Sermaye Haberleri

Her şey 25 TL'ye aldıkları o ürünle başladı! Şimdi 1,5 milyon TL'yi buldu... Yurt dışına bile satıyorlar

Osmaniye’de kooperatif aracılığıyla aile ekonomisine destek olmak isteyen kadın girişimcilerin 25 liraya aldıkları rende ile başlayan hikayeleri, 1 buçuk milyonluk sermayeden oluşan bir işletmeye dönüştü. Kurduğu kooperatifle ilgili konuşan Başkan Rahime Yüksek, "Kendim gibi ekonomik sıkıntı çeken kadınlara nasıl destek olabilirim, bunlarla nasıl bir iş birliği içerisinde bir platform kurabilirim diye düşünürken kooperatifi kurmak geldi aklıma" dedi.

Kadin 17-04-2024 09:54

Bakan Bolat: Türk Eximbank 50 milyar dolarlık destek sağlayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türk Eximbank talimatına ilişkin olarak, "Türk Eximbank, yeni sermaye artışının da katkısıyla 2024 yılında 24 milyar dolar kredi ve 26 milyar dolar sigorta olmak üzere 50 milyar dolarlık destek sağlayacak." değerlendirmesini yaptı.

Finans 09-02-2024 15:29

JPMorgan raporunda Türk bankalarıyla ilgili tavsiye

JPMorgan bir raporunda Türkiye'de özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin görece cazibeli olduğunu kaydetti. Raporda yüksek faizlerin kredi talebini tamamen düşürmediğinin de altını çizdi.

Finans 06-02-2024 14:28

SPK'dan 19 kişiye rekor ceza: 195 milyon 659 bin TL!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6 şirketin sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Kurul aynı zamanda 21'i gerçek biri tüzel olmak üzere toplam 22 kişiye 195 milyon 659 bin 151 lira idari para cezası uyguladı

Finans 19-01-2024 07:44

Sermaye

Sermaye Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sermaye Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sermaye artırımı muhasebe kaydı nasıl yapılır, sermaye taahhüt kaydı nedir? Sermaye artırımı hesaba nasıl kaydedilir?

Şirketlerin iş hacmini genişletme gibi amaçlar doğrultusunda sermaye artırımı yapabildikleri söylenebilir. Gerçekleştirilen bu sermaye artırımı ise muhasebe programları kullanılarak kaydedilir. Böylelikle sermaye taahhüdünde belirtilen sermaye artırımı tutarı ve gerçekleştirilen bu işlem dijital ortamda da saklanmış olur. Sermaye artırımının muhasebe programlarından yardım alınarak kaydedilmesinde hangi hususlara dikkat edildiği de önemlidir. Peki, sermaye taahhüt kaydı nedir?

Finans 23-01-2023 17:10

Sermaye hesabı nedir, ana bileşenleri nelerdir? Sermaye hesabı nasıl çalışır?

Ekonomi ve finans alanında kullanılan ifadeler ve terimler bulunur. Sermaye hesabı ifadesi de makroekonomi kapsamında kullanılan ifadeler arasında yer alır. Makroekonomideki ödemeler dengesinde bazı ögeler bulunur. Sermaye hesabı da makroekonomideki ödemeler dengesinin ögeleri arasındadır. Millî varlıklar üzerinde olan değişiklikleri ifade etmek için kullanılır ve formül ile hesaplanır. Peki, sermaye hesabının ana bileşenleri nedir ve sermaye hesabı nasıl çalışır?

Finans 28-11-2022 17:38

Sermaye koruma tamponu nedir?

Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan ifadelerden biri de Sermaye Koruma Tamponu (SKT) ifadesidir. "Capital Conservation Buffer" olarak da bilinir. Mali ve ekonomik göstergelerde bozulma yaşandığı zaman yaşanacak olası kayıplar sebebi ile sermaye kaynaklarının yetersizliğini önlemek için bulundurulması gereken ek sermaye tutarı için kullanılır. Bu sermaye tutarının bankalar tarafından tutulması beklenir.

Finans 17-11-2022 20:43

Para piyasası nedir? Para piyasası araçları nelerdir, sermaye ve para piyasası farkı nedir?

Para piyasalarında ticari senetler araç olarak kullanılır. Kaynaklar da farklı mevduat türlerinden oluşabilir. Kendi içinde örgütlenen ya da örgütlenmemiş olan para piyasaları olarak ayrılan türleri vardır. Para piyasaları sayesinde kişiler yahut kurumlar, kısa süreli olarak ihtiyaç duydukları fonu karşılayabilirler. Genellikle yatırımcılar tarafından kullanılan para piyasası ve para piyasası araçları nedir?

Finans 14-11-2022 15:27

Marjin ne demek? Marjin işlem nedir, nasıl hesaplanır?

Ekonomi alanında kullanılan bazı terimler vardır. Para piyasalarında işlem yapacak kişilerin, yatırımcıların bu terimleri ve anlamlarını bilmesi gerekir. Marjin de bu terimlerden biridir. Bir yatırımcı, marjin kullanarak işlem yapar. Uluslararası para piyasalarında işlem yapmak isteyen kişiler, marjin hesaplamalarının nasıl yapıldığını bilmelidir. Marjin işlem nedir?

Finans 29-07-2022 03:32