23'te yaptığı paylaşımında "Hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-2022 07:30

Şakir Zümre kimdir? Şakir Zümre'nin girişimleri nelerdir? Cumhuriyet döneminin ilk sanayicisi!

Şakir Zümre Türk Savunma Sanayii öncülerinden biridir. Türkiye' ilk savunma sanayii fabrikasını kuran Şakir Zümre, ilk yerli uçak bombaları ile ilk Türk denizaltı su bombasının yanı sıra, aydınlatma fişekleri, mayın, el bombaları ve 5 beygirlik mazotla çalışan motorlar üretmiştir. Peki, Şakir Zümre kimdir, nereli? Şakir Zümre'nin girişimleri nelerdir?

Magazin 26-10-2022 23:11

Şakir Zümre

Şakir Zümre Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şakir Zümre Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.