Seddk Haberleri

SEDDK maden çalışanlarının zorunlu ferdi kaza sigortası tarifesini güncelledi

Maden şirketlerinin çalışanlarına yaptırmakla yükümlü olduğu ferdi kaza sigortasında tarife ve teminatlar güncellenirken, kişi başına ödenen yıllık prim ücreti 4 bin 675 liraya, sakatlanma ve vefat için verilen teminat 1 milyon liraya çıktı.

Finans 19-03-2024 11:58

Ekspertiz kontrolü, zorunlu trafik sigortası, kasko… Fiyatlar 6 kat arttı, araç sahipleri neye uğradığını şaşırdı! SEDDK harekete geçti

Araç sahibi olmanın maliyeti her geçen gün artıyor! Araç kaskosunda poliçe bedelleri 5-6 kat artarken, zorunlu trafik sigortası ise ikiye katlanmış durumda. Zorunlu trafik sigortası yaptırmak isteyen araç sahipleri tavan fiyat uygulaması nedeniyle şirketlerin linkleri kapattığını iddia etti. Bu durum üzerine SEDDK harekete geçti. Yapılan açıklamada, “Tespit edilen sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanacaktır” denildi.

Finans 28-11-2022 08:50

Arabası olanlar dikkat! Açıklama geldi! 2 katına çıkarıldı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan zorunlu trafik sigortası açıklaması geldi. SEDDK’dan yapılan açıklamada, gerçekleşen düzenleme ile araç rayiç değerleri ve hasar maliyetlerinde yaşanan gelişmeler dikkate alınarak zorunlu trafik sigortası asgari teminat limitlerinin 2 katına çıkarıldığı belirtildi.

Finans 18-05-2022 14:38

18 yaş altı BES e ilgi arttı! Yatırımcı sayısı 30 bini buldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, yürürlüğe girmesinin üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 18 yaş altına BES'e ilginin artmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Finans 16-08-2021 14:19

Seddk

Seddk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Seddk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yangın bölgesinde poliçe yenilemelerine bir aylık ilave süre tanındı

SEDDK: - "Yangınlarda zarar gören mallara ait konut sigortası, kara araçları kasko sigortası gibi mal sigortalarına sahip vatandaşlarımızın zararların tazmininde, poliçelerde teminatı sınırlayan hususların sigortalı lehine yorumlanarak zarar gören vatandaşların teminatsız bırakılmaması faydalı olacaktır" - "Tüm branşlar için poliçe yenilemelerinin en hızlı şekilde yapılması ve yenileme işlemlerinde gecikmeye mahal verilmemesi son derece önem arz etmektedir"

Yurthaber 11-08-2021 11:26

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında tazminatlar artık daha adil ve hızlı ödenecek

SEDDK Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliği içeren kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte yeni dönemde trafik kazaları sonucu zarar gören hak sahiplerine tazminatların daha adil ve hızlı bir şekilde ödeneceğini duyurdu.

Finans 14-06-2021 08:08

Son dakika: Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Çarpıcı tazminat açıklaması

Anayasa Mahkemesi (AYM), zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortasında, tazminat borcu ile ilgili genel şartları belirleme yetkisini, yürütmeye yetki veren bazı kuralları Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. Türkiye Sigorta Birliği'nden konuyla ilgili önemli bir açıklama yayımlandı. İşte detaylar...

Finans 10-05-2021 12:00