Selim İleri Haberleri

Türk edebiyatının usta ismi Selim İleri hastaneye kaldırıldı

Türk edebiyatının usta isimlerinden Selim İleri beyin embolisi kaynaklı rahatsızlık geçirdi.

Magazin 13-10-2021 15:30

Selim İleri sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir?

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanan usta oyuncu Rasim Öztekin’den sonra, edebiyat dünyasının usta isimlerinden Selim İleri’nin de rahatsızlandığı haberi geldi. Beyin embolisi sebebi ile rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan usta kalem için vatandaşlar “Selim İleri sağlık durumu nasıl?” sorusunu sormaya başladı. Peki Selim İleri sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir?

Haber 08-03-2021 11:22

Sinema camiasının içerisinde yer alacağımı düşünmemiştim

Yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri: - "Türk sineması bir dönem melodram üzerine kuruluyken birden bire toplumsal sinemaya geçiş yapıldığını söylemiştim. Buna bir kopuş diyebiliriz ve çok hızlı bir geçiş" - "Sinemaya girmek isteğimin altında, sanıyorum ki bu dünyanın insanlarıyla tanışmak, yakın olmak, ahbaplık kurmak vardı ama hiçbir şekilde sinema camiasının içerisinde yer alacağımı düşünmemiştim" - "Lütfi Bey (Akad), hiç onurumu kırmadan, beni hiç incitmeden senaryo nedir, sahne planı nedir, bir diyalog nerede işlevsel olur, dilsel ve görsel anlatım nedir, tüm bunları bana o öğretti"

Haber 20-10-2019 09:59

TÜYAP Kültür Fuarları Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Selim İleri, Alev Ebüzziya, Prof. Dr. Meral Özbek, Açık Radyo ve Erol Tabanca, 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü

Haber 13-11-2018 15:56

Selim İleri

Selim Ileri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Selim Ileri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Türkan Şoray'ın oyunculuğu sonsuz bir şefkate işaret ediyordu'

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın onur yazarı Selim İleri, "Türkan Şoray, yalnız sinemada bir kimliği canlandırmadı, yaşatmadı. Çoğu kez o kimliğin yerine geçti ve o kimliği yaşadı." dedi.

Magazin 12-11-2018 00:06

Türkan hanımın oyunculuğu sonsuz bir şefkate işaret ediyordu

"37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"nda "Arkadaşım Selim" başlıklı söyleşide fuarın "Onur Yazarı" Selim İleri ve Türkan Şoray konuşmacı olarak yer aldı - Yazar Selim İleri: "Türkan Şoray, yalnız sinemada bir kimliği canlandırmadı, yaşatmadı. Çoğu kez o kimliğin yerine geçti ve o kimliği yaşadı" - Oyuncu Türkan Şoray: - "Selim Bey'in beni ve sanırım okuyucularını da kendine çeken tarafı, anlattıklarında yalnızlıklar içinde bireylerin zaafları, tutkuları, iç hesaplaşmalarıdır. Selim Bey, anlattığı karakterin adeta ruhunun labirentlerinde dolaşıyor. Onun kitaplarını okuduğumda son sayfayı çevirdiğim zaman müthiş hüzün içinde kalıyorum"

Haber 11-11-2018 22:43

Selim İleri terk edilmişlerin, unutulmuşların yazarı

Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan: - "Toplumu yazmak, belli bir ideolojinin, inancın tekelinde değildir hiç şüphesiz. Çünkü toplumumuzun nereden nereye geldiğini, cumhuriyet öncesinden buraya hangi aşamalardan geçtiğini, bir Selim İleri inceleyicisi fark etmelidir" - Yazar Faruk Şüyün: - "Türkiye'deki yazarlar dünya edebiyatçılarına benzetilmeye çalışıyor. Söz konusu Selim ise kelimeleri çok dikkatli seçmek gerekiyor" - Yazar Beşir Ayvazoğlu: - "Dünya edebiyatında, yazdıkları veya yaşadıkları şehirle anılan birçok yazar var. İstanbul denilince aklımıza Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar geliyor ama benim aklıma her zaman Selim İleri de geliyor"

Haber 10-11-2018 17:46

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: - "Eğer bizim şehrimiz 15 milyon ise eğer geçen yıl bu güzel uluslararası fuara 750 bin katılımcı geldi diyorsak, aslında bu rakamı kabul etmememiz lazım" - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun: - "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni anlatırken söylemiş olduğu bir söz var; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' diye başlar. Atatürk'ün kültürle ilgili tanımlamaları, kitapla ve anlamayla ilgili sözleri zaten niçin burada bulunmamız gerektiğini çok güzel ifade ediyor" - Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan: - "Daima bir bütün ve kuşatıcı bakışın ihtiyacını biz ancak kitap fuarlarında sağlıyoruz. Kültürümüz çeşitleniyor ve bir kitap fuarı sadece edebiyat fuarı olmaktan, bu kadar kısıtlı ve sınırlı olmaktan kurtuluyor"

Haber 10-11-2018 15:01